133 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים איך טסים הצידה?
דיון

איך טסים הצידה?

14 הודעות 2,907 צפיות לפני 18 שנים
#3 · לפני 18 שנים
אפשרי ב IL2 עם ה Biplanes פשוט נותנים הגה כיוון הכי חזק (עדיף עם כיוון הטורק) ומיישרים את המטוס בעזרת המאזנות.

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#4 · לפני 18 שנים
אני עושה את זה תמיד לפני נחיתות כדי לזרוק מהירות מיותרת, אבל לא נראה לי שמגיעים לכזאת זווית - יש לו שם חתיכת יחס דחף\משקל שכנראה קיימת רק במטוסי האוירובטיקה המודרנים - הוא נראה ממש תלוי מהפרופלור רוב הזמן.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#7 · לפני 18 שנים
אם כבר החלקות אז ע"י אלופי עולם: סווטלאנה קפנינה(6 פעמים אלופת עולם-כולל ב 2007) בסוחוי 31 ופטר בסני(אלוף עולם לשעבר) באקסטרה 300.
המון תרגילים עם ניצול של האפקט הג'ירוסקופי של המדחף
מולי
#8 · לפני 18 שנים
Muli, תודה על הסרטון האבתי
ותגידו מישהוא יודע איזו מנגינה זאת מדקה 4:37 זה מין נאימה כזאת
- טל אלמשעלי -
Don't bend, don't break, baby, don't back down
#9 · לפני 18 שנים
Hedgehog כתב/ה:אני עושה את זה תמיד לפני נחיתות כדי לזרוק מהירות מיותרת, אבל לא נראה לי שמגיעים לכזאת זווית - יש לו שם חתיכת יחס דחף\משקל שכנראה קיימת רק במטוסי האוירובטיקה המודרנים - הוא נראה ממש תלוי מהפרופלור רוב הזמן.

שלא לדבר על משטחי היגוי ענקיים... הסתכלתם פעם כמה מהכנף מאזנת של אקסטרה תופסת? 😱

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#11 · לפני 18 שנים
Twister כתב/ה:[quote="Hedgehog"]אני עושה את זה תמיד לפני נחיתות כדי לזרוק מהירות מיותרת, אבל לא נראה לי שמגיעים לכזאת זווית - יש לו שם חתיכת יחס דחף\משקל שכנראה קיימת רק במטוסי האוירובטיקה המודרנים - הוא נראה ממש תלוי מהפרופלור רוב הזמן.

שלא לדבר על משטחי היגוי ענקיים... הסתכלתם פעם כמה מהכנף מאזנת של אקסטרה תופסת? 😱[/quote]
אפרופו משטחי היגוי גדולים, שים לב שהגה הכיוון גדול בערך ב-50% ויותר מהמייצב (רואים את זה בברור כשהגברת המוכשרת הזו עושה בדיקת הגאים בתחילת הסרטון). להגה הכיוון תפקיד מרכזי ברוב תרגילי האירובטיקה.
ובאופן פרופורציונאלי גדולים גם המאזנות והגה הגובה.
באירובטיקה הרוב המוחלט של התרגילים מבוצע במהירויות נמוכות יחסית וחלק על גבול הזדקרות, אתה חייב כאלה משטחים גדולים, כדי להשפיע על האוירון במצבי הטיסה הללו(לדוגמא, האקסטרה מסיימת בסרטון הימלמן(2:25) ומייד נכנסת אחריו,באנרגיה נמוכה, לתרגיל פרי-סטייל בשם רואדה(ruade), שכולל היפוך אלכסוני מלא לפנים. זה תרגיל שמהירות הכניסה אליו היא בסביבות ה-85 קשר, איטי ייחסית, ואתה חייב לייצר אינרצייה מייד בכניסה, ועם שלושת ההגאים..., הוא מנצל שם עוד כמה דברים, אמנם, אבל שטח הגאים הוא קריטי!!!).
ריצות הראווה המהירות על הצד לפני הקהל זה לא ממש תרגילים לתחרות, שם(על הצד, מול הקהל), בלי קשר, בהחלט עוזר הגה כיוון בריא! וגוף שמתוכנן לספק עילוי במצב כזה. שים לב להחלקות של פטר בסני במבט מהקוקפיט, שהגה הכיוון לא זז עד הסוף, אלא במידה הדרושה, במטוסים אחרים בד"כ בטיסה כזו הגה הכיוון יהייה בסוף המהלך שלו(עיין ערך שניצל, בפוסט קודם). זה עוזר לו לעשות את הניפנוף הקיצוני שהוא עושה מתישהו בתחילת הסרטון, בלי "להרוג" את הדוושות, ובתיאום עם המאזנות (וכשצריך בחוסר תיאום איתם).
...ו..גם עניין יחס כוח\משקל, כמו ששמוליק, הזכיר, בסוחוי 31 זה משהו כמו 400 כ"ס על 1,200 ק"ג. חתיכת צרצר אימתני! האקסטרה די מבויישת לידו. וגם לה אין במה להתבייש..

ואלו היו 7 דקות על משטחי היגוי במטוסים אירובטיים ייעודיים... 😉 🙂
(יצא ארוך..אה?, סורי) 😳

הימלמן= חצי לופ עם חצי גלגול לישרה בשיאו- למי שלא מכיר.
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.