·
לפני 12 שנים
RF כתב/ה:אני תוהה האם יש רלוונטיות עסקית בהתחשב בתקציבים.
בוא נקרא לילד בשמו, החברה לא רוצה לקחת סיכון ומעוניינת שהלקוחות ייקחו את הסיכון עבור מוצר שעוד לא יוצר על מנת שהם יואילו בטובם להתחיל לפתח וזאת במקום לפנות לחברות הפצה גדולות וחסרונותיהן (בעיקר העובדה כי מלחיצים את האופן בטירוף והאולפן לא מקבל מספיק תקציב). אני מסכים שיש יתרונות לקמפיין כזה אבל לטעמי הוא מתאים למפתחים אנוניימיים עצמיים (FTL לדוגמא) שידם אינה משגת ולרב לוקחים סיכון עצום על מנת להוכיח שיש התכנות לפרויקט (דוגמת יצירת דמו) מאשר לחברות בסדר גודל כזה אשר לרב יש להן תוכניות תקציביות ואת האופציה לקחת הלוואות \ אופציות כלכליות אחרות על מנת למנף עצמן. לדעתי , פנייה בפורמט כזה מעידה על פער בין כדאיות של המוצר לבין הדרישות. על הפער הזה מצפים מאיתנו לגשר.
נניח שאני מסכים עם הגישה ורוצה שיהיה סימולטור high fidelity של חלק ממטוסי מלחה"ע השנייה ורוכש אותו ב-40$ לפני שזה בכלל יצא. האם נראה לכם סביר שסה"כ 25K איש יוציאו 40$ עבור החבילה הזו? לי לא. אני לא רואה איך בקהילה הבינלאומית נאספים 25 אלף חובבי סימולטורים מושבעים שיסכימו לרכוש מוצר רק בהתבסס על ההיכרות עם הסדרות הקודמות של החברה. לדעתי חלק ניכר מההכנסות של סימולטורים (ובהן גם אני בתחילת הדרך) מבוססות על אנשים שלא הכירו את הסדרות עד כה אבל רכשו כי זה "מגניב" או כי תמיד רצו לנסות ונקרתה לפניהם ההזדמנות.
אני לא נגד רכישה ותמיכה ,פשוט זה לא מסתדר לי. ואני מדבר בתור מי שרכש את KA 50 1&2 A10 Huey ואני גם חובב מלחהע השנייה אני רק לא בטוח שזו הדרך. אני חושב שיש מקום לסימולטורים פחות מפורטים אשר ייתנו חווית משחק מרשימה יותר דוגמת ROF ויצברו קהל מעריצים גדול שיהנה מהם. לדעתי כמות האנשים שישקיעו את הזמן ללמוד מטוסים כאלו קטנה מאד ביחס להשקעה המרובה בפיתוח סימולטור כזה.
זו רק דעתי ואשמח לשמוע את תגובותיכם.
אני לא אכנס לויכוח של האם זה נכון לעשות את הפרויקט עם Kickstarter במקום עם ספונסר רציני, כי את זה אי אפשר לדעת בתחילתו של פרויקט ויש המון מרכיבים שאנחנו לא יכולים לדעת.
מה שכן, RRG כן משקיעים כספים והתחילו בפיתוח, ה$100,000 שהם דורשים הוא ההפרש שדרוש להם כדי לסיים את הפרויקט.
איך הגעת לתחשיב של 25 אלף איש ב$40? הם לא מבקשים $1,000,000.
RRG דורשים $100,000 ב30 ימים, כרגע ביום אחד תומכים בפרויקט מעל ל400 איש ונאסף כבר כ30% מהסכום - $30,000.
אם ע"פ המצב הנוכחי ימשיכו אנשים לקנות רק את החבילה של ה$40, אז צריך סה"כ עוד פחות מאלפיים איש כדי שהפרויקט יצא לפועל, אבל לפי מה שראינו אנשים משקיעים הרבה מעל ל$40.
אם תראה את הKickstarter של Star Citizen, שם הרימו מעל ל2 מליון דולר, ואח"כ עוד כ16 מליון דולר בPrePurchase אני חושב שהפרויקט הזה של RRG ירים סכום יפה מאוד ונראה פה את אחד הכותרים אם לא הכותר ברמה הכי גבוהה שראינו לסימולטור של מלחמת העולם ה-2.
וכמו שאור רשם, יש בDCS אפשרות למצב סימולציה מלא וגם למצב משחק כדי לספק את הצורך למי שלא מעוניין בכל הסיבוך של תפעול המטוס ויותר מעוניין בקרבות אוויר/הפצצה וכו'.