130 חברים מחוברים
1 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 1 H
בית פורומים תעופה קלה דאיה במגידו[תמונות הועלו]
דיון

דאיה במגידו[תמונות הועלו]

22 הודעות 5,920 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
שלום לכולם,

היה פה דיון לא מזמן על דאייה ומישהו המליץ על מגידו. אז היום החלטתי לנסות ודאיתי בפעם הראשונה!

ב9 וחצי כבר הייתי על כביש 65 ליד צומת משמר הגבול וידעתי שאני קרוב יחסית.. הבעיה היא שלא הייתי בטוח איפה זה בדיוק צומת מגידו (מסתבר שלמעט מפות בשום מקום לא באמת רשום צומת XXX 💡 ) ידעתי שאני ממש מתקרב למקום הנכון כשראיתי מטוס גורר ודאון חוצים את הכביש 😎

הגעתי לשדה חיפוש קצר (הערה לעצמי, תמיד לשמור טלפון של אחד האחראיים כדי שיפתח לך ת'שער למנחת ולא תצתרך לנסוע בשבילי אפר בתקווה שיביאו אותך לשדה NOT 😳 ).

האמת היא שהתנאים היום היו לא משהו ולא היו טרמוקלינות חמות או גלים. היו רק שרידים שלהן אבל עבורי הטיסה היתה מהנה בכל זאת.

המתנתי כמעט שעתיים כי קיוויתי שהאנשים שם יגידו לי שיש תנאים מתאימים. האמת היא שבהתחלה הם ניסו להרים דאון וכל פעם הוא נפל (לא הצליח לתפוס זרמים) למרבה האירוניה קראו לדאון 4X-GAY 😂 במשך הביקור ראיתי גם ססנות שממריאים מהביס"ט שם ליד והיה קטע מדאיג משהו בו כשהמטוס היה בגובה של מטר או שניים המדריך הניץ לחניך את המנוע ואילץ אותו לתרגל נחיתת חרום.

טוב אחרי שחפרנו הגיע הזמן לספר מה באמת היה שם=]
הטייס שלי שהוא במקרה גם מורה לנהיגה הסביר לי על המערכות ובאופן כללי שאסור לי לגעת בכלום ובייחוד בידית האדומה של זריקת החופה (אלוהים יודע איך יעזור לך לשחרר את החופה בדאון..לנו לפחות לא היה מצנח).
התיישבתי וכמה חבר'ה דחפו את הדאון (איתי בתוכו) למסלול ופאפא לימה (הגורר) התייצב בעמדה.
בחור אחד חיבר את הדאון לגרור עם הכבל. הטייס ביצע בד"ח לפני המראה. ולאחר סימון של הטייס התחלנו לרוץ. הלב פועם ומתרגשים ואחרי כמה שניות אנחנו באוויר! כאן כבר מתחילים להרגיש שזה לא אוטו והקרביים עולות ויורדות בהתאם לתנועת הגורר (אבל מתרגלים לזה) הטייס צוחק ומסביר שאלו כלל אינם תלתולים. בהמשך הגענו לגובה והגורר שחרר אותנו (3000 רגל לערך) ומשם חיפשנו תרמיקות. במהלך הטיסה קרה כמה פעמים שעלינו על זרמים נורא קטנים שפשוט הקפיצו את הדאון לכל עבר ואז הטייס הטה כנף ב70 מעלות כדי לנסות לחזור ולתפוס את התרמיקה (איזה כיף 😄 ) ראיתי גם את רמת דוד (כמובן שלא צילמתי). הנוף מרהיב ועוצר נשימה ורואים אף את החרמון!
לצערנו לא היה ממש תרמיקות ולכן נאלצנו לחזור לנחיתה כדי לא להסחף דרומית וזהו הטיסה שלי נגמרה. הטיסה ערכה כ25 ד' שנהנתי מהן מאד!

חבל רק שהתחביב הזה די יקר.. אולי אחרי הצבא =]

אוקי לא הצלחתי להעלות את התמונות לאתרי אחסון (כל פעם קרס) לכן הכנתי SLIDESHOW שלהן + שני סרטונים (סליחה על האיכות) של המראה (פעם מבחוץ ופעם מתוך הקוקפיט)

תהנו!!

