YINON כתב/ה:אתה פחדן עלוב וטוב שאתה לא מפקד בצבא.
אני כן הייתי שולח את הילד שלי (למרות שאין לי) או את עצמי לקרב. כן בשביל המדינה שלי כן.
אם זה היה תלוי בך אז אתה באמת היית סוגר את הצבא ומשקיע רק בחיל האויר.
אז למה צריך חיילים קרביים בצבא?
אני פחדן ?! אני עלוב ?!
אין לך זכות לומר לי את זה ! ואפשר לומר שזה דיי מכעיס אותי.
תן לי לנחש. מעולם לא היית בקרב. טרם שירתת בצבא ואין לך מושג מה זה לראות חבר צוחק איתך בארוחת צהריים ולקבור אותו למחרת.
עברתי הרבה חוויות בחיים שאתה כנראה לא עברת. כולן חישלו אותי באופן כזה או אחר.
חלק אני מקווה שתעבור - ותדע מה שאני יודע היום וחלק אני ממש לא מאחל לך.
עד אז ובכלל ,כבד את דעתו של אחר ואל תחלק תארי כבוד של "פחדן ועלוב" רק בגלל שאני לא חושב שצריך לסכן חיי חיילים לחינם. אם יהיה צורך ממשי יעשו מה שצריך.
למה אתה "מת" להכניס לשם חיילים שלנו ?!
שיתפסו עוד שבויים ?! שנקבור עוד חיילים שימותו פשוט ***לחינם*** ?!
המטרה פה היא לפתור "בעיות" . לא ליצור נוספות. ובכניסה לעזה עם כח קרקעי - זה בדיוק מה שאנחנו מזמנים לעצמנו.
אני לא רוצה לפגוע אבל התגובות שלך הן עדות לבורות שלך בעניין.
אתה גיבור גדול.ממש רמבו ! תשלח את הבן שלך או תצא לקרב ...
יודע מה. תשאל את אבא שלך אם הוא מוכן לאבד אותך אחרי שגידל אותך כל השנים... ובשביל מה !? בשביל למות גיבור גדול ?!
כל פוליטיקאי באשר הוא. מהמוצלח ביותר לכושל ביותר יעדיף לאבד ציוד ודברים חומרניים על אובדן בנפש של חיילים ואזרחים.
אתה אומר שטוב שאני לא מפקד בצבא... כנראה שתצטרך להתמודד כי אני כן מפקד בצבא !
וכשאתה מפקד בצבא.אחד הדברים הכי חשובים לך זה חיי החיילים הלוחמים לצדך. לסיים את המשימה ולחזור בשלום.
אולי לא ברור לך ובעצם אולי גם לא ברור לי. אבל לי נדמה שכשחייל ישראלי מתגייס לצבא ונשבע שהוא מוכן למות בשביל להגן על המולדת זה לא אומר *שצריך* לשלוח אותו אל מותו בידיעה וללא תמורה טקטית כזו שתצדיק את המעשה. נדמה לי שהוא צריך ללמוד אח"כ. להקים משפחה ולעבוד...ולחיות...
יש מצב שאני טועה.
שיבוא האינטיליגנט שיתקן אותי.
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי