saar כתב/ה:אני נוחת במהירות שאומרים לי 130 קשר לפעמים קצת יותר ולפעמים פחות אבל לא בצורה משמעותית.
הנה לינק לסרטון: http://www.youtube.com/watch?v=-QcwPzoEiSo&feature=related
אני אולי לא נפסל אבל גם המטוס שלי מוריד את האף בצורה קיצונית.
דרך אגב, איך ההוא שהכין את הסרטון הגיע לכאלה זויוית של מראה (איך הוא "טייל" ככה בקוקפיט)?
המטוס מוריד אף בחדות כי המהירות בפיינל איטית יחסית ומחייבת להגיע עם אף גבוה אל המסלול ובנגיעה עם הלכידה בכבל האף יורד בבת אחת מאותו מצב אף גבוה וכדי לדמות את המצב ה"אלים" הזה נראה שטיפה הגזימו בתנועה. המעבר הוא חד כי לא מציפים בנחיתה בנושאת מטוסים ועוברים ממהירות 130 אף גבוה למהירות 0 אף אופקי בבת אחת!
שים לב בסרטון שצרפת, ל"רמזור" שצמוד משמאל לתצוגה העילית. החיצים שמעל ומתחת לכדור הצהוב מציינים לאן אתה צריך להביא את האף כדי להיות במהירות(זוית ההתקפה) הנכונה. החץ התחתון(אדום) מצביע כלפי מעלה- משוך טיפה סטיק להרמת אף-זה יאט אותך כי אתה מהיר מידי; החץ העליון(ירוק) מצביע כלפי מטה-דחוף טיפה סטיק להורדת האף-זה יגביר את המהירות כי אתה איטי מידי. כשהכדור הצהוב דלוק-אתה בדיוק במהירות הנכונה.
זכור: אף לכיוון החץ!
שים לב שבסרטון הוא מגיע טיפה מהר(חץ אדום כלפי מעלה) ברוב החלק האחרון של הפיינל, ואז לקראת הנגיעה הוא מרים אף יותר מידי כדי להאט ומאיט יותר מידי((חץ ירוק כלפי מטה).
הוא מגיע לא בקצב יציב למסלול, מהיר מידי ולקראת הנגיעה הוא הרים בבת-אחת אף כדי להאט (ואפילו יותר מידי) ופשוט נפל למסלול בסופו של דבר במהירות נמוכה מידי ועם אף גבוה במיוחד.
זו הסיבה ההגיונית לצורה שזה נראה בסיום.
תגיע בנתונים, מיוצב, עם הכדור הצהוב דולק(זוית התקפה לנחיתה). תגיע מקוזז עם סל"ד קבוע, ונראה לי שיהיה בסדר.
אם תגיע מקוזז ובסל"ד קבוע תגיע בזוית התקפה פחות או יותר קבועה ולא תצטרך לרדוף אחרי הרמזור.
מולי