63 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים הטובות לטיס
דיון

הטובות לטיס

12 הודעות 2,766 צפיות לפני 15 שנים
#2 · לפני 15 שנים
הו אני מת על הטוקבקים..
"בעצם אני יכול להבטיח לכן שלפחות 50 אחוז מאוכלוסיית הגברים במדינה היו מצליחים להטיס את המטוסים האלה הרבה יותר טוב מהן."

אם כבר- אז בדיוק להיפך. הרבה יותר גרוע.
זאת על סמך השכן המצחיק שלי שמנסה לשפץ את המטבח אבל בכל רגע נתון הוא מקלל את ההורים של כלי העבודה שלו.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#3 · לפני 15 שנים
במקצוע הטייס עצמו, אין שום הבדל משמעותי לאחד המינים, אך לעומת זות זה מוכך שגברים הם חיילים טובים יותר, ומשום שטייסי חיל האוויר הם קודם כל חיילים הייתי מעדיף טייסים גברים גם אם הנשים בעלות רמת טיסה זהה.

ושוב, זה לא שאני חס וחלילה אומר שצריך לפסול נשים מהקורס, ההפך, לכמה המוכשרות באמת צריך אפילו לשמור מקום, אבל חד משמעית לא צריך לנסות ולדחוף עוד נשים לקורס בכוח.
#5 · לפני 15 שנים
Mike_69th כתב/ה:
"בעצם אני יכול להבטיח לכן שלפחות 50 אחוז מאוכלוסיית הגברים במדינה היו מצליחים להטיס את המטוסים האלה הרבה יותר טוב מהן."

בחיל האוויר בטוח יש פחות ממליון וחצי טייסים, זה בדוק .
#6 · לפני 15 שנים
אם למשל היה "רברס" במטוסים אזי אפשר היה להגיד שאי אפשר לשלוח נשים לקורס טיס... 😄

ובנימה רצינית יותר...התרגלנו לראות במשך שנים את חיל האויר שלנו מטפח את דמות הטייס שמשרת בחיל האויר הטוב בעולם. לזכר המאצ'ו הישראלי הממוצע עדיין קשה להשלים נשים בקוקפיט, שלא לדבר על הומואים (כן כן, יש גם טייסי קרב בחיל האויר שהם כאלה מין הסתם...מעניין עם מה עם ישראל יוכל להשלים יותר עם מי שהוא שולח לקרב אויר - טייסת קרב או הומו שהוא טייס קרב...)
בארה"ב למשל, יש לא מעט טייסות בהרבה חברות תעופה. אני יכול להגיד לכם (ולכן... 😉 ) שטסתי עם כמה מהן, הן כקצינות ראשונות והן כקברניטות, והן לא נפלו מהטייסים הגברים.
אם חיל האויר חשב שבחורה זו או אחרת עברה את המיונים הקשים והארוכים לאורך כל הקורס ומתאימה להיות טייסת קרב - מי אנחנו שנחליט אחרת- בעצם אנחנו עמישראל שיודע תמיד יותר טוב מכל אחד אחר...עם העצות אנחנו...
#7 · לפני 15 שנים
שרין, בדיוק מה שעעבר לי בראש 🙂
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#8 · לפני 15 שנים
Mike_69th כתב/ה:איך לדחוף?
זה לא שאם לא מגיעות נשים מכריחים אותן...
מה הבעיה בבנות שמצליחות לעבור את סף הדרישות של הקורס הזה?

אני יכול להגיד לך דבר אחד, מנסים לדחוף נשים לקורס חד משמעית, ראיתי את זה עוד בהתחלה בירפ"א א' וזה ממשיך גם במיונים שאחרי.

זכור לי אותו מקרה בירפ"א שבו בחורה פשוט באמצע הסימולטור החליטה שאין לה יותר כוח לזה, והחיילת שם התחילה ממש להיתחנן עלייה שהיא תישאר ושאין מספיק בנות בקורס וכו, וגם שמעתי איזה יציאה שהקורס רוצה להגדיל את כמות הנשים ב15 אחוז נוספים...

או וכמובן בקשר לסף הדרישות, זה עובדה ידועה שבירפ"א ב' בחלק של בדיקת הנשיפה, מרבית הבנות (בריאות לחלוטין בלי אסטמה ובלי כלום) לא מצליחות לעבור את בדיקת הספירומטריה בפעם הראשונה ונשלחות לבירורים ולבדיקות נוספות.

אז שוב אני אומר, בטבעי גברים יותר מתאמים בגלל העליונות הפיזית שלהם, אבל אני לא חלילה אומר שצריך לפסול נשים מהקורס, פשוט לא לדחוף לשם כאלו שלא באמת מתאימות.
#9 · לפני 15 שנים
אגב, נשים מגיבות הרבה יותר טוב מגברים לג'י. קשור למבנה השרירים.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#10 · לפני 15 שנים
לא מדויק, הן לא מגיבות הרבה יותר טוב וזה קשור בעיקר לסרקולצית הדם ואם כבר לחוסר השרירים שלהן , שכן נשים גם קטנות בממוצע, זה לא הבדל ביו נשים לגברים זה הבדל בין הגדלים של האינדיבידואלים, שכן ישנן גם נשים בגובה 1.80 וגברים בגובה 1.60

וכשאמרתי עליונות פיזית התכוונתי לא רק לתהליך הטיסה עצמו אלה גם לכל מה שמסביב, כי הרבה אנשים שוכחים שלהיות טייס קרב זה לא רק להטיס את המטוס עצמו.
#11 · לפני 15 שנים
גם להיות טייס שהוא לא טייס קרב זה לא רק להטיס את המטוס עצמו.
כל טייס עושה עוד 1001 דברים בנוסף להטסת המטוס עצמו... גם טייסות נשים, ובהצלחה לא מועטה כפי שציין שרון 🙂
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#12 · לפני 15 שנים
לא היתכוונתי רק לטייס קרב, אלה לטייס תחת המסגרת הצבאית.
ובוודאי שטייסים אזרחיים מתמודדים עם 1001 דברים, אבל המסגרת הצבאית היא שונה, ואני טוען, ואני חושב שזו טענה מוכחת שגבר מתאים יותר למסגרת צבאית.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.