·
לפני 14 שנים
RF כתב/ה:[quote="ron533"]אותה תמונה מזוית אחרת שיעל העלה - גם אין צל...
http://imageshack.us/f/220/20110905215811.jpg/
די מוזר כי גם באור הקלוש של מנורת רחוב יהיה צל, או מירח זורח, ומהזויות ששתי התמונות צולמו צריך להראות צל כלשהו. בטיסת יום רגילה ראיתי צל תקין. נראה לי שזו בעיה שלא רואים צל בתאורה כזו משני כיוונים הפוכים - התמונה נראית לא טבעית, המטוסים מרחפים על המסלול.
מעולם לא ראיתי שאין צל כלשהו, אפילו חלש ודהוי...כך שהתמונה לא תראה לא טבעית כאילו המטוס הודבק שם בפוטושופ.
לגבי הצללים בקוקפיט - הקצוות של הצל נראים גסים ומפוקסלים מדי - אולי כדאי לעדן אותו כי הוא עשוי מוגזם ולא כל כך ראליסטי כבר.
לגבי השובל אני אבדוק אבל כבר התנגשתי בקרקע מרוב נמוך - ועוד לא יצא אבק חוץ מהפיצוץ 😛
כמו כן האם ניתן להשאיר את שובלי העשן של המטוסים הנופלים לזמן ארוך יותר - הם לא נעלמים מהר כל כך במציאות, נראה שיש להם אורך קבוע שלא משתנה. אותו דבר לטילים.
אולי זה יעמיס על המחשב - אבל הגענו אחרי יותר מעשור למחשבים חזקים מספיק בשביל זה, לא?
חוץ מזה ה GPU יכול להתמודד עם זה מעולה...
היי,טסנו בקמפיין ולי יש מחשב ישן אז ביטלתי את רוב האפקטים הגרפיים כדי לקבל ביצועים סבירים עמכם הסליחה.[/quote]
RF - בסדר, אבל כאן מדובר גם בתמונות שיעל העלה וגם אצלו אין צל, האם גם הוא ביטל את האפקטים כמוך??
I_Hawk - תודה על התשובות המפורטות,
לגבי הצל בתוך המטוס - עדיין נראה מוגזם ומפוקסל מדי - יש מקום לעדן אותו ופחות "למשוך" את קצוות הצללים שלא יראה מרוח מדי ומיושן, יש לא מעט משחקי DX9 שעושים עבודת הצללה אמינה יותר גם בתאורה רכה (אני משחק הרבה ב ARMA לדוגמה וזה נראה אמין מאד שם).
גם הצללים על המטוס מבחוץ נראים מרצדים ומרוחים מדי בזוויות מסויימות.
התנסיתי במספיק משחקים (גם בתור בודק מקצועי) כדי לדעת שזה לא נראה אמין ושאפשר יותר ב DX9.
אני מניח שיהיה פידבק מהקהילה עם הזמן - השאלה אם אפשר לעשות עם זה משהו או שהבחור שעושה את זה נעול על זה "שככה זה צריך להראות"...
אולי אתם תוכלו להשפיע יותר מבפנים?..
לגבי מטוסים שמתפוצצים באויר וחלקם משאיר שובל קצר שנעלם ומתפוגג בשניות - זה לא אמין. מטוס לא מתפוצץ מתאדה באויר - ולא משאיר זכר תוך שניות. גם שובל עשן ממטוס נופל נשאר קצת יותר זמן באויר. רואים את זה בוידאו הראשון שהובא בשרשור (BMS DEMO) .
מטוס שפוגע בקרקע גם נעלם תוך שניות, איפה פטרית/ענן העשן? זכר ושריד לאירוע?
אם זה שיקולי עומס על המנוע הגרפי זה משהו אחד - שגם אפשר להתמודד איתו בעוצמה של היום או בהגדרות תזמון מתאימות לעשן.
בכלל יש לי תחושה שהגרפיקה לא נבנתה לרזולוציות גבוהות כמו 1900X1200 - יש תחושה של מריחה וחוסר חדות כללי בתמונה, במיוחד בתוך הקוקפיט ובשטח.
אני מקווה שברור שזו ביקורת בונה מתוך אהבה לסימולאטור האדיר הזה, ובכל זאת התוצאה מרשימה מאד לסוס זקן שהתנער מהאבק וקיבל זריקת מרץ! 🙂