·
לפני 10 שנים
כדי לא לעשות מחטף לדיון מרתק על לימודי דאיה:
http://www.preflight.us/HE/ftopict-22689.html
פתחתי דיון חדש:
תלוי במטוס, לדוגמה בי"ס אומני הורייזון מטיסים IPC Savanna (למיטב זכרוני אחי למד על הסוג הזה) ו-Tecnam Sierra לפחות חלק מהגרסאות המטוסים (לא יודע ספציפי לגבי אלה שיש בבית ספר לטיסה הזה) טסים עם Rotax 912 מנוע תעופתי לכל דבר אם כי ללא סרטפיקציה ל- GA.
שים לב, כללי רת"א חלים על המטוסים האלה, כך גם המנועים דורשים סרטיפיקציה מתאימה.
חוץ מזה אם אתה טס בגובה 500 רגל - אני מאוד ממליץ לך לטוס עם מנוע אמין.
למיטב זכרוני, ברוב המקומות יש מגבלות.
הגבלה העיקרית שבטיסה בגובה נמוך אתה טס ללא קשה לבקרה מרכזית. כבר שכחתי מינוח נכון. לכן אתה גם מוגבל לאיזורים ספציפיים אבל גם אין לך חובה לתקשר עם בקרה מרכזית. אם אתה רוצה לטוס באיזורים מבוקרים אז אתה באמת כבר צריך רישוי מתאים. אני משער שאלה שיש להם רישיון אז"מ יגידו לך יותר מדויק.
כך גם ברוב המקומות בעולם - יש לך מגבלות על איזורי טיסה והגובה.
אם אתה רוצה לעשות טיסות מרחק (אין בעיה מבחינה טכנית לטוסים האלה) אתה צריך לתאם את זה עם בקרה, להגיש flight plan (שוב שכחתי את המינוח) וגם אתה צריך רישוי מתאים (ניווט, נדב"ר וכד'😉. שהוא לא חלק מרישוי אז"מ בסיסי.
בקיצור - אז"מ זה מטוס לכל דבר אבל הרישיון שלך יהיה מוגבל.
http://www.preflight.us/HE/ftopict-22689.html
פתחתי דיון חדש:
Cheetah כתב/ה:מעניין שאלה הסיבות למחיר הגבוה, מאחר ומנוע דומה מאוד למנוע של רכב וגם עובד על אותו בנזין 95 אוקטן שאתה ממלא בכל תחנת דלק בישראל. כנ"ל לגבי תחזוקת המטוס שמאוד פשוטה יחסית לGA.
תלוי במטוס, לדוגמה בי"ס אומני הורייזון מטיסים IPC Savanna (למיטב זכרוני אחי למד על הסוג הזה) ו-Tecnam Sierra לפחות חלק מהגרסאות המטוסים (לא יודע ספציפי לגבי אלה שיש בבית ספר לטיסה הזה) טסים עם Rotax 912 מנוע תעופתי לכל דבר אם כי ללא סרטפיקציה ל- GA.
שים לב, כללי רת"א חלים על המטוסים האלה, כך גם המנועים דורשים סרטיפיקציה מתאימה.
חוץ מזה אם אתה טס בגובה 500 רגל - אני מאוד ממליץ לך לטוס עם מנוע אמין.
גבי בטיחות: מגבלת 500 רגל, זה רק בישראל או בכל מקום בעולם?
למיטב זכרוני, ברוב המקומות יש מגבלות.
הגבלה העיקרית שבטיסה בגובה נמוך אתה טס ללא קשה לבקרה מרכזית. כבר שכחתי מינוח נכון. לכן אתה גם מוגבל לאיזורים ספציפיים אבל גם אין לך חובה לתקשר עם בקרה מרכזית. אם אתה רוצה לטוס באיזורים מבוקרים אז אתה באמת כבר צריך רישוי מתאים. אני משער שאלה שיש להם רישיון אז"מ יגידו לך יותר מדויק.
כך גם ברוב המקומות בעולם - יש לך מגבלות על איזורי טיסה והגובה.
אם אתה רוצה לעשות טיסות מרחק (אין בעיה מבחינה טכנית לטוסים האלה) אתה צריך לתאם את זה עם בקרה, להגיש flight plan (שוב שכחתי את המינוח) וגם אתה צריך רישוי מתאים (ניווט, נדב"ר וכד'😉. שהוא לא חלק מרישוי אז"מ בסיסי.
בקיצור - אז"מ זה מטוס לכל דבר אבל הרישיון שלך יהיה מוגבל.
טייסת 101 האדומה הוירטואלית של Aces High 2