104 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים מה דעתכם על לינוקס?
דיון

מה דעתכם על לינוקס?

7 הודעות 1,861 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
שלום,
בזמן האחרון אני שומע ולא פעם אחת הצעות לעבור ללינקוס.

מישהו ניסה?
האם זה באמת כל כך טוב?? 🤔

מה דתעכם?
שווה להתקין? 🤔

בתודה,
דור.
#2 · לפני 18 שנים
מערכת נורא נורא יעילה וחזקה הרבה יותר ממה שאנו מכירים במיקרוסופט יותר מאבטחת גם
אךך ללא ספק מסובכת להפעלה למשתמש פשוט
אני עובד על לינוקס בעבודה להרצת שרתים זו יותר מערכת לעבוד מאשר למשחקים מה גם שרוב הסימ שאנו מכירים לא עובדיםשם אלה עם אתה מוסיף אמולטור מסויים שלרוב מתפקד רק על התוכנות חהזקות

אמרו פעם שהתלהבו מהגרפיקה והשקעה הויזואלית בויסטא?
ב-ד-י-ח-ה

כל הדברים האלה כבר קיימות בגרסאות שונות של לינוקס וגם אפילו ממש ישנות ליפני שחשבו על ויסטא

לינוקס נורא וח לעבודה שקיים אצלי בבית הוא מסוג SUSE של חברת NOVALממש גרפי ממש יפה ונוח

ישנה גרסאות נוספות רבות יש את UBENTO שאני אישית לא אוהב אבל המון ממליצים עליה למתחילים

מקווה שהצלחתי לשפוך אור 🙂

לסיכום
במידה ואתה צריך מחשב לעבודה לשרתים או לאינטרנט אפילו אינטרנט ביתי אתה נורא תהנה מלינוקס

למשחקים שלנו ולסימולטורים זה קצת יותר בעיתי והיתי ממליץ לך להתקין XP ולינוקס באותו מחשב ככה שתוכל להתלמד וללמוד בזמן שתוכל להתעסק עם הXP שלך בנוסף במידה ותתיאש 🙂

בהצלחה
#3 · לפני 18 שנים
תודה על התשובה.
כן קראתי רבות על אובנטו..
אני חושב שאתחיל עם אובנטו ואראה כבר מה קורה.. 😎
המשחקים לא יעבוד על לינקוס?
RV לא יפעל?
אפשר קישור לאימלטור שדיברת עליו בבקשה?

בתודה,
דור.
1
106thE-LOL
3,174 פוסטים · נתניה
#5 · לפני 18 שנים
אם אני לא טועה על מנת להתקין גם ווינדוס וגם לינוקס על אותו המחשב יש צורך בשתי כוננים פיזיים שונים (שני כוננים קשיחים שונים ולא שתי מחיצות שונות על אותו כונן קשיח) וזאת עקב השימוש בקבצי מערכת שונים: ווינדוס משתמשת ב-FAT32 או NTFS בעוד לינוקס משתמשת ב-ext2 או משהו דומה.

בנוגע לפאלקון, לדעתי לא יעבוד. אך שווה לנסות במידה ואתה ממש רוצה לעבור ללינוקס. לינוקס מתאימה יותר למתכנתים, אם אין לך סיבה מדוייקת\ספציפית שבגללה אתה רוצה לעבור ללינוקס הייתי ממליץ להישאר עם ווינדוס. 🙄
#6 · לפני 18 שנים
בתור אחד שעובד בלינוקס וגם השתמש בבית-

כמו שנאמר למעלה - לינוקס היא בעיקר מע' הפעלה לשרתים ותחנות עבודה בגלל היציבות הגבוהה שלה ועלות האחזקה המתאימה יותר לחברות. למרות שיש גם התאמה לא רעה למשתמשים הביתיים, היא דורשת יותר הבנה בצורת הפעולה של מחשבים והתחזוקה שם פחות איטואיטיבית יחסית למישהו שרגיל ל-XP. שים לב לדוגמה לכמות הפורומים בארץ שעוסקים בתמיכה להפעלת דברים בלינוקס (גם הבסיסיים ביותר כגון קינפוג דיילר ADSL).

אני שיש כאלה כאן בפורום שיחלקו עלי ויגידו שאין שום בעייה לעשות כל דבר שרוצים ובהשקעה רגילה בלינוקס, אבל מנסיון - כמעט כל דבר דורש חיפוש וקריאת מדריכים. זה כולל כמובן הפעלת סימולטורים בתוך אמולציה של וינדוס בתוך לינוקס - זה בטוח ניתן לביצוע כי אנשים כבר כתבו על זה כאן בפורום שהם הצליחו.

אם אתה בכל זאת רוצה לנסות כדי לראות איך זה נראה ומתנהג, יש כמובן את האופציה היותר קלה שלא דורשת שום התקנה - מערכות מסוג אובונטו תומכות בהפעלה ישירות מכונן ה CD/DVD ללא צורך בהוספת דיסק או שינוי החלוקה הקיים של הדיסק - פשוט הוא יוסיף קובץ חבוי (די גדול) איפשהוא בדיסק של וינדוס וימשיך להישתמש בו כמערכת ניהול קבצים עצמאית פנימית - זה אחד היתרונות הגדולים של לינוקס בניגוד לוינדוס - הוא "יודע" להסתדר עם כל השגעונות של מערכות ההפעלהה אחרות (כגון עבודה על FAT32 או NTFS) בעוד שוינדוס לא יצליח לעבוד עם מע' הקבצים של לינוקס.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#7 · לפני 18 שנים
לגבי התקנת 2 המערכות הפעלה על כוננן אחד - עליך לפרמט את הכונן
ולאחר מיכן ליצור 2 מחיצות אחת FAT32 לWIN ובשניה לבנתיים לא לגעת
כאשר תסיים את התקנת הWIN
תתחיל בהתקנת הלינוקס ותתקין אותה על המחיצה הפנויה שנשארה לך
במצב כזה הלינוקס לא ידרוס את הוינדוס אלה פשוט יוסיף אותו ובאת איתחול המחשב יפתח חלון (לערכתי של לינוקס) שיתן לך אופציה ליבחור בין המערכות הפעלה

במידה ותתקין לינוקס ולאחר מיכן WIN הונדוס ידרוס את ההגדרות והלינוקס פשוט יתפוס מקום אבל לא תוכל להפעיל אותה (במידה ותשחק בקובץ הגדרות של הBOOT של המחשב )

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.