66 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים יום כיפור
דיון

יום כיפור

75 הודעות 8,318 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
אפיק. תאמין לי שיצאתי בכיפור עברו מכוניות ועבור
תה חושב שזרקו אבנים ?לא!
תה חיי בסרט שמה שהדתיים בבני ברק עושי0ם עושים כל אלו שצמים
צא מהסרט ומהר
זה שיש יוצא מהכלל לא הופך את הכלל לאותו דבר..
#2 · לפני 17 שנים
dorshoshani כתב/ה:אפיק. תאמין לי שיצאתי בכיפור עברו מכוניות ועבור
תה חושב שזרקו אבנים ?לא!
תה חיי בסרט שמה שהדתיים בבני ברק עושי0ם עושים כל אלו שצמים
צא מהסרט ומהר
זה שיש יוצא מהכלל לא הופך את הכלל לאותו דבר..

אני לא רוצה להיכנס למה שבני ברק עושים, וזה יותר גרוע מרק לזרוק אבנים. וזה שאצלך בשכונה לא זרקו אבנים זה משהו אחר לגמרי. עובדה התקרית בעכו.
#3 · לפני 17 שנים
קודם כל למי שכתב "איש באמונתן יחיה" זה מן עיוות של פסוק מהתורה "צדיק באמונתו יחיה" מה שמשנה את כל המשמעות.
אני מקווה שבגלל התקרית ביום כיפור שהוא לא סתם נסע... עדויות של ערבים מכובדים אומרים שהוא נסע בפראות כאילו הכביש של אבא שלו... (לא שאני מצדיק להעיף ל סלע על הראש) לא יוציא לדתיים את השם הרע שיש להם וגם בעיייני מגונה לעשות משהו רע כדי לעשות משהו טוב.. לא להתייחס אליהם כאילו הם מייצגים אותנו.
וגם בטוח שלא נצליח לשכנע פה אנשים להאמין על ידי ויכוחים ושמות גנאי... בחיים לא...
אפשר לדוגמה לתת סיפורים כמו: "לאחר שנים של מחקר על השאלה כמה זמן לוקח למוח להתאושש באופן מלא מהשינה גילו כי התשובה היא 12 שניות ואחרי שפירסמו את התוצאות אנשים יהודים אמרו לספור את המילים האלו (משפט שחז"ל תיקנו להגיד אותו כל בוקר איך שמתעוררים): מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך."
ועוד משהו למי שגידלו אותו דתי יהיה הרבה יותר קל לשמור תורה ומצוות מחילוני פשוט כי הוא לא יודע עד כמה "כיף" זה לעשות את זה.
😇
יהונתן חסין.

ב'הפסקת עישון'- כולם מעשנים.
ב'הפסקת אוכל'- כולם אוכלים.
ב'הפסקת שתיה'- כולם שותים.
ב'הפסקת רענון'- כולם מתרעננים.

אחר כך מתפלאים שב'הפסקת אש'- כולם יורים!
נערך לאחרונה: לפני 17 שנים
#4 · לפני 17 שנים
אפיק איך אתה יכול להשוות תקרית בעיכו איך?
אין לך בושה?
זה כנראה רק מצדיק את זה שאין לך כבר מה להגיד אז אתה אומר דברים שלא קשורים
בעכו קרו דברים אחרים
הערבי תאמין לי לא תמים שכזה..
אוקי?
תקרא עהודעה לפני!
#5 · לפני 17 שנים
dorshoshani כתב/ה:אפיק איך אתה יכול להשוות תקרית בעיכו איך?
אין לך בושה?
זה כנראה רק מצדיק את זה שאין לך כבר מה להגיד אז אתה אומר דברים שלא קשורים
בעכו קרו דברים אחרים
הערבי תאמין לי לא תמים שכזה..
אוקי?
תקרא עהודעה לפני!

מה הקשר? אני אומר שדברים כאלו קורים. זה מתחיל מאנשים שמקללים (גוי, כופר, ושלל קללות עסיסיות) ואחרי זה מגיע לזריקת אבנים, וגם למכות. ואני מכיר אנשים שחטפו מכות בגלל שהם שמעו באמפי ביום כיפור.
אז אל תאמר לי זה לא כולם, זה מתחיל מזה.
#6 · לפני 17 שנים
4X-CEA כתב/ה:
שמע להגיד לך ת'אמת.. אני לא צם כדי להיות צדיק ליום אחד.. אני עושה את זה מדברים שונים לגמרי..

בסדר, אבל אם אתה צם בשביל לצאת איזה יהודי גדול זה פשוט דפוק.
#7 · לפני 17 שנים
adislash, שום דפוק ושום נעל.
מסורתי זאת המילה לא צבוע,זאת אשכרה בושה,אתם כולכם פה בגלל ה' ומתנהגים או יותר נכון מדברים כמו כופרים מדרגה א'. בושה.
כל המשפטים האלה של איש איש באמונתו יחיה מבחינתי אלה משפטים מגעילים שחילוניים המציאו כדי לרחם על עצמם ולא להכנס לויכוחים של דת י הם יודעים שישתיקו אותם בהם והם יראו לנכון שיש אלוהים.
afik_t_king, עכו ממש ממש לא קשור.
שם זה דו קיום של ערבים ויהודים אל תשווה בכלל,ממש ממש אין קשר.
בברכה,
ירין.
#8 · לפני 17 שנים
אוהו ירין אתה טועה ובגדול. לא כל חילוני מפחד להכנס לויכוח עם דתי. חלקנו מסוגל להוכיח למה הוא צודק[אני לדוג'. וד"א אני מאמין בה'...]. וד"א אתה דתי?
יהונתן
#9 · לפני 17 שנים
pilotxf-16c כתב/ה:adislash, כל המשפטים האלה של איש איש באמונתו יחיה מבחינתי אלה משפטים מגעילים שחילוניים המציאו כדי לרחם על עצמם ולא להכנס לויכוחים של דת י הם יודעים שישתיקו אותם בהם והם יראו לנכון שיש אלוהים.

