105 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ורטיגו
דיון

ורטיגו

12 הודעות 1,612 צפיות לפני 13 שנים
#1 · לפני 13 שנים
היי,אני מכין מצגת על תעופה
רציתי לדעת מהו ורטיגו

תודה מראש

סהר קניאס 😄
#2 · לפני 13 שנים
ורטיגו בעולם התעופה היא תופעה שהטייס לא יודע מה היחוס שלו כלפי העולם, הוא לא יודע אם הוא הפוך או ישר או מגולגל. זה קורה בעיקר בלילה, או שהראות גרועה, או עננים.
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World

#5 · לפני 13 שנים
ורטיגו-ויקיפדיה
"טייס מאומן לטוס תוך התייחסות לנקודות ציון בולטות במרחב ואל מכשירי הכיוון והניווט, כגון מצפן, מד גובה, מד אופק מלאכותי ועוד. בעת אובדן היכולת להתייחס לנקודות ציון חיצוניות(חושך, אל-ראות, טיסה מעל מים), ישנה נטייה טבעית לטייס לאבד במהירות את תחושת המרחב, ולחוש שהוא טס בכיוון, גובה ומהירות שונים מהמציאות - ככל שתמרוניו יהיו חדים, האוזן הפנימית עדיין תגרום לתחושה שהוא מתאזן כראוי".

אובדן התמצאות בשטח אינו ורטיגו. יש לתופעה המדעית הזאת שם מדעי אחר-"התברברות".
מולי
#8 · לפני 13 שנים
"התברברות" שמורב מאז ומעולם למצב בו אתה יודע מה למעלה ומה למטה.. פשוט אין לך מושג איפה לכל הרוחות אתה נמצא.

כל סוגי הורטיגו בסופו של דבר אומרים שהלמעלה והלמטה שלך לא מיושרים עם המציאות.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#9 · לפני 13 שנים
uri_ba כתב/ה:"התברברות" שמורב מאז ומעולם למצב בו אתה יודע מה למעלה ומה למטה.. פשוט אין לך מושג איפה לכל הרוחות אתה נמצא.

כל סוגי הורטיגו בסופו של דבר אומרים שהלמעלה והלמטה שלך לא מיושרים עם המציאות.
זה עדיין לא מתקף את ההגדרה ע"פ החיל "ורטיגו התמצאות - בו הטייס אינו מודע למקומו ולא מצליח להזדהות בגלל סיבות שונות החל מחושך ועד לאיבוד התמצאות כתוצאה מתמרונים או ערים שנראות אותו דבר בלילה." שאני קראתי לה התברברות כי אין בינה לבין אובדן התמצאות מרחבי(איפה הלמעלה ואיפה הלמטה) שום כלום. זה לא ורטיגו וגם לא סוג של ורטיגו. חד וחלק. (טוב, זה אולי כי לא הייתי בחיל).
הרי זה לא סביר שהירוקים מתברברים אבל הכחולים באותה סיטואציה לא מתברברים אלא חוטפים ורטיגו התמצאות 🙂

בקיצור:
הבחור שאל מה זה ורטיגו, וראוי שההתייחסות תהייה לורטיגו ולא למה שאינו ורטיגו כי זה מטעה.
מולי
נערך לאחרונה: לפני 13 שנים
#11 · לפני 13 שנים
IsraelAF כתב/ה:שוב, ורטיגו לא רק מיוחס לעובדה כי אתה לא יודע מה למעלה ומה למטה, אלא לעובדה שהמוח שלך אומר משהו אחד והמכשירים או מה שאתה רואה בעניים תואם למשהו אחר.
לכן גם לחשוב ולהיות בטוח ולשים את חייך על כך שאתה נמצא מול חופי ת"א ואתה בעצם מול חופי סיני נקרא ורטיגו התמצאות.

אתם יכולים להשאר בשלכם אבל זאת דעתי ודעתו של חיה"א 😄
לא נתווכח עוד ואני מקבל את דבריך ללא עוררין, הגדרת היטב את מושג הורטיגו. פשוט כי לא הייתי בחייל. וכי התברברתי ואנסתי את השטח לא מעט כירוק כהה ועמוק, גם בלי להיכנס לורטיגו 🙂
בכל מקרה ורטיגו מוסבר בהרחבה כאן: ורטיגו
לטובת סהר ומצגתו.
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.