Tal-T כתב/ה: אני דיברתי על מצב שייתנו לי קב"א נמוך מ-54 בגלל שאני חולוני משכונת אגרובנק , לאבא שלי יש מסעדה קטנה ואמא שלי מזכירה , ואל תעזו להגיד שזה לא משפיע
תגיד תודה שאתה לא מג'סי כהן
🙂 כי אז לשיטתך היית מקבל הפוך....נמוך מ-45.
אני מעז, ברשותך, לטעון שזה לא משפיע באופן מהותי. מקווה שלא תיכעס יותר מדי.
הייתי איזשהי תקופה מ"פ בבה"ד 1, עברו תחת ידי לא מעט צוערים וקיבלתי את כל נתוני האיכות של הצוערים שלי עם התיקים האישיים שלהם, ואני חייב לומר שהיו לי מספר לא קטן של צוערים עם פרופיל דומה למה שכתבת ואף פחות פוטוגני שהיו להם קב"אות 54-56, אבל הם היו אנשים מצטיינים(ולא הקשקוש הזה של אינטיליגנט , כריזמטי וקר רוח) כך שלי יש תימוכין לטענה שלי(בשונה ממך). מה גם שאני בעצמי הייתי לפני הגיוס בת-ימי משכונה לא הכי טובה בבת-ים(שכונת עמידר), עם פרופיל משפחתי לא טוב משתיארת ובכ"ז אף אחד לא חתך לי את הקב"א בגלל זה.
אז לומר את מה שאמרת, זה בעיקר לספר תירוצים ואגדות עם.
תמיד יש יוצאים מהכלל, שלא מעידים על הכלל. מופז לא התקבל לבה"ד 1 בגלל קב"א נמוכה(נכשל פעמיים להתקבל), אבל הצטיין באופן חריג במשימה שקיבל(מארב מופז המפורסם) והתקבל לקורס בסופו של דבר בזכות עצמו ולא בזכות יד איתנה או פרוטקציה(יותר נכון בעזרת "פרוטקציה" של איציק מרדכי המ"פ ודן שומרון המג"ד שהתרשמו עמוקות ממנו), היה קצין מצטיין ואף פיקד על בה"ד 1 בהמשך והשאיר חותם.
כדאי שתקרא ממה מורכבת הקב"א ע"פ דוח מבקר המדינה.
http://www.shavuz.co.il/recruit/article.asp?artid=695
תהייה טוב במבדקים(גם כל המבחנים והראיונות לקביעת דפ"ר/קב"א הם מבדקים), בד"כ תקבל קב"א בהתאמה, בכ"מ גם קב"א בין 51 ל-54 היא עדיין קב"א גבוהה, גם אם היא מתחת למה שדרוש לקורס טיס, קצת פרופורציה..
וחוץ מזה החיים זה לא פקניק ולא תמיד מקבלים מה שרוצים. תצטיין במה שתוצב ותהייה לך נקודת פתיחה מצויינת לנסות לבקש העברה למה שאתה יותר רוצה.
אני כן מכיר מצבים של אנשים עם קב"א גבוהה שעברו גיבוש צנחנים בהצלחה ובסופו של דבר לא מצאו עצמם בצנחנים בגלל אילוץ פנימי של צה"ל שמהותו שאיפה ליצור הומוגניות של איכות היחידות ולכן נקבעו מכסות לקב"אות גבוהות והם פשוט מצאו עצמם אחרי מעבר הגיבוש במצב של חוסר מזל כשהמכסות הללו לצנחנים היו כבר מלאות ולכן הם נשלחו לחטיבות חי"ר אחרות.
אבל על זה דיברתי כשהזכרתי אילוצים של הצבא, אז גם זה קיים, וכנ"ל טופסי 55(טופסי בקשת העברה) למי שחשוב לו מאד.
המלצה שלי להתמקד במה שיש לך שליטה עליו, לא בהאשמת המערכת. יש לך שליטה על השגת הישגים וזה צריך להיות הפוקוס שלך, זה האשראי שאתה מייצר לטובת מימוש הרצונות שלך. יש מספר ניכר של טייסים שהתחילו קורס טייס אחרי שירות קודם ביחידה אחרת, כולל חבר'ה מדובדבן, מטכ"ליסטים אחרי תקופת שירות משמעותית, ומחילות שדה נוספים, כמו גם מחיל הים. רובם אחרי שסיימו כבר מסלול. כולל קצינים. הכל אפשרי אם יותר רוצים ועובדים למען הרצון הזה ופחות מקטרים.דרך אגב גם להמלצות מפקדים יש משמעות(ראה ערך שאול מופז, ויש עוד דוגמאות). אז אם לא הולך בפעם ראשונה יש עוד הזדמנויות.
כדאי שתזכור שגם איתן בן אליהו זו לא תעודת ביטוח והכנסת בחור לקורס טייס זה לא הכנסת נער לקוקפיט מטוס הנוסעים בטיסה(אחרי שכתב מכתב יפה). שיהייה בהצלחה אבל תהייה מוכן מנטלית למצב שהכדור יחזור אליך.
הערה אחרונה:רק לידיעה, המשפט שלך שציטטתי לא מאפיין קב"אות +54(בין היתר,חוש מוטיבציה מפותח), תחליף דיסקט.
מולי