143 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים בית ספר לטיסה סדרת DCS נחיתה עם הנחיית glideslope גם לשדות/מסלולים בלי ILS
דיון

נחיתה עם הנחיית glideslope גם לשדות/מסלולים בלי ILS

3 הודעות 1,387 צפיות לפני 13 שנים
#1 · לפני 13 שנים
אהלן
היום תוך כדי העמקה בתחום הניווט הגעתי למדריך מעולה בנושא:
איך לנחות נחיתה "דמויית ILS" כלומר עם הנחיית glideslope בתנאי אל-ראות גם לשדות ללא ILS מלא.
תוך שימוש ביכולת של ה-GPS באופן רצוף לחשב גובה טיסה ושימוש בפונקציית ה 3D-NAV שבדף ה-Waypoint (מוד VNAV) ב-CDU. סוג של glideslope וירטואלי לא מדוייק כמו זה של ILS אבל טוב יותר מכלום. יראה כמו ILS על ה-HSI וה-ADI.
אני רוצה לשתף כאן במדריך המצויין הזה(לדעתי):
GPS Glide Path 3D Nav.pdf
החיסרון בשיטה היא שנקודת ההתייחסות היא אמצע המסלול(זה ה-Waypoint השמור לכל מסלול) ולא מפתן המסלול כמו ב-ILS קונבנציונאלי. מה שמחייב להקפיד על מהירות גישה ונגיעה כי למעשה לרשותינו רק חצי מסלול, ה-Hog יצטרך בממוצע 2,500 רגל מסלול לנחיתה, מטוס ריק וקל יצטרך פחות. כך שלמסלול באורך קצר מ-5,000 רגל יש סיכון בשיטה הזאת. למעשה חוץ מ-NOVOROSSIYSK ו-GELENDZHIK בצפון מערב הגזרה לחוף הים השחור(שגם הם גבוליים ולא קצרים מ-5,000 רגל) כל שאר השדות ארוכים הרבה יותר(7,500 רגל וצפונה).
בכ"מ זה מרחיב את האפשרויות בתנאי אל-ראות, כשנחיתה מבוססת TACAN גבולית או בלתי אפשרית.

בתקווה שיעניין עוד אנשים
מולי
נערך לאחרונה: לפני 13 שנים · 2 עריכות
#2 · לפני 13 שנים
Muli כתב/ה:
החיסרון בשיטה היא שנקודת ההתייחסות היא אמצע המסלול(זה ה-Waypoint השמור לכל מסלול) ולא מפתן המסלול כמו ב-ILS קונבנציונאלי.

קודם כל טריק מעולה, שיכול לעזור מאוד.
רק יש לי שאלה על זה :
האם אפשר לדעת את הנ"צ של תחילת המסלול, וככה לנחות בהתחלה שלו?
נגיד, אם נחתת כבר שם\ידוע לך הנ"צ
ומה עם יש לך גם את אורך המסלול ואת האזימוט שלו ? אפשר גם ככה לדעת את הנ"צ של תחילת המסלול

עמיר.
#3 · לפני 13 שנים
אני לא מספיק בקיא בכל המערכת, אני רק יודע שהעבודה היא מול בסיס נתוני הניווט של המשימה שמכיל את מיקומי כל השדות והמסלולים כולל גבהים ונקודת הייחוס היא אמצע המסלול. לא יודע מה היכולות ואיך ואם בכלל יש את כל המניפולציות שאתה מציע, אני מניח שאם זה היה אפשרי אז המדריך היה מתייחס לזה.
כעיקרון אני מניח שאם רשמת את נקודת המפתן כ-markpoint תוכל לבצע ביחס אליה, אבל זה מחייב שתהייה שם בשדה והמסלול במהלך המשימה הנוכחית ותרשום את מפתן המסלול כ-markpoint, אם זו נחיתה בחזרה בשדה המוצא זה נשמע הגיוני שזה אפשרי. למעשה נקודה 0 בתוכנית הטיסה היא שדה ההמראה אבל לא מפתן המסלול אלא שוב אמצע המסלול כי היא נלקחת מבסיס הנתונים. האמת שזה רעיון לרשום את מפתן המסלול כשמתיישרים להמראה, אבל יש מספר מוגבל של markpoints שניתן לרשום ונראה שרצוי לשמור את רובם למטרות.
בכל מקרה, נראה שצריך לקחת את העניין כפשוטו.
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.