51 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים אמת או שקר
דיון

אמת או שקר

173 הודעות 16,694 צפיות לפני 16 שנים
#2 · לפני 16 שנים
אוקיי, עכשיו זה פשוט נהיה דבילי.
התשובה שלך היא שגויה.
מה שבהכרח מגלה את התשובה הנכונה (בהיעדר אופציות אחרות) - אז אני חושב שאני פשוט אומר את התשובה ואתן שאלה חדשה.

אז בקיצור לא נכון,
רכס ההרים האמור נקרא במקור (ויאטנמית) רכס "טאם דאו" (Tam Dao).
רכס ת'אד (חבטה עמומה - לא ת'אנדר, רעם) הוא השם שהודבק לו ע"י טייסי הF105 שכינו את מטוסם בשם הזה.
כלומר בגלל הפעילות האינטנסיבית של הF105 באיזור הזה נקרא הרכס ע"ש המטוס (ולא המטוס ע"ש הרכס).
אגב, יש ספר מצויין שכתב טייס F105 בשם ג'ק ברטון, שמו שם הספר "רכס ת'אד" (כמה מפתיע) והוא מתאר כמה גיחות בהם הוא השתתף.

ושאלה חלופית. (עוד יותר קלה)
המארינס האמריקאיים הפעילו בעבר מטוס שזכה לכינוי הסימפטי "הטוסטוס". המטוס פעל גם בשירות הצי האמריקאי ובשלב מסויים אף היווה את עמוד השדרה של חיה"א הישראלי. מיהו המטוס?
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 16 שנים
אני כתבתי את זה מראש הפוך בשאלה שלי. עצם העובדה שאתה כותב את אותו הדבר ואומר שהמשפט שרשמתי נכון... אז.. אהה...
כאשר כל המילים של התשובה מופיעות במשפט לא הופך אותך לצודק 🙂 ככה אגב קיבלתי פעם 117 באיזה מבחן. הילדה הוכחנית של הכיתה קיבלה 83 והתווכחה עם המורה עד שהעלו לה את הציון ל100...

בכל מקרה, זה לא הרקולס. (ממתי מכנים את ההרקולס "טוסטוס"?)
#6 · לפני 16 שנים
טוסטוס?
עמוד שדרה של חיה"א?
אתה קורא את השאלות בכלל?
#8 · לפני 16 שנים
מזל טוב 🙂
#9 · לפני 16 שנים
חחחחחחחחח... 😂

בכל מקרה, משהו קליל ביותר לכרישים: הנייטהוק יוצר ע"י מהנדסי חשמל ולא ע"י מהנדסי אווירונאוטיקה. נכון או לא נכון?
#10 · לפני 16 שנים
חרשתי ת'אינטרנט.לא מצאתי.ערן, תן רמז!תשתדל רמז עבה🙂
#11 · לפני 16 שנים
בעיות יציבות של ה-F117 (נייטהוק לאלה שאולי לא יודעים 😉 )
בכל מקרה, אם תבקשו, אני אתן שאלה חלופית.
#12 · לפני 16 שנים
טוב, אני מבין שאף אחד פה לא עלה על זה אז אני יגלה:

נכון. ה-F-117 תוכנן ע"י מהנדסי חשמל. חשבו על איך יעשו מטוס חמקן ובשביל התכנון פנו למהנדסי חשמל. מכיוון שהתפשרו על האווירודינמיקה (ובכל זאת, הם לא מבינים באווירודינמיקה, הם מהנדסי חשמל הרי) לנייטהוק יש בעיות יציבות קשות. הוא כמובן טס עם ה-FBW.

שאלה חלופית (והפעם ממש ממש קל):

בצפון קוריאה יש אזור שבפי האמריקאים נקרא "סמטת המיגים" (Mig alley). נכון או לא נכון?
#13 · לפני 16 שנים
ממש לא נכון.
הם התפשרו על האוירודינמיקה בגלל חמקנות - כן.
בשנות ה70 המוקדמות מחשבים לא היו מספיק חזקים ע"מ לבצע חישוב שח"מ למשטחים מעוגלים, אז בנו אותו כמו פוליגון גדול. אין שם שום עבודה של "מהנדסי חשמל" - סתם מגבלות תיכנון.

הB2 כבר תוכנן בשנות ה80 ויש שם שימוש במשטחים עגולים ויפים, שלא לדבר על הF22 שתוכנן לשימוש עם מתכות מתקדמות יותר שלא היו זמינות בשנות ה80. השמועות אומרות שהF22, שלכל הדעות ביצועיו האוירודינמיים עולים בהרבה על כל מטוס קרב שטס היום, עם כושר נשיאת החימוש א"ק הצנוע שלו (עד 4 פצצות במשקל מירבי של 2 טון ו-4 טילי א"א) - חמקן כמו (אם לא יותר) מהF117.
הF117 להזכירכם, תת-קולי, בעל טווח קצר יחסית, ומסוגל לשאת שתי פצצות מונחות לייזר במשקל טון כ"א (GBU-10/GBU-24) בלבד
#15 · לפני 16 שנים
עמית עוד לא ענו לי

שאלה חלופית (והפעם ממש ממש קל):

בצפון קוריאה יש אזור שבפי האמריקאים נקרא "סמטת המיגים" (Mig alley). נכון או לא נכון?

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.