75 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פלייט סימולטור איך יודעים מתי צריך לרדת?
דיון

איך יודעים מתי צריך לרדת?

11 הודעות 1,347 צפיות לפני 13 שנים
#4 · לפני 13 שנים
מחשבים על פי קצב ההנמכה המתוכנן והסביר, נניח 1,000 רגל לדקה. אם אתה ב-10,000 רגל אז יש לך 9,000 רגל הנמכה עד לגובה של 1,000 רגל שהוא סביר לתחילת גישה לנחיתה למטוס קל/בינוני.
9,000 רגל בקצב 1,000 רגל לדקה אומר 9 דקות הנמכה. עכשיו לפי המהירות שלך אתה יכול לחשב באיזה מרחק מהשדה להתחיל להנמיך(9 דקות במהירות הטיסה ייתן את מרחק הטיסה).
זו הדרך הפשוטה להעריך את נקודת תחילת ההנמכה(T/D). ישנה עוד דרך נפוצה שמבוססת על הכפלה ב-3 של הגובה להנמכה באלפי רגל, כשהמשמעות היא הערכת 3 מייל לכל 1,000 רגל הנמכה. כלומר נתחיל הנמכה של 9,000 רגל בסביבות 27 מייל לפני השדה (3x9=27).
את המיקום הגאוגרפי שבו להתחיל הנמכה ניתן להגדיר על פי מפה או אם יש משדר DME בשדה אז זה יותר פשוט-ע"י מרחק DME.

אם לזה התכוונת כשכתבת לרדת.
מולי
נערך לאחרונה: לפני 13 שנים · 7 עריכות
#5 · לפני 13 שנים
עומרי11 כתב/ה:איך יודעים מתי צריך לרדת?

נא לא להוציא מהקשרו..... 😛 😛 😛
#9 · לפני 13 שנים
עומרי11 כתב/ה:לא הבנתי!
אני רוצה לעשות טיסה אם אירבוס a340 מי אתונה לפרנקפוט ב25,00 רגל, מתי אני צריך לרדת?
תכפיל ב-3 את גובה ההנמכה באלפי רגל כדי לקבל מרחק הנמכה. אם אתה מנמיך את כל ה-25,000 רגל. המרחק לפני סוף ההנמכה(שדה?) הוא 25x3 כלומר 75 מייל לפני היעד. זה כלל אצבע מאד גס. כי הכל תלוי בקצב ההנמכה שלך.
כתבתי את זה בפוסט קודם בצירוף שיטה מקובלת נוספת שמתייחסת לקצב ההנמכה שלך.
מולי
#10 · לפני 13 שנים
מצטרף לדעתו של מיכאל לוייב - זה די מעצבן לקרוא התנסחות ילדותית תוך כדי שימוש במינימום מילים והברות ולצפות לתגובה רצינית
אני חושב שמי שהגיע לגיל שהוא מעז להתנסח בפורום ציבורי, צריך מינימום של כבוד לעצמו ולפורום, ולערוך ביקורת עצמית ביחס לתחביר, מבנה משפט, והתנסחות כללית, או במילים מפורשות יותר - להעיז ולבקר בבית הספר בשיעורי לשון !!!
לעיתים יש פה התנסחויות מבהילות
אני לא מנסה להתנשא עליכם, אבל ראבאק, קצת ביקורת עצמית
תודה
#11 · לפני 13 שנים
לא זה בסדר אין צורך לריב! 😄 סתם בצחוק... חחח...
הטיסה עברה בשלום! בסופו של דבר עשיתי טיסה לנוי ורק אם a380 לופטנזה.
תוודה לכול העוזרים!
בברכה עומרי ו.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.