148 חברים מחוברים
2 בשיחה קולית כעת
הצטרפו עכשיו
חדרי שיחה פעילים: voice 2 I y
בית פורומים תעופה קלה רישיון ל extra s 300
דיון

רישיון ל extra s 300

10 הודעות 3,658 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
האם צריך רישיון מיוחד למטוסים מסוג זה? איך עושים אותו? האם יש מטוסים מהסוג הזה בארץ?

תודה.
#3 · לפני 16 שנים
יש פורום העונה על שאלות כאלו , נסה את שאלתך שם ,
על פי הידוע לי דרך אגב צריך רישיון .
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#4 · לפני 16 שנים
מה הולך אלחי?

מבחינת החוק, האקסטרה שונה מרוב המטוסים בקטגוריה שלו.

ויקיפדיה:

מטוס האקסטרה 300L הוא המטוס האווירובטי הדו-מושבי המתקדם ביותר בעולם המרושיין (עבר תהליכי תקינה) בקטגוריית ACRO (אוירובטיקה) באירופה ובארצות הברית. מאחר שהוא מרושיין, ניתן לבצע במטוס טיסות מסחריות בכלל והדרכה בפרט להבדיל ממטוסי אווירובטיקה אחרים).

המטוס פופולרי מאד, בשל היותו מרושיין, מיוצר במפעל מסודר המעניק תמיכה ואחריות ונחשב נוח לשימוש ואחזקה. זאת למרות שקיימים מטוסי אירובטיקה מדגמים מתקדמים יותר, בעיקר מבחינת יחס כח\משקל המאפשרים ביצועים טובים יותר. במקומות רבים בעולם ניתן לשכור את המטוס עם מדריך, ואפילו לבצע הדמיה של קרבות אוויר עם שני מטוסים כאלו.

זה אפשרי (וכבר נעשה בעבר) לייבא מטוס כזה ולבצע בו טיסות אווירובטיות בארץ.

Kickbox.co.il
נדב
#6 · לפני 16 שנים
SubMachine כתב/ה:האם צריך רישיון מיוחד למטוסים מסוג זה? איך עושים אותו? האם יש מטוסים מהסוג הזה בארץ?

תודה.

כן, צריך רשיון כי זה עוד יותר קשה מאשר ססנה 172.
את הרשיון אתה יכול לעשות באחת מחברות תעופה פרטיות, בשדה התעופה בהרצליה אני כמעט בטוח שתמצא מקום ללמוד על זה.

יש מטוסים מהסוג הזה בארץ, אמנם לא הרבה.

לידע הכללי שלך,
זה מטוס שהטייסים בו 'סובלים' (יש כאלה שלא) מהרבה כוח G (רוב המקרים מעל 5)
כי זה מטוס אווירובוטי שנועד לפעלולי אוויר.
#7 · לפני 16 שנים
SubMachine כתב/ה:האם צריך רישיון מיוחד למטוסים מסוג זה? איך עושים אותו? האם יש מטוסים מהסוג הזה בארץ?

תודה.

א. יש בארץ מטוס Extra 300L פרטי שחונה בהרצליה. שייך למיקי גולן. אלוף ישראל באירובטיקה (לא שיש לו בכלל מתחרים). ומשתתף בתחרויות אוירובטיקה בעולם.
ב. צריך הסמכת אירובטיקה בנוסף לרשיון הטיס. הבעיה הקטנה היא שבארץ אין כיום הסמכה כזאת. בחו"ל יש. אין לי מושג איך מיקי גולן טס עם זה בישראל, הוא מודה שהוא סוג של עבריין, כשהוא טס בארץ. הוא מדריך אירובטיקה בארה"ב, כך שבאופן כללי אין לו בעיה.
בד"כ עושים את ההסמכה על מטוסי הדרכה ראשונית באירובטיקה ולא על אקסטרה. לדוגמא ססנה 172 אירובט או דקטלון/סופר דקטלון.
כדי לטוס על אקסטרה אתה צריך להיות מאד (מאד, מאד) מנוסה.

לא שוכרים כזה מטוס. קונים.

אם אתה רציני, חפש מיקי גולן בגוגל, בטוח תמצא פרטים, צור איתו קשר(הוא גר בשיקגו, דרך אגב). הוא בטוח יתן לך את התשובות המהימנות.

אתה יכול לבדוק גם עם האגודה הישראלית לאירובטיקה
http://www.aerobatics.org.il/
מולי
#8 · לפני 15 שנים
במידה ויש לי אקסטרה / שכרתי , יש לי הרשיון המתאים , יש לי אישור ממגדל םיקוח , אני יכול פשוט לעלות לאוויר ולהשתגע ?
#9 · לפני 15 שנים
^ הקפצת הרגע דיון בן חודשיים. שים לב לתאריכים פעם הבאה. 😉

בעיקרון, אם יש לך אישור לפעול במרחב אווירי המסויים. אתה יכול לעלות לאוויר ולהשתגע.
ונדמה לי שיש הגבלות שקשורות לאיך יש לבצע את התרגיל, אבל אני לא בטוח.
#10 · לפני 15 שנים
Tal-T כתב/ה:במידה ויש לי אקסטרה / שכרתי , יש לי הרשיון המתאים , יש לי אישור ממגדל םיקוח , אני יכול פשוט לעלות לאוויר ולהשתגע ?
כאמור, בארץ לא יהייה לך את הרשיון המתאים, למעט באישור מיוחד של מינהל התעופה.
הבעיה זה לא אישור ממגדל פיקוח, כי לא תעשה אירובטיקה בשטח אוירי של שדה תעופה.
שורה תחתונה, תיאורטית כן, מעשית לא, כבר מהמשפט הראשון, כי אין לך אקסטרה ולא משכירים כזה מטוס. זה כמו להגיד, אם היה לי/שכרתי פרארי של פורמולה1, ויש לי הרשיון המתאים, ושוטר תנועה סימן לי עם היד, סע, אז אני יכול פשוט לעלות על הכביש ולהשתגע? ברור. (התשובה שלילית על כל סעיף במשפט 🙂 )

מקווה שבזה הדיון ישקע בחזרה לתהום הנשייה.
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.