57 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים גלגלים
דיון

גלגלים

9 הודעות 1,631 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
לא מצאתי מקום אחר לשאול את השאלה..אבל שמורידים את הגלגלים ברוב המטוסים(gear down) אז הגלגלים יוצאים על ידי כך משיכה או מערכות הידראוליות?..אני קורא עכשיו מדריך על הגלגלים במטוס וכתוב לי שם dn= landing gear extend ולא הבנתי איך בדיוק..תודה על העזרה
#2 · לפני 17 שנים
במצב רגיל ע"י מערכת הידראולית, ראה בדיקות על הקרקע שבהן המטוס נמצא על מגבהים ומכפלים את הגלגלים.

המקרה חרום אפשר גם לפתוח ע"י כוח המשיכה, פשוט פותחים את הדלתות של הגלגלים והם "נופלים", לפעמים צריך גם לתת להם דחיפה קטנה ע"י הורדה מהירה של האף(גלגל אף)
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#3 · לפני 17 שנים
אבל עדיין לא הבנתתי..לפני נחיתה שאני מוריד גלגלים הם נופלים ע"י כח המשיכה? ואני לא שואל שהגלגלים למטה ושהמטוס על הקרקע כי יש כפתור שנועל את הגלגלים..אני מדבר רק על הנפילה ..
#6 · לפני 17 שנים
העלאה והורדה של גלגלים ברוב המוחלט של המטוסים המודרניים מבוצעת ע"י מערכות הידראוליות.

במטוסים ישנים (מלה"ע הII) הפעולה היתה בעזרת כננות מכניות בהרבה מהמקרים.

כני נסע בנפילה חופשית (FREE FALL) קיימים במספר מאוד מצומצם של כלי טיס, בהם הורדה ודאית של כני הנסע היא חיונית ואין צורך להרים אותם. (אי אפשר להרים כני נסע שמתוכננים לFF).
כלי הטיס היחיד שאני מכיר שמשתמש בתצורת פתיחת כני נסע כזו היום זו מעבורת החלל..
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#7 · לפני 17 שנים
כמו שנאמר כבר, ברוב המטוסים המודרנים משתמשים במערכת ההידראולית להרים ולהוריד את הגלגלים. ההעלאה מתבצעת על ידי המערכת ההדיראולית ולאחר מכן הגלגלים נשארים במצב מעלה בדרך על ידי שמירת הלחץ ההידראולי בצנרת או לחילופין על ידי ווים שתופסים אותם.
הורדת הגלגלים מתבצעת על ידי שחרור הלחץ ההידראולי בצנרת ואז הגלגלים יורדים מכוח הכבידה וננעלים על ידי קפיץ, או שחרור הלחץ מהווים שתוספים אותם ושוב ירידה על ידי כבידה ונעילת הקפיץ.
#8 · לפני 17 שנים
למרות שאורי נתן תשובה מלאה, כדי להשלים את התמונה - אפילו במלה"ע ה-II המערכת הייתה ברוב המקרים הידראולית, במקרים נדירים פנאומטית, ובמטוסים הכי מיושנים ידנית (כפי שאורי ציין - הטייס סובב כננת בקוקפיט).

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.