אלכס, אנחנו לא הפסדנו לא תכנית ולא תיאורטית. אנחנו נתנו להם מכה קשה ותדמיתית, אף על פי שטיפת המוח והלוחמה הפסיכולוגית שלהם, שהצליחה להשפיע על אנשים לחשוב שהפסדנו. תשווה את ההורגים והנזק, מי הפסיד?
אני לא מזלזל בכוח של האויב, אני מסתכל עליו בצורה ריאלית ובוחן את התסריט הכי גרוע מבחינתינו, והוא לא קודר במיוחד. ומלחמה במדינה ערבית, כמה שזה עשוי להפליא אותך, קלה יותר ממלחמה באירגון גרילה. במלחמה עם החיזבאללה יש פחות מטרות, פחות צעדים ופחות יעדים ברורים לתקיפה. כשנלחמים נגד מדינה וצבא סדיר, אתה יודע בדיוק נגד מה אתה עומד, וכל פגיעה היא לגיטימית - תשתיות, הממשלה, הכל. חיילים איראניים לא מסתתרים בבתים של אזרחים, וגם אם כן, הם יפגעו בכל מקרה. בתקיפה איראנית לישראל יהיה גיבוי של ארה"ב וכנראה שמדינות נוספות, מה שימנע לחץ בינ"ל מצד האו"ם שמנע הישגים נוספים במלחמת לבנון השנייה.
הפאנאטיות שלהם היא הסיבה שהם יפלו. שיעשו מה שעשו בעיראק - שלחו אלפי ילדים שרק חלקם חמושים ברובי צעצוע כדי לגמור את הכדורים של האויב, אני בטוח שכמה פצצות נאפאלם יגרמו להם לבחון את הטקטיקה הזאת מחדש...
עד כמה שאנשים חשים מאוימים מאיראן, תקלטו... זוהי לוחמה פסיכולוגית. הצבא של איראן חלש, כמו הממשלה שלה שימיה לא יאריכו בכל מקרה. הם חלשים, והם יפסידו. גם אם הם חזקים ביחס למדינות אחרות כמו סוריה ולבנון, הם עדיין חלשים, חלשים מישראל, חלשים מארה"ב, חלשים מהמערב.
עוד 20 שנים מישהוא יעשה תכנית תחקיר על המלחמה, ידברו שם על החששות בקרב העורף הישראלי ואיך שהם נעלמו בפתאומיות כשהתברר שהטילים האיראניים לא הרסניים כמו שנדמה, שהם נגמרים בשלב מסוים, שהטנקים שלהם חלודים ולא מהווים אתגר למרכבה ולטנק האברהמס.. שהמטוסים שלהם הם בדיחה (וד"א כל חיל האוויר שלהם הוא בסביבות 100 מטוסים, יש סיכוי שאני טועה אז תתקנו אותי אם כן)
ושהמערכות של צה"ל עוקפות את הנ"מ שלהם בדיוק כמו בהפצצה בסוריה.
למה אנחנו כל כך תבוסתנים? איפה המוראל שלנו? ככה זה במזרח התיכון... כל כמה שנים צריך לקרוע איזה מדינה. נכון, יש עליות וירידות, אבל אנחנו נשארים ונישאר הכוח החזר באזור, לפחות כל עוד המדינות הערביות ישארו פאנאטיות ולא דמוקרטיות... וכשזה יקרה, הם לא ישארו עוינות.
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"