133 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים מהירות מרבית בגובה רב
דיון

מהירות מרבית בגובה רב

9 הודעות 1,631 צפיות לפני 14 שנים
#3 · לפני 14 שנים
השמועות טוענות שלמטוסים נורמליים מדובר בגובה בו נפגשות הסטרטוספירה והטרופוספירה.

http://www.itamar-neuner.co.il/story_in.asp?zone=s&pageNum=5

בכל מקרה, כתלות בסוג המנוע, ככל שתעלה גבוה יותר, תוכל למספר מאך גבוה יותר שפירושו מהירות קרקעית גבוהה יותר רק בגלל צפיפות האויר היורדת. (פחות גרר).
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#5 · לפני 14 שנים
זה נכון . אבל ככל שעולים גבוה - מספר מאך נתון הוא בפועל מהירות נמוכה יותר כיוון שמהירות הקול יורדת עם הירידה בצפיפות האויר. האחרונה יורדת עם העלייה בגובה.

אני יודע שהמנוע מפיק את שיא כוחו כאשר הלחץ החיצוני גבוה יותר . כלומר כמה שיותר נמוך - יותר טוב... זה מעלה עוד הרבה שאלות אבל זה הכיוון הכללי.
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי
#6 · לפני 14 שנים
מהירות הקול תלויה בהרכב הגזים (R- קבוע הגזים האוניברסלי לחלק במשקל המולקולרי), טמפרטורה וצפיפות - למעשה מהירות הקול הינה השורש הריבועי של מכפלת השלושה. כך שבגובה רב הצפיפות נמוכה והטמפ׳ נמוכה ולכן מהירות קול הרבה יותר נמוכה.
חשוב גם להבין האם מדובר במהירות קרקעית (TAS), או מהירות מכוילת (CAS).

בנוסף, זה נכון שמנוע סילוני הכי יעיל בגובה פני הים אך החיכוך הנמוך ביותר הינו בגובה רב
#8 · לפני 14 שנים
sharonbh כתב/ה:לא מבין את השאלה....מהירות מירבית של מי? מטוס קרב, תובלה, נוסעים, ניסוי?

מהירות (קרקעית) של מטוסי קרב, אבל שאלתי בכללי.
#9 · לפני 14 שנים
המהירות הקרקעית תלויה בעיקר ברוח (רוח אף או רוח גב). מהירות אויר אמיתית היא זו שמשתנה עם העליה בגובה - כמה שטסים גבוה יותר, מהירות האויר האמיתית גדולה יותר.
לשאלתך - לכל מטוס יש מהירות מקסימלית - "מהירות קו אדום" שאותה אסור לעבור בלי קשר לגובה. אני לא יודע איך זה במטוסי קרב אבל במטוסי נוסעים המהירות הזו היא מהירות מכשירית - אותה מהירות שרואים במד המהירות, שמשתנה כאמור עם העליה לגובה (קטנה ככל שעולים בגובה).

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.