88 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים ליקוי ירח
דיון

ליקוי ירח

17 הודעות 3,209 צפיות לפני 14 שנים
#1 · לפני 14 שנים
אני מציע לכולכם להעיף מבט על הירח, יש ליקוי ירח מלא הלילה. 🙂

21:22:56 מגע ראשון צל מלא: הירח נכנס לצל המלא של כדור הארץ. בנקודה זו נראה כבר צל מתפשט על הירח מצד מזרח.

22:22:30 תחילת הליקוי המלא. בשלב זה כל פני הירח מוצלות. יש לזכור כי בשלב זה, חלק מקרני השמש, האדומות בעיקר, נשברות מבעד לאטמוספירה ומגיעות לירח ו"צובעות" אותו בצבע אדום.

23:12:37 שיא הליקוי המלא. הירח בשיא הליקוי. בשלב זה פניו יהיו במצבם הכהה ביותר במשך כול מהלך הליקוי.

00:02:42 סוף הליקוי המלא. הירח מתחיל לצאת מצילו של כדור הארץ. נקודת אור ראשונה תראה בצדו המזרחי.

01:02:15 יציאה מאזור הצל המלא. הירח נכנס לאזור הצל החלקי. עדיין יהיה אפשר להבחין בהצללה בכיוון מערב.
#4 · לפני 14 שנים
רואים את ההצללה למרות הטשטוש..תנסה לצלם עכשיו אולי ילך לך יותר טוב,שיא הליקוי התחיל 😄
#5 · לפני 14 שנים
את הצללה אכן רואים, ממש הרגע יצאתי לבחוץ הירח בצבע אדום/כתום אבל חלש מאוד, המצלמה הפעם תפסה רק את העץ שליד והירח נעלם לו בתמונה, ניסיתי עם פלאש אבל הוא לא הגיע עד לירח 😛
עריכה - ניסיתי הרגע עם מצלמה אחרת, לשמחתי הצלחתי לקלוט את הירח במצב טוב ולצערי נגמרה לי הסוללה איך שבאתי לצלם.
בוגר קורס CVFR מחזור 18, IFS
#6 · לפני 14 שנים
באמת לא קל. הרעיון הראשון שלי היה לאסוף כמה שיותר אור בתצלום משם אבל כידוע אנחנו מסתובבים ולי אין אמצעים לסובב את המצלמה לכיוון ההפוך, אז נאלצתי לעבוד עם חשיפות קצרות מדי.

מתוך כמה עשרות תמונות וסטים שצילמתי, רק שלוש הניבו HDR שאפשר להביט בו בלי לקבל יותר מדי בחילה:

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#11 · לפני 14 שנים
מייק, איך הצלחת לצלם את הירח בצורה כזאת? יש לך טלסקופ במצלמה? 😛
#13 · לפני 14 שנים
מדהים מייק!
באמת רעיון טוב עם הHDR יכלתי לנסות.. נחכה לפעם הבאה 😄
בוגר קורס CVFR מחזור 18, IFS

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.