יואב, זה לא כל כך פשוט לטפל בחיזבאללה. אחרי מלחמת לבנון השנייה זה לקח לצה"ל שנה להשתקם מבחינת מוכנות, זמינות משאבים וכמובן אמל"ח. וזה היה לפני שנתיים. אם "נטפל" בחיזבאללה עכשיו נצטרך לחכות לפחות את אותו הזמן כדי שנוכל "לטפל" גם באיראן. אף על פי שחיזבאללה זה לא סכנה קיומית זה עדיין הזרוע הארוכה של איראן וש להם מספיק הפתעות בשרוול שאנחנו לא מודעים אליהם כדי לסבך אותנו שמה. אל תשכח שמערכה עתידית נגד החיזבאללה תהיה קרקעית בעיקרה, לכן כמות המשאבים שמדינת ישראל תצתרך להקצות למלחמה תהיה גדולה פי כמה ממה שהיה במלחמת לבנון השנייה, וזה עוד בלי להחשיב התערבות אפשרית של איראן או סוריה או שניהם...
מולי, אני לא ממש הבנתי את המסר שלך... כתבת על זה שאי אפשר לזלזל באיראן, אבל גם כתבת שאתה לא מבין למה אני חרד לגורלנו. וגם כתבת על סון-טסו, אגב קראתי את הספר שלו, אבלל ממש ממזמן כך שאני זוכר רק את עיקרי הדברים.
אהם... אני חושב שאתה צודק בקשר לזה שאסור לזלזל באיראן, ושכרגע הם פועלים יותר בכחמה, אגב אני לא ציינתי את זה אבל לדעתי סוללת הנ"מ והטילים האלה הם לא רק שיטה לחסום נתיב אווירי לאיראן, זה גם התגרות למלחמה, איראן יותר רוצה שנכנס ונתקע בבוץ הלבנוני מאשר סתם לחסום אותנו, אף על פי שזה אחד היתרונות של סוללת הנ"מ. הם מנסים למשוך אותנו למלחמה עם לבנון, ואני בטוח שהחיזבאללה מתכוננים ללחימה ממושכת, רק כדי להעסיק אותנו יותר זמן. הכל כדי שהתקיפה באיראן תעבור מעדיפות עליונה למשנית. אני מכווה שמנהיגינו, למעט אולמרט, רואים ומבינים את זה.
כמו שאמרתי אם ננסה לטפל בחיזבאללה קודם כנראה שלא נוכל להתקיף את איראן תוך שנה, וזה כל מה שאיראן צריכה, עוד זמן. אם נתקוף באיראן נמצא את עצמנו במלחמה נגד איראן, חיזבאללה ואולי גם סוריה שתרצה להצתרף לחגיגה "כתגובה לתקיפת הכור" לכאורה.
אין פתרון פלא לתסביך הזה... נצתרך לבחור כנראה בדרך הקשה אם אנחנו רוצים לעצור את הפצצה האיראנית.
אגב קחו את המאמר הזה
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/780/050.html
אני לא מסכים עם כל מה שכתוב פה אבל זה מראה את הסיבוך של המצב
ויטלי
הטייס האוטומטי