theelf כתב/ה:Muli,
במאמר הבא: http://en.wikipedia.org/wiki/Thrust_reversal
אכן כתוב שיש מטוסים ספציפיים שניתן להשתמש במהפכים באוויר (וטו-154 מוגדר כאחד מהם).
באופן עקרוני מטוסים מערביים לא משתמשים בהם טרום נגיעת 3 כני נסע על הקרקע (ואני מניח שטסת פעם אחת לפחות) אז אתה יודע שפתיחת המהפכים הינה אחרי שהאף נגע. אם תיכנס לאתר ה- FAA תראה שהרבה תאונות אירעו בגלל פתיחה לא רצויה או לא סימטרית של המהפכים באוויר.
בכל מקרה כמו שאמרתי, יתכן ואני טועה אבל אני אבדוק את עוד קצת לעומק ואעדכן.
יום טוב.
קודם כל מסיר את הכובע על היסודיות.נכנסתי לדיון הזה בגלל חוסר יסודיות.
אני לא חושב שסתרתי משהו שכתוב באותו ערך בויקיפדיה. אמרתי שