75 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פלייט סימולטור התיישרות על המסלול
דיון

התיישרות על המסלול

18 הודעות 3,117 צפיות לפני 14 שנים
#1 · לפני 14 שנים
שלום לכולם.
האם יש איזה שהוא מכשיר שיכל להראות לי אם אני מיושר טוב על המסלול לפני המראה?
#2 · לפני 14 שנים
אין איזה מכשיר מיוחד לפי מה שאני יודע, אבל אתה יכול פשוט לבדוק שמרכז המטוס (מתוך הקוקפיט זה בדרך כלל האופק מלאכותי) על קווי האמצע ואז אתה מיושר זה לפחות מה שאני עושה תמיד.
#3 · לפני 14 שנים
מה אסף? אתה רציני? בטח שיש... על מה מבוססים כל המכשירים של האוטופיילוט במטוס?? הם משאירים אותו במרכז נטיב הטיסה שלו, אז אני לא רואה למה הוא לא יכול להתכוונן לאמצע המסלול...
ינון, אם אתה רוצה מכשיר שאומר לך אם אתה ישר על המסלול, יש בססנה הדיפולטית את מכשיר הניווט. תמריא משדב דב ממסלול 21, לכיוון תל אביב אבל לפני שאתה ממריא תכניס את התדר 110.3 לנאב 1 ושתיים, ותשחק עם הלחצן השמאלי שבמכשיר שמראה לך את ההדינג עד שתגיע ל 118, יופיע לך חץ שהאמצע שלו יהיה בחלק העליון של המסך, כתצטרך להתחיל להתיישר הוא יתחיל לזוז למרכז המסך (לא מסך המחשב מסך במטוס) עד שהוא ישלים את החץ בצורה מושלמת ואם תעבור אותו הוא יזוז לתחתית המסך.
זה ממש על רגל אחת, יש לך בלרנינג סנטר את מה שאתה צריך לדעת.

ירין בר FSx Deluxe
#4 · לפני 14 שנים
מד ה VOR לא נועד בשביל התישרות על המסלול , אלה לשמור על קו ישר לנקודה מסוימת ב 360 מעלות.

ולא רק זה , לשדה דוב אין משדר VOR ,

הם נעזרים ב VOR של בן גוריון או של נקודה של נתניה, ליציאה / כניסת מכשירים.

השיטה הכי טובה להתישרות על המסלול היא על ידי ראיה,
חשוב לשים לב , שהקו המקווקו באמצע המסלול נמצא בין הרגלים, מצב זה יביא לך התישרות נפלא של המטוס.

כנ"ל גם הסעה על מסלול הסעה , שצבוע בצבע צהוב.
מוני פל.
בוגר VFS מחזור 41
#6 · לפני 14 שנים
גישת VOR נועדה לתת יכולת כלשהי לנחיתה ללא ILS.
בפועל הVOR משמש רק לניווט ולא לגישה.

בכל מקרה, בניגוד לLOCOLIZER משדרי הVOR כמעט אף פעם לא מיושרים עם ציר המסלול, אז זה לא רלוונטי בכלל. ציר מסלול שופטים בעין.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#7 · לפני 14 שנים
ירין אין VOR לשדה דב.

ROSH PINA- 115.3
NATANYA- 112.4
BGN VOR-113.5
BEER SHEVA-114.3
MEZADA-115.0
ZOFAR-115.6
OVDA-114.1
EILOT-112.0
זה התדרים לכל ה VORים בארץ.
הסתכלתי הרגע במפה.
וחוץ מזה,
בשדה דב בדרך כלל נוחתים ראייה.
ולשאלה שלך,
פשוט תסתמך על הראייה ותראה אם אתה מיושר.
זה לא אמור להיות קשה.
#8 · לפני 14 שנים
YINON110 כתב/ה:שלום לכולם.
האם יש איזה שהוא מכשיר שיכל להראות לי אם אני מיושר טוב על המסלול לפני המראה?
מצפן(כיוון מסלול) ובראיה ווידוא קו אמצע מסלול עובר פחות או יותר בנקודת ייחוס שקבעת למרכז המטוס על הפאנל.
מולי
#9 · לפני 14 שנים
בלי קישקושים כמו שאמרו פה מעליי,
כשהקו בין הרגליים אתה מיושר בדיוק, בעיקרון אמצע המסך.
בוגר קורס CVFR מחזור 18, IFS
#10 · לפני 14 שנים
מתיישרים רק לפי העין, אין שום שיטה אחרת.
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#11 · לפני 14 שנים
yarinbar כתב/ה:מה אסף? אתה רציני? בטח שיש... על מה מבוססים כל המכשירים של האוטופיילוט במטוס?? הם משאירים אותו במרכז נטיב הטיסה שלו, אז אני לא רואה למה הוא לא יכול להתכוונן לאמצע המסלול...

אם כבר אני צריך לשאול אותך אם אתה רציני?
תסתכל טוב מה הוא כתב.
הוא אמר לפני ההמראה!
זה שאתה אומר לו איך לבוא לנחיתה מיושר זה לא ממש עוזר לו...
#12 · לפני 14 שנים
ינון בקיצור - כטייס בעולם האמיתי אני חוזר ואומר לך - אין כזה דבר התיישרות על מסלול להמראה לפי מכשירים.
אם אתה רוצה להיות ריאליסטי, תתישר בדיוק כפי שציינו מעלי - ציר מסלול בין הרגליים וזהו.

גם אם לא הצלחת להתיישר כמו שצריך ואתה בזוית גדולה (ואני לא רואה שום סיבה שזה יקרה), או התיישרת בזוית קטנה (קורה לטובי הטייסים), אז בתחילת ריצת ההמראה אתה נותן קצת רגל ומיישר את המטוס - עניין של שנייה.

המכשיר היחיד שנותן לך אינדיקציה על התיישרות עם המסלול הוא הILS , והוא לא קיים בכל השדות (גם VOR לא קיים בכל השדות, במקרה הטוב הוא קיים, והרדיאלים שלו לאו דווקא מיושרים עם ציר מסלול).

עוד דבר - בזמן ריצת ההמראה אתה צריך לשמור על ציר מסלול גם ככה. אם אתה יודע לעשות את זה תוך כדי ריצה, אני בטוח שאתה יכול להתיישר טוב - פשוט תביא את ציר המסלול לאן שאתה רוצה שהוא יהיה בזמן הריצה. אתה בטח לא מכניס עיניים לקוקפיט להסתכל על מחט הILS תוך כדי ריצת המראה נכון? 🙂
ירון א.
נערך לאחרונה: לפני 14 שנים
#13 · לפני 14 שנים
רק כדי לעשות את העניינים ברורים, התכוונתי לנחיתה, ובנוסף לא אמרתי שיש לשדה דוב vor אלא אמרתי שהוא על מסלול 21 בשדה דב שכניס לנאב את התדר 110.3 ששייך לבן גוריון (מסלול 12). הייתה פה אי הבנה אחת גדולה, התכוונתי לנחיתה.

ירין בר FSx Deluxe
#14 · לפני 14 שנים
הבנתי.

לדעתי ינון דיבר על התיישרות לפני המראה.
ירון א.
#15 · לפני 14 שנים
תעשה 30 המראות בזה אחר זה תוך שמירה על ציר ותוכל לראות איך אתה באופן אוטומאטי משתפר.
אין תחליף לאימון חוזר.

המון הצלחה.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.