i_hawk שתדע לך שאנשים בעלי דעות כמוך הם אלה שגרמו לסכסוך המערבי-מוסלמי מלכתחילה. כמו שאמרת, אתה לא מומחה לאנתרופולוגיה, אז על תכריז שתרבות אחת היא נחותה מהשנייה. אם כבר מישהוא עלוב, זה אנחנו הישראלים, שזנחנו את התרבות שלנו לטובת תרבות אמריקאית אירופאית שמשתלטת עלינו.
עם לא מסתכלים על הערבים כעל תרבות דת או גזע, אלא שופטים אותם רק בזכות הישיגיהם, ואני מדבר רק על הפלסטינים, במקרה כזה אפשר לומר בלי בעיה שהם נחותים, בגלל שכבר עשרות שנים שהם מפנים את המאבק והמשאבים שלהם לכיוונים לא נכונים, תמיד בחרו באופציה הגרועה, (דחו את תכנית החלוקה) ובמקום להשקיע בפיתוח הכלכלה והחינוך, העדיפו להשקיע בקייטנות של חמאס ופיגועי טרור. מי שאחרי למצב הגרוע של הפלסטינים בארץ הוא הם עצמם, ומגיע להם.
ועכשיו - הרגיעה. מה בעצם קיבלנו מהרגיעה? כלום. כמה ימים של שקט, ולדעתי, למרות שזה מגעיל להגיד מצד מישהוא שלא גר שמה, עדיף שהם יחטפו כמה קסאמים ביום, מחצי שנה של שקט לחמאס.
מה שהחמאס מקבל בעצם - בתמורה להפסקה של הירי (וראינו איזה מילה יש להם) הם מקבלים חופש מוחלט להמשיך להבריח נשק, לאמן לוחמים, ולהתפנות להשתלטות על הגדה המערבית.
בקיצור, הרגיעה הייתה טעות, הטיעונים בעדה היו בדיחה ורק נועדו למשוך זמן על ידי הממשלה, ועכשיו אנחנו רואים שהיא לא שווה כלום. עכשיו שנפל פצמ"ר, או שניים, צריך לעשות מה שהיינו צריכים לעשות בפעם הראשונה, לפני כמה שנים - לסלק כל עיתונאי מהאזור, להיכנס לעזה עם כוח קרקעי, לאבד כמה חיילים שצריך בקרבות, לנטרל את כוחו הצבאי של החמאס, לטהר את המקום מנשק, ולהישאר שם בעזה.
צריך ללמוד לדעתי ממה שארצות אחרות עשו, לדוגמא הסינים בטיבט. הם גם כבשו אותם, אבל הם פשוט השתיקו, גירשו את התקשורת ולא אפשרו להם להרים את הראש אפילו פעם אחת. אנחנו ויתרנו לערבים יותר מדי פעמים, ואנחנו ממשיכים לעשות את זה, ומי יודע איפה זה יגמר.
הטרור הערבי וההתפתחות הפלסטינית בארץ מתחילים להזכיר את הישוב בא"י לפני קום המדינה. בקצב הזה הם עוד יכריזו עצמאות, ויביסו את צה"ל שיפלוש לשטח שלהם.
צריך לקחת את עצמו בידיים, ולקרוע לערבים את הצורה כל עוד אפשר, כי עוד מעט יהיה מאוחר מדי.
*עריכה*
גם המצב הפוליטי בארץ הוא לא משהוא וקשה לדעת על מי לסמוך. מצד אחד יש את אולמרט וברק שאנחנו מכירים, ולא רוצים לראות שוב, ומצד שני, מי יחליף אותם? לבני הנערצת? תנו לי להזכיר לכם שכל מה שהיא עשתה היה
לא לפשל במשך כמה שנים בתור שרת החוץ...
ובתור מי שקורא עיתונים וכמה כתבות בנושא, אני יכול להגיד לכם שאם היא האופציה, עדיף כבר את הממשלה הנוכחית.
הדעה של "העם" כרגע היא ברובה ימנית. להיכנס, להרוג, לנטרל, לכבוש. ובצדק. זה מה שצריך לעשות. עכשיו כל מיני מנהיגים כמו נתניהו ומופז, שלא לדבר על ליברמן מתחרים מי יותר קיצוני בדעות שלו. צריך לא לסמוך על הקיצוני ביותר, אלא על מי שבאמת יעמוד מאחורי דבריו, ולדעתי היחיד שמסוגל לעשות את זה הוא ליברמן. מצד שני, כבר יש לאנושות ניסיון עם מנהיגים כמוהו. אחרי כמה קרבות או אפילו מלחמה, בואו נגיד אפילו שננצח, ליברמן יתחיל לשנות חוקים ולפגוע בחופש הביטוי או בשאר זכויות של ערבים, בטענות בטחוניות, ומשם הדרך לדיקטטורה קצרה. גם אם זה נשמע הזוי, זה ליברמן, ולכן אסור שהוא יבחר.
קצת קשה לי לחשוב כרגע על מנהיג ראוי. צריך מנהיג שלא פוחד להירעות רע בתקשורת מול אירופה המתחסדת, שלא מפחד לתקוף בחזרה על כל פיגוע או ירי, צריך מנהיג שלא אכפת לו לאבד את הכיסא שלו, צריך מנהיג עם ביצים גדולות ושעירות. כן.
אולי צריך שינוי, במקום אותם פוליטיקאים ישנים ומשופשפים שכולנו מכירים ולא סומכים עליהם, צריך מישהוא צעיר, בעד דעה וניסיון שונה. אני לא יודע. נחכה ונראה.
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"