70 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה קלה תרגילים בנושא תהליך אדיאבטי
דיון

תרגילים בנושא תהליך אדיאבטי

8 הודעות 3,650 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
שלום לכולם אני עדיין לומד למבחון במטאורולוגיה ופשוט מרגיזה הדרך שאתה צריך להתמודד עם התרגילים האלה לבד בלי דוגמאות בחור הלימוד אם מישהו יכול לתת לי דרך לתרגילים אני אשמח

דוגמא:
גוש אוויר בעל טמפרטורה של 26 מעלות צלזיוס וטמפרטורת טל של 14 מעלות צלזיוס בגובה פני הים, מועלה עלייה מואלצת על הר שגובהו 5000 רגל, במידה ויווצר ענן מה גובה הבסיס שלו?

(התשובה היא 4000 רגל) אבל איך מחשבים את הדרך???

תודה לעוזרים.
#2 · לפני 15 שנים
שי התשובה היא כזו:
מפל טמפרטורה אדיאבטי הוא קצב התקררותו של גוש אוויר לא רווי שעולה למעלה. במפל אדיאבטי טמפרטורת האוויר יורדת ב3 מעלות לכל 1000 רגל שהאוויר עולה.
מכיוון שטמפרטורת הטל בשאלה היא 14 מעלות צלסיוס, המשמעות של כך היא שבסיס הענן יווצר כשהאוויר יגיע לטמפרטורה הזו.

מכיוון שטמפרטורת האוויר היא 26 מעלות, יש לאוויר עוד 12 מעלות להתקרר עד שיגיע לרוויה (לטמפרטורת הטל). מכיוון שמדובר על 3 מעלות ל1000 רגל נחשב:
(12/3)*1000 = 4000 רגל

כלומר על האוויר לעלות 4000 רגל עד שייוצר בסיס ענן, מכיוון שהוא עולה על הר יותר גבוה מזה, בסיס הענן יווצר בגובה זה.
זהו.

שי, שאלה - אתה עושה קורס תיאוריה או לומד לבד? ואם כן, אז לא פותרים אתכם שם שאלות לדוגמא?
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#3 · לפני 15 שנים
בעקרון אני לומד דרך שירגל אז שכמעט הכל חוץ מRT אני לומד לבד דרך הבית דרך אגב תודה רבה
#4 · לפני 15 שנים
אין בעד מה.
אני רק אוסיף לידע הכללי של כולם שישנם שני סוגי מפלים אדיאבטיים:
האחד נקרא מפל אדיאבטי יבש, שזה מה שתיארתי למעלה, גוש אוויר לא רווי שעולה, מתפשט בגלל ירידת הלחץ ופולט חום כמוס - לכן הירידה בטמפרטורה של 3 מעלות ל1000 רגל.

תהליך שני נקרא מפל אדיאבטי לח, שזה מה שקורה אחרי שהאוויר ממשיך לעלות ומתקרר מעבר לנקודת הטל, כלומר נהיה רווי - ואז הטמפרטורה (אם אני לא טועה) יורדת ב1 מעלה ל1000 רגל.

אני לא בטוח אם יש שאלות תיאוריה מפורסמות ברשת בחינם, שכן זה משהו שבדרך כלל אתה מקבל בקורס התיאוריה ונכלל בתשלום שאתה משלם - אבל אני יכול לנסות לחפש.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה, ואם יש לך שאלות נוספות, אשמח לנסות ולעזור.
ירון א.
#6 · לפני 15 שנים
אין כמו לטוס באיזור חיפה, מדהים!
אם תסתכל על תמונת הפרופיל שלי, אני חושב שתזהה את השדה שרואים דרך חלון המטוס תוך כדי שאני עושה בד"ח 🙂
ירון א.
#8 · לפני 15 שנים
עברתי לפרטי.
ירון א.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.