1. אתה נשמע כמו דוס שראיתי בירושלים.
2. יש לך הוכחה לזה שאלוהים קיים? אני לא אומר שהוא לא קיים אבל אם אתה כלכך בטוח תביא הוכחה.
a
amix85
601 פוסטים · פתח תקוה
#11 · לפני 17 שנים
והנה מה שאמרתי בעמוד הקודם ומייק, אתה לא הסכמת איתי, הרי לך ריבים וויכוחים... 🤔
"don't be a fool and die for your country, let the other son of a bitch die for his country!!!!"
general Gorege patton
#13 · לפני 17 שנים
adislash כתב/ה:[quote="pilotxf-16c"]adislash, כל המשפטים האלה של איש איש באמונתו יחיה מבחינתי אלה משפטים מגעילים שחילוניים המציאו כדי לרחם על עצמם ולא להכנס לויכוחים של דת י הם יודעים שישתיקו אותם בהם והם יראו לנכון שיש אלוהים.

1. אתה נשמע כמו דוס שראיתי בירושלים.
2. יש לך הוכחה לזה שאלוהים קיים? אני לא אומר שהוא לא קיים אבל אם אתה כלכך בטוח תביא הוכחה.[/quote]

הוכחה? ממתי הכל יכול(ה' ) חייב להוכיח לאחד כמוך... משו? (לא שאני מזלזל בך)..
ממתי אמונה נהפכה לעובדה?

אני הכי לא אוהב להתווכח בנושאים האלו... אבל
מה זה הכותל המערבי?
הר הגלבוע? ה"נס" שקרא שם (אם אני לא טועה זה בגלבוע)
מאז שה' אמר שלא ירד שם שום טיפת גשם.. מאז אותו יום... אין עד היום שם שום טיפת גשמים... שום דבר!
ועוד הרבה דברים.

משפט שכולם מכירים:
"אנשים רגילים צריכים לראות כדי להאמין,
אנשים חכמים צריכים להאמין כדי לראות."

כנראה שאתה מאלה שעד שלך לא לא יוכח.. בשבילך זה לא היה ולא נברא.
יש דברים... שצריך להבין אותם.. ואז הכל נראה אליך בצורה שונה.. אחרי שאתה מבין.. אז אתה רואה..
ואני תומך בזה.. ולהגיד לך.. דברים קראו לי.. שלעולם לא האמנתי שיקרו לי! ועד היום אני מודה על כך!
(לא ניסיתי שום כוונה לפגוע בשום חלק מהכתיבה.. אם היא בוטה.. מצטער, אבל אם רק ככה מבינים אותי... אין מה לעשות)

האא ועדי, אני בחיים לא אצום כדי להראות שאני יהודי צדיק.. להגיד לך ת'אמת אני הכי לא יהודי צדיק שיש..
אני לא מתקרב לרמת הצדיקות בכלל.. אני אזרח.. יהודי שגר במדינת ישראל תחת הגנתה של צה"ל
בדיוק כמוך וכמו כולם פה..
ואני ממש לא צם בשביל ה"צדיק ליום אחד"... ואני מציע.. שגם בבקשה ממך לא להגיד שטויות כאלו.. אפילו אם לא התכוונת אליי.. זה מעליב.

נ.ב.
למה אנחנו תמיד גוררים את זה לוואחד ויכוח... למרות שאני אגיד אני מת על הדברים האלו 😛
(רק בלי החלק של ההתרגזויות...)
ירון.
טייס CVFR, IFR, ATPL ומסוקים.
מסנג'ר: Yaroon013@hotmail.com
#14 · לפני 17 שנים
1. אני מאמין שאלוהים קיים, אף פעם לא אמרתי שלא, אבל עדיין אין לי שום הוכחה לזה, אז אמרתי לו שאם הוא כלכך בטוח, שיביא הוכחות.
2. בקשר ללצום בשביל לצאת "יהודי גדול" לא דיברתי עליך או על מישהו ספציפי אחר,
פשוט יש אנשים שאומרים לך "מה לא צמת?!!!" אז לא לשמור שבת אבל לצום?
שוב, אם אתה עושה את זה מסיבה אחרת אז סבבה.
#15 · לפני 17 שנים
הפכתם את הדיון לשיעור חינוך.
בברכה, דניאל ב.
צוות VFS / VIAF
מפקד טייסת 109 "העמק" הווירטואלית.
בוגר קורס CVFR - מחזור 34.
חניך קורס IFR - מחזור 11.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.