Blackout, אני מצליח להבין את הראש שלך, אתה מדבר באופן חכם מאוד.
אבל, חבר'ה צעירים נכון? ואני לא מדבר בגיל, אני מדבר על נסיון. שוב, אתה לא רואה בשום מצב טייסים שרק סיימו קורס טייס הולכים ופותחים ביס''ט נכון? איפה הנסיון בלימוד? איפה הנסיון בטיסה?
אני לא בא ושולל את האפשרות שלהם לפתוח בית ספר, אני פשוט מציע להם הצעות, שאם הם יתעזרו בסבלנות, ההצעות יהפכו ליתרונות חזקים מאוד בתחום הטיסה האזרחית הוירטואלית.
אני למשל, לפני שפתחתי את הטייסת הוירטואלית שלי, צברתי נסיון של שנתיים וחצי בטייסת אוירובטית וירטואלית שטסה באמריקה, הגעתי לפתיחת טייסת עם המון נסיון, ועם המון ידע בתחום הטיסה האוירובטית.
אתה בטח מודע גם להתלהבות של ההתחלה, ברגע שסיימת קורס אתה בטוח שאתה יכול לעשות את זה יותר טוב מכל אחד אחר, אך שמגיעים לרגע האמת, אתה לא יותר טוב, אתה אפילו מאכזב את מי שתמך בך מלכתחילה.
למה לפני שפותחים בית ספר, לא הולכים וצוברים נסיון בתור מתרגלים/מדריכים/מנהלי קורסים בבתי הספר האחרים, שיצברו נסיון, ידע, כישרון, יתרמו לעשרות תלמידים שרוצים ללמוד את תחום הטיסה, ואז, לאחר בגרות ונסיון שהם קיבלו מהדבר, להתחיל לחשוב על פתיחת בית ספר משלהם.
לפתיחת בית ספר דרושים:
- ידע ונסיון ניהולי ותעופתי
- משאבים (רשת, טימספיק, אתרים, מערכת הורדות ותיקים אישיים)
- כוח רצון ושאיפה להגיע גבוה
- צוות, אנשים תומכים, תלמידים.
דירגתי את הדברים הנ''ל לפי סדר עדיפויות, מהגבוה לנמוך, יכול להיות שיש לחבר'ה הנחמדים פה את כל שלושת הדברים מתחת לדבר הראשון, אך לטעמי, את ה"ידע ונסיון ניהולי ותעופתי" אין להם ברמה מספקת על מנת לפתוח בית ספר לטיסה וירטואלית. בטח לא על מנת להתחרות באחרות.
אז שוב, הם יכולים לקחת את התשובה שלי ולהגיד לנו שאנחנו קהילה לא תומכת ולא מפרגנת, למרות שזו ממש לא הכוונה, הכוונה שלי היא הכוונה לדרך הנכונה.
רז פרינץ,
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.
צוות vIAF ואטיל.