109 חברים מחוברים
1 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 1 H
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית שימוש ב-CPU על 100%
דיון

שימוש ב-CPU על 100%

14 הודעות 2,849 צפיות לפני 11 שנים
#1 · לפני 11 שנים
שלום לכולם.

בימים האחרונים צצה אצלי בעיה במחשב - השימוש בCPU תמיד ב100% והמחשב עובד בצורה איטית מאוד.

מערכת ההפעלה (WIN7) עולה בצורה איטית מאוד ולאחר שהיא עולה כל פעולה לוקחת זמן רב.

רעיונות, הצעות?

עריכה :
מבדיקה קצרה שערכתי ניכר כי תהליך בשם svchost.exe גוזל כמעט 100% מהCPU...
מה פשר התהליך הזה ואיך ניתן "לרסן" אותו ?
#3 · לפני 11 שנים
חד משמעי ובטוח ?
אריץ אנטי וירוס לבדיקה ׁESET-NOD32 בתקווה שימצא משהו...
#5 · לפני 11 שנים
האנטי וירוס לא מצא כלום...
הורדתי את התוכנה HWmonitor ומבדיקה בעזרתה ראיתי שטמפ' המעבד היא סביב ה70מעלות (צלזיוס) גם לחסר הבנה כמוני זה נראה מוגזם מאוד..האם ייתכן וזו הסיבה?
#7 · לפני 11 שנים
תנסה לחפש
svchost.exe 100% cpu
בגוגל.

התהליך מריץ קבצי מערכת מסוג dll, יכול להיות ה windows update נתקע.
#8 · לפני 11 שנים
אז עברתי על כמה אתרי אינטרנט וכמה סירטונים בYOUTUBE.
מצאתי שהתהליך שגורם לשימוש של 100% בCPU נקרא svchost ללא סיומת exe.

לאחר שהפסקתי את פעולתו המחשב חזר לעבוד באופן תקין.

כפי שאמרתי, האנטי וירוס לא מצא שום דבר.

יש למישהו רעיון ?
#9 · לפני 11 שנים
נסה לראות אם יש תהליך שעובד דרך svchost הספציפי הזה, עם process explorer:
https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
אם בחלון הראשי לא יוצג תהליך או שם קובץ, תן קליק ימני על הsvchost הזה ובproperties עבור ללשונית services.

בווינדוס 7 זה מובנה, רק לא ממש נוח. קליק ימני על svchost ובתפריט go to process.
ווינדוס 8- חץ קטן ליד התהליך, פשוט תן קליק 🙂

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#10 · לפני 11 שנים
לא מוביל לשום תהליך.
פשוט רץ ברקע וזולל מעבד...אולי סוג של malware שהאנטי-וירוס לא מצליח לעלות עליו.

יש למישהו המלצות לתוכנה שיכולה לנקות סוגי קבצים כאלו?
#12 · לפני 11 שנים
SOF כתב/ה:האנטי וירוס לא מצא כלום...
הורדתי את התוכנה HWmonitor ומבדיקה בעזרתה ראיתי שטמפ' המעבד היא סביב ה70מעלות (צלזיוס) גם לחסר הבנה כמוני זה נראה מוגזם מאוד..האם ייתכן וזו הסיבה?
זו לא הסיבה. זו התוצאה. המעבד עובד לפי הכותרת של הדיון ב-100%. 70 מעלות למעבד עמוס 100% זו לא טמפרטורה גבוהה במיוחד.
זה לא IDLE כמו שנאמר לפני בהשוואה למצב במשחק! ("לא רצוי לעבוד ככה בIDLE על 70 מעלות"😉
הבעיה היא באותו פרוסס (DLL) שרץ ברקע על svchost ותופס את המעבד באופן רצוף. בהסתברות גבוהה זה וירוס או ספייוור.
ESET לא תופס את כל הספייוורס. אני משתמש בו וב-Malwarebytes ולפעמים גם מריץ Spybot. אבל אין מסננת מושלמת. עדיף לעשות את כל המאמצים לא להידבק בוירוסים לפני, כי אחרי שנדבקים זה כאב ראש לא תמיד פתיר. נשמע טריוואלי אבל רובינו, למשל, מריצים כלי טורנט שזו למשל פירצת מקווה-שלא-יקרה-לי.

תנסה לעבוד עם Autoruns

יש מאמר שמסביר באופן כללי את השימוש בכלי. זו עבודה סיזיפית של ניסוי וטעיה.
להזיק זה לא יכול להזיק. כי קשה למצוא את האנטי-וירוס והאנטי-ספייוור האולימטיבי שמוצא הכל. כאן יש אפשרות מתקדמת יותר(מה-Task Manager) למצוא תהליכים חשודים ולהרוג אותם. ולפחות להבין מה זה הדבר הזה שרץ ומאיפה הוא רץ(מאיזו תקייה).
זה לא פשוט אבל זה מוצא אחרון לפני פירמוט. להיפטר מוירוס/ספייוור זה כאב ראש רציני (אנטי וירוס בחלק ניכר מהמקרים זה כוסות רוח ועידוד מורלי בלבד).
מולי
#13 · לפני 11 שנים
SOF,
יצא לי להתקל בבעיה הזאת גם במחשב שלי ניסיתי כל תוכנה אפשרית של ANTIMAL ו כל ANTIVIRUS שיכולתי לחשוב עליו הקובץ עצמו (ה"וירוס"😉 פשוט מלביש את עצמו על הקובץ הזה.. במקרה הזה אין יותר מדי מה לעשות וגם אי אפשר להרוג את הPROCESS הזה מהסיבה שזה מנהל של מערכת לצערי הפיתרון היחיד היה לפרמט את מערכת ההפעלה....

אני מקווה מאוד שתצליח למצוא אולי פיתרון לבעיה, אולי תנסה לפנות ל MICROSOFT... (במידה ויש לך WINDOWS מקורי 🙂 )

אני מקווה שהקישור הזה יתן לך אולי יותר חומר לעבוד איתו ואיך לפתור את הבעיה...

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/what-is-svchostexe-and-why-is-it-running/
מיכאל גרובמן
צוות ניהול ראשי
#14 · לפני 11 שנים
עדכונים :
לאחר שמצאתי שהתהליך שגורם לשימוש של 100% בCPU נקרא svchost ללא סיומת exe ולאחר שבדקתי כי אינו קשור לאף תהליך אחר שרץ במחשב אלא סתם גורם לשימוש מוגזם במעבד הבנתי שככל הנראה מדובר בוירוס.
האנטי וירוס שברשותי (ESET NOD32) לא מצא שום בעיה בשום מקום ולכן פניתי לתוכנה
Malwarebytes - ANTI MALWARE והרצתי אותה, התוכנה מצאה ארבעה קבצים נגועים ("טרויאנים" למינהם) הסרתי את הקבצים דרך התוכנה ומאז הכל תקין.

תודה לעוזרים.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.