RF OUT
RifleFighter
רמי וייברמן

נערך לאחרונה: לפני 16 שנים
#4 · לפני 16 שנים
זה דאון להדרכה במקור, דו מושבי. בעקרון כל אחד מהשניים יכול להטיס אבל ברור שלא נגעתי בכלום למעט פעם שהוא נתן לי להחזיק את הסטיק. למשוך קצת ולדחוף וזה היה בדיוק 10 שניות כי הגענו לתרמיקה ואז הוא תפס שליטה ועשינו 180
RifleFighter
רמי וייברמן

#5 · לפני 16 שנים
בגלל שלא הצלחתי להעלות לפוטובוקט (כל פעם קרס האתר) הכנסתי SLIDE SHOW של התמונות. יש בסוף סרטונים (באיכות גרועה לצערי) שיראו לכם מה זה המראה בדאון.

RifleFighter
רמי וייברמן

#7 · לפני 16 שנים
אהבתי את ההמראה בדאון, קצת מוזר שיש אפשרות לפתיחת חלונות לא? אלא אם כן הדאון לא עובר את ה10000 רגל.

יש לך מושג איזה סוג דאון זה? הוא מאוד דומה לASK21
#10 · לפני 16 שנים
RF כתב/ה:לא מגיע לגבהים כאלו עד כמה שאני יודע.. ולא יודע איזה דגם זה ותודה בן

תלוי בתנאים ....

היה ליפני כמה שנים סיפור על אחד שעלה באירופה/ארצות הברית (ראיתי באיזה תוכנית בנשיונאל גאוגרפיק בתוכנית על אנשים שפגשו כאילו את המוות וניצלו) ...

קיצר הוא דאה ונכנס לזרם אנכי שהעלה אותו לכמה עשרות אלפי רגל ולתוך כמה ענני סערה ממש ממש לא נחמדים .

במזל הוא יצא מזה עם היפוטרמיה קלה וסיפור לספר לחברה .
#11 · לפני 16 שנים
man4u כתב/ה:אהבתי את ההמראה בדאון, קצת מוזר שיש אפשרות לפתיחת חלונות לא? אלא אם כן הדאון לא עובר את ה10000 רגל.

יש לך מושג איזה סוג דאון זה? הוא מאוד דומה לASK21

הדאון הוא Grob G103 Twin Astir II (מאד דומה במבט ראשון לשלייכר ASK-21, אבל יש לא מעט הבדלים) דאון לא עובר 10,000 אלא אם הטייס מצוייד בחמצן.
יכול להגיע בתנאים טובים ועם דאון טוב(השיא העולמי דרך אגב הוא בסביבות 50,000 רגל). בד"כ ב 7-8 פורשים לדאיית מרחק(בדאונים נורמאלים ערך הגלישה הוא בסביבות 40, כלומר על כל מטר ירידה בגובה נקבל 40 מ' אופקית. מגובה 8,000רגל יש לדאון פוטנציאל נקי של בערך 100 ק"מ מרחק וזה בלי לקחת בחשבון טרמיקות בדרך), לכן אם אין כוונה לעשות שיא גובה אין מה להישאר שם ואפשר לרוץ לטיסת מרחק בכיף.

רק אפרופו חלון, תנסה לשבת בתוך חממה במשך שעה שעתיים ויותר. בלי מיזוג/איוורור(אין לדאון מתח מספיק לאיוורור, יש רק את המינימום למכשיר הקשר ולמכשירי הטיסה, צריך לזכור שהסוללה מתרוקנת במהלך הטיסה אין טעינה-אין מאיפה). בשביל זה קיים החלון.
מולי
#13 · לפני 16 שנים
רשום בגוגל דאייה מגידו, כנס לאתר של קלוב הדאייה במיגדו ושם ישנם פרטים בנושא ודרכי גישה, אל תשכח לרשום טלפון של השדה ,אחראיים שונים כי יש שם שער נעול בד"כ, תתקשר ויפתחו לך אותו.

מחיר דאייה 420 ש"ח יש לתאם מראש. אני לא בטוח מאיזה גיל ניתן לדאות
RifleFighter
רמי וייברמן

#15 · לפני 16 שנים
RF כתב/ה:רשום בגוגל דאייה מגידו, כנס לאתר של קלוב הדאייה במיגדו ושם ישנם פרטים בנושא ודרכי גישה, אל תשכח לרשום טלפון של השדה ,אחראיים שונים כי יש שם שער נעול בד"כ, תתקשר ויפתחו לך אותו.

מחיר דאייה 420 ש"ח יש לתאם מראש. אני לא בטוח מאיזה גיל ניתן לדאות

אני לא בטוח שיש בכלל הגבלת גיל .

זה סה"כ טיסה בכלי טייס רגיל . בכל מקרה אם קורה משהו העוד שנה לפה או לשם לא תעזור לא לנוסע ולא למשפחתו .

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.