111 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פלייט סימולטור בעיית התכווננות למסלול בנחיתה ידנית
דיון

בעיית התכווננות למסלול בנחיתה ידנית

21 הודעות 3,250 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
נתקלתי בבעיה שחוזרת על עצמה בכל נחיתה ידנית. הבעיה היא ברוב המקרים במטוסים כבדים, אין לי דרך נוחה לנחות על המסלול מבקוקפיט. אם זה בתלת מימדי, בקושי רואים את המסלול והראייה היא מאוד לא נוחה, ואילו במבט על המכשירים אני בכלל לא רואה את המסלול עד שאני ממש מעליו, וזה גורם לכיונונים מאוד מעצבנים ומסוכנים לפני בטאצ' דאון.

אני רוצה לדעת אם מישהו יודע על דרך נוחה לנחות ככה שגם רואים את המכשירים וגם את המסלול בצורה נורמאלית.

תודה 😄

ירין בר FSx Deluxe
#2 · לפני 15 שנים
yarinbar כתב/ה:נתקלתי בבעיה שחוזרת על עצמה בכל נחיתה ידנית. הבעיה היא ברוב המקרים במטוסים כבדים, אין לי דרך נוחה לנחות על המסלול מבקוקפיט. אם זה בתלת מימדי, בקושי רואים את המסלול והראייה היא מאוד לא נוחה, ואילו במבט על המכשירים אני בכלל לא רואה את המסלול עד שאני ממש מעליו, וזה גורם לכיונונים מאוד מעצבנים ומסוכנים לפני בטאצ' דאון.

אני רוצה לדעת אם מישהו יודע על דרך נוחה לנחות ככה שגם רואים את המכשירים וגם את המסלול בצורה נורמאלית.

תודה 😄
אם יש לך 2D במטוס תשתמש בו, לפחות בטווח הרחוק יותר, ככל שתתקרב ותתייצב בטיסה אל המסלול יהייה לך קל יותר להשתמש ב-VC.
מולי
#3 · לפני 15 שנים
אתה יכול להרים את הכיסא עם קונטרול ואנטר.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 15 שנים
מסכים עם אורי, אני ממליץ לא להשתמש בקוקפיט הדו-מימדי בכלל. רק בתלת-מימדי.
#6 · לפני 15 שנים
FreeFlight כתב/ה:מסכים עם אורי, אני ממליץ לא להשתמש בקוקפיט הדו-מימדי בכלל. רק בתלת-מימדי.
אתה יכול לנמק?
(אני במטוסים כבדים משתמש כמעט אך ורק ב 2D, זו טיסת מכשירים נטו. אולי לפני נחיתה כבר די קרוב אני קצת דוגם את ה-VC)
מולי
נערך לאחרונה: לפני 15 שנים · 3 עריכות
#7 · לפני 15 שנים
יש לך גם אפשרות לעזר באורות הפאפי ,

אורות הפאפי הם :
4 אורות שאתה רואה ליד המסלול, כמו בבין גוריון ושדה דוב ,
אופן השימוש בהם הוא קל ,

4 אורת בצבע צהוב מסמנים אז שאתה גבוה מדי בגישה לנחיתה ,

4 אורות בצבע אדום מסמנים שאתה נמוך מדי בגישה לנחיתה.

2 אורת צהובים ו2 אורות אדומים מסמנים שאתה נמצא בדיוק הגישה נכונה.
מוני פל.
בוגר VFS מחזור 41
#8 · לפני 15 שנים
ירין, אם אתה משתמש ב172P של תומר חיים אז תעשה SHIFT+6/7 לא זוכר איזה אחד מהם, ואתה תיראה דו מימדי שמתאים לנחיתות, הכוונה הוא יותר נמוך ורואים את כל המכשירים שתיצטרך ע"מ לשמור גישת ראייה טובה(מהירות, גובה, סל"ד, ועוד כמה..)
בוגר קורס CVFR מחזור 18, IFS
#9 · לפני 15 שנים
Muli כתב/ה:[quote="FreeFlight"]מסכים עם אורי, אני ממליץ לא להשתמש בקוקפיט הדו-מימדי בכלל. רק בתלת-מימדי.
אתה יכול לנמק?
(אני במטוסים כבדים משתמש כמעט אך ורק ב 2D, זו טיסת מכשירים נטו. אולי לפני נחיתה כבר די קרוב אני קצת דוגם את ה-VC)[/quote]

אני לא ממש מצליח להתכוונן למסלול מהמבט הוירטואלי, אבל לפני הנחיתה זה לא אפשרי לנחות על ה-2D כי אתה לא רואה בכלל את המסלול. במטוס של תומר חיים אני יודע, אני משתמש בזה וזה בעיקרון מה שאני מחפש - מבט שיתן לי אפשרות נוחה להסתכל על המכשירים ובאותו זמן לראות את המסלול כמו שצריך.

מוני, אני יודע ומכיר את זה, התכוונתי למה שרשמתי למעלה

ירין בר FSx Deluxe
#10 · לפני 15 שנים
אני נוחת רק עם VC אני רואה את כל הנתונים, וזה יותר קל לי.

פעם הייתי רגיל לנחות שרואים את המטוס מבחוץ, והייתי פותח חלון אחד של שעון מהירות, וגובה, וחלון אחד של מצערת ולפעמים של GPS.

אתה צריך לנחות עם מה שהכי נוח לך, הוא להתרגל למצב מצלמה שהכי נוח לך לנחות.
אוראל
Flight Simulator X+2004
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/orelst?feature=mhee
#12 · לפני 15 שנים
yarinbar כתב/ה:[quote="Muli"][quote="FreeFlight"]

מוני, אני יודע ומכיר את זה, התכוונתי למה שרשמתי למעלה

אורות הפאפי הם לא נחיתה ידנית ?

מאחר ואין לך מבט על כל החזית אתה יכול לעזר באורות אלה,

והדבר היחיד שנותר לך הוא להתאמן , בנחיתה עם VC .
מוני פל.
בוגר VFS מחזור 41
#14 · לפני 15 שנים
ירין, אני ממש לא מבין מה הבעיה.
יש לך VC מוגבה, ו2D מוגבה.
אם אתה רוצה את ה3D הרגיל טיפה מוגבה יותר, תעשה ALT+ENTER ובשביל להחזיר תלחץ ALT+BACK SPACE.
פשוט תעבור בנחיתה כל קוקפיט בעמצאות המקש a , ותבחר קוקפיט מתאים.
לגבי התיישרות בכיוון, אתה צריך לדעת מתי לפנות לפיינל, ובאיזו זווית, זה לא בא לבד - צריך לנסות, מה שכולנו פה עשינו.
אתה מיישר כיוון ומנסה בפיינל לשמור עם ההגה כיוון ועם היוק/סטיק שיש לך.
בוגר קורס CVFR מחזור 18, IFS

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.