מה גדול בזה ? אתה עושה צחוק? מה גדול בזה? אל תמעיט בערך של זה. הייתה לי הרצאה מטעם בית ספר על הנושא וזה הדבר הגדול ביותר בתולדות האנושות , חלקיק היגס הוא החלקיק שבעצם מייצר חומר , עקב היותי אדם מן המניין לא הבנתי את העומק בהרצאה אבל זה תגלית אדירה , חלקיק שנותן מסה לדברים החלקיק שיפתור שאלות רבות בנושאים רבים , זה לא לעשש את תיאוריית המפץ הגדול , זה הרבה מעבר לזה , הרבה מעבר למה שאנחנו יכולים להבין , אנשים חוקרים את זה כל החיים שלהם ואתה ככה ממעיט בערך של הדבר הזה . כיוון שאני במגמת פיזיקה היה לנו טיול למכון ויצמן ודיברו על הנושא , מציאת החלקיק הזה כרוכה בכ"כ הרבה פרמטרים אין לכם מושג בכלל כמה זה מסובך זה תגלית שתגמד הרבה מאוד תגליות אחרות של רבים אחרים , אז אל תזלזל בה כ"כ , זכור לי מההרצאה משהו על שדה והפרעה שנוצרת בשדה ולא יודע מה יוצר את ההפרעה וחושבים שזה חלקיק היגס , אבל אם אין לו מסה לא רואים אותו והוא עובר דרך כל דבר איך הוא קיים , בקיצור , הרבה מעבר להבנתנו.
עריכה - המשפט האחרון שלי אולי נראה כאילו אני מדבר על האנטי חומר למי שיודע מה זה אבל זה לא , יש הוכחות לקיום האנטי חומר , לקיומו של חלקיק היגס עדיין אין.