84 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון כל מה שרציתם לדעת על G
דיון

כל מה שרציתם לדעת על G

26 הודעות 4,356 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
אתמול סתם הסתובבתי באינטרנט
וחיפשתי מידע על תופעה של G שלילי
מצאתי קטע ממאמר שמסביר הכל על תופעת הג'י
שקיימת במטוסים אז הינה אולי יעניין אתכם :

(לקוח מהאתר סנונית)
#6 · לפני 19 שנים
לאלה מכם שהיו ב"לונה פארק" בת"א.....אם עשיתם את מתקקן ה"אנקונדה"....בכל הלופים האלה הופעל עליכם כוח G שלא להאמין!....הכל תלוי האם הייתם בירידה או בעלייה..(והכל במהירות!!!)...אז כוח הG היה נמוך...וכאשר עליתם כוח הG גדל פי כמה וכמה...

לאלה שממש רוצים להרחיב בנושא....G זה Gravitational......תחפשו בטוח תמצאו משהו מעניין בנושא...

אוי הבגרות בפיזיקה....
דור טל

מהירים כברק, עוקצים כעקרב
#8 · לפני 19 שנים
[quote="DOR"]לאלה מכם שהיו ב"לונה פארק" בת"א.....אם עשיתם את מתקקן ה"אנקונדה"....בכל הלופים האלה הופעל עליכם כוח G שלא להאמין!....הכל תלוי האם הייתם בירידה או בעלייה..(והכל במהירות!!!)...אז כוח הG היה נמוך...וכאשר עליתם כוח הG גדל פי כמה וכמה...
quote]

אבל כוח הג'י שמופעל על הגוף במתקנים בפארקי שעשועים, הם כוחות ג'י יחסית נמוכים (1-3 ג'י), ולכן זה קשה לתאר כמה זה 6 ג'י או 9 ג'י למשל.
#9 · לפני 19 שנים
כן אבל לאנשים ששוקלים בסביבות ה120 קילו..אסור להיכנס למתקן!....בגלל שכאשר כוח הG שלהם גדל באחד הלופים הם עלולים להתעלף...
דור טל

נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#10 · לפני 19 שנים
נגיד אני שוקל 40 ואני הגעתי ל9 ג'י אז אני שוקל כפול 9 מהמשקל שלי?
מאור פאר
#11 · לפני 19 שנים
דור אתה צודק לאללה .הייתי עם אשתי בלונה פארק שיחקתי אותה גיבור עליתי לאנקונדה ובירידה הרגשתי שאני מתעוות .עם עיניים חצי סגורות ראיתי את את אשתי מחייכת אלי חיוך מבוהל והופ... שוב עולים .ירדתי למטה מהמתקן היא אמרה שהתעוותתי בכל הפרצוף ... מה שמלמד שטייס כבר לא אהיה
#12 · לפני 19 שנים
747, בערך....בגדול כן

אייל, גמאני בערך ניסיתי לשחק אותה גיבור והבטן שלי פשוט כאבה בכל הלופים...אתה מרגיש את הלחץ...
דור טל

#13 · לפני 19 שנים
אייל, גם טייסים לא ישר מתמודדים עם כוחות G גדולים, הם מתאמנים לפני כן
כדי להיות מסוגלים לעמוד בלחץ.
#14 · לפני 19 שנים
אנקונדה זה כלום לעומת מה שיש בסופרלנד..
ישאמבולנס בסטנד באי, לייד המתקן אז תחשבו מה הולך שם.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#15 · לפני 19 שנים
מעניין מאוד על המידע על ה-G. ויש לי גם שאלה. כדי להתקבל לקורס טיס עושים מבחנים של עמידה בכוח G? או שלא מסננים לקורס טיס או מהקורס עצמו בגלל עמידה בG?

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.