היי,
ראשית, יש לי גם FSX וגם XP11.
תראה, הפלטפורמות האלו הן באותה קטגוריה, רק שלכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות.
אם לסכם את ההבדלים בכמה מילים:
משפחת FSX\P3D פופולרית מאוד, המון תוספים, אבל, ללא תוספים איכותיים הוא ממש מיושן, מודל טיסה פשוט מאוד, גרפיקה מיושנת ועוד..ישנם תוספים כמו A2A ועוד כמה שהם ברמה הכי גבוהה למשפחה זו, והם ממש כתבו מנוע פיזיקלי משלהם על הפלטפורמה הקיימת, אבל עדיין ישנם מגבלות מובנות בסימ', למשל בתחום המסוקים.
בנוסף, FSX מאוד לא יציב, אומנם אין לי P3D, אבל ממה שהבנתי הוא יותר יציב, אבל עדיין יש קריסות.
XP11 - הסימולטור הדיפולטי ברמה גבוהה, מודל טיסה מתקדם, גרפיקה עדכנית, כל זה מגיע עם הסימולטור, אבל כמובן שיש גם מגוון גדול של תוספים, גם בתשלום, וגם המון בחינם ברמה גבוהה, זהו סימולטור קהילתי, והרבה מן התוספים הם חינמיים, כאשר המקבילים שלהם בFSX הם בתשלום.
בXP11 הכבישים והבתים בעולם הם נבנים ע"פ Open Street Map, כך שהם מדוייקים, אך Landmarks כמו מגדל אייפל וכאלו כרגע לא נמצאים באופן דיפולטי, אלא צריך להתקין אותם מהקהילה בחינם, ובעתיד הם יוסיפו לנדמרקס לסימולטור באופן רשמי. בFSX יש לנדמרקס, אבל המיקום הבתים והכבישים לא טוב כמו בXP11.
בXP11 מהניסיון שלי הרבה יותר יציב מFSX....ואת P3D אין לי.
כדאי אבל שתגיד מה מענין אותך, מסוקים? מטוסים?...יש לך סטיק פורס פידבק?..מענין אותך מולטיפלייר?
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World