106 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים ישראל מזוית קצת אחרת
דיון

ישראל מזוית קצת אחרת

25 הודעות 3,699 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
שבוע שעבר צללתי באתר הצלילה "מערות גורדון" שנמצא מול חוף גורדון בת"א ביחד עם עוד 2 צוללים (אחד מהם איל רוח). צללנו לעומק מקסימלי של 9.6 מטר (סך הכל האתר עצמו רדוד), וזמן תחתית של 69 דקות.
איל הביא איתו מצלמה, ואילו התמונות של מה שמסתתר מתחת למי הים התיכון התל אביבים 🙂

אחרי כמה מאות מטרים מהחוף מגיעים לאתר, ומתכוננים לצלילה (אני הימני)

מתחילים בהעמקה

תולעת זכוכית זעירה ויפיפיה שנצפתה על אחד הסלעים

סרטן ביישן שהתחבא לו

נכנסים לאחת המערות

אני מסמן שהכל בסדר 💡

הבאדי (בן זוג) הנוסף שצלל איתנו

ודג כלשהו שהצליח להיתפס בעדשת המצלמה

כל התמונות צולמו ע"י איל רוח

אני עשיתי את קורס הצלילה (2 כוכבים) שלי באוגוסט, ועד היום צברתי 17 צלילות כאשר חלק מהם באילת, והרוב בת"א.
אם למישהו יש שאלות בנושא, הוא מוזמן לשאול 🙂
#6 · לפני 16 שנים
גם אני שקלתי לעשות קורס צלילה (באילת בזמן החופש הגדול ) .
אבל לא הספקתי (הייתי בחו"ל ,אולי אני יעשה בחופש הגדול (הזה) .
בכל מקרה ,תמונות יפות 🙂
מתן ,
שמח לעזור בכל עניין בFS9
#7 · לפני 16 שנים
איזה יופי!
תגיד מה זה הכוכבים האלה שאתם מדברים?
וכמה זה עולה? ומאיזה גיל זה?
חזרתי לסימולטורים אחרי פרישה של שנה וחצי =]
#8 · לפני 16 שנים
גמאני עשיתי קורס צלילה באילת כוכב 1 לצערי... אחד הדברים הכי מהנים שיש
זה נכון שקורס כוכב שני לוקח יומיים (בהתחשב שביום עושים 2 צלילות)? 

ירין בר FSx Deluxe
#10 · לפני 16 שנים
אבא שלי עשה קורס לפני מלאאא זמן! ניראלי 5 או 6 כוכבים הוא היה מהראשונים שצללו שםץ
נ.ב:afik_t_king, תמונות יפות!
בוגר קורס CVFR מחזור 18, IFS
#11 · לפני 16 שנים
נראה יפה הצלילות...הצלילה הכי מקצועית שאני עשיתי זה היה החופש באילת עם אבא שלי לקחנו שנורקלים וצללנו וואוו איזה דגים יפים חחחח
אלעד|טייסת 135 הוירטואלית | יוצר צביעות לFSX/9
צרו איתי קשר - מוכן תמיד לעזור..🙂
#12 · לפני 16 שנים
נחמד מאוד..
אני הייתי רוצה גם לצלול
דרך אגב לדג הזה שצולם במקרה יש לו ראש של נחש =\

"השאלה היא לא כמה מטוסים צריך בשביל לחסל מטרה אחת אלא כמה מטרות מטוס אחד יכול לחסל"
#14 · לפני 16 שנים
Muam, את הקורס עשיתי במועדון הצלילה "אוקטופוס" שנמצא בת"א. צללתי גם באתר שמופיע בתמונות, ובנוסף לאתרים אחרים שנמצאים באיזור.
ziv, כוכב זה בעצם הדרגה של הצולל. יש כוכב אחד, שתי כוכבים, ושלושה כוכבים. lior_678, אין כזה דבר 5-6 כוכבים. יש רק עד 3, כאשר מעל 3 כוכבים זה כבר הדרכה שאינה נמדדת בכוכבים. ההבדלים בכוכבים הם בהכשרה והניסיון של הצולל, בעומק שהוא יכול לצלול, ובבן הזוג. כאשר כוכב אחד זה עד 18 מטר שניתן לצלול רק עם צולל 2 כוכבים ומעלה, שתי כוכבים זה עד 30 מטר וניתן לצלול עם כוכב אחד ומעלה, ו3 כוכבים זה הרמה הכי גבוהה של צולל שאינו מדריך, שניתן לצלול עד 40 מטר וללוות כוכב אחד ומעלה, ויש אפשרות גם לצלול לבד. למרות שבישראל מבחינה חוקית זה אסור.
ניתן לבצע קורס כוכב אחד מגיל 12, שתי כוכבים מגיל 15 אם אני לא טועה, ו3 כוכבים מגיל 18.
קורס כוכב אחד עולה 1200 במרכז, ובערך 800 באילת (המחיר שונה בכל מועדון), קורס 2 כוכבים (שכמובן לפני זה צריך לעבור כוכב אחד) עולה 1980 במרכז, ובאיזור ה1500-1700 באילת. קורס 3 כוכבים אני לא יודע מה המחיר שלו.
yarinbar, אכן. קורס 2 כוכבים מורכב מצלילות התמחות שאותם מבצעים במשך יומיים, כאשר כל יום מבצעים שתי צלילות.
#15 · לפני 16 שנים
אני לא ממש מחבב צלילות, לך תדע מה יש שם למטה, תמיד אני שומע על דברים שכשנוגעים בהם אתה מקבל זריקת רעל, עשיתי כמה צלילות באילת, הדברים האלה מפחידים אותי קצת. 🙂

אחלה תמונות בכל מקרה.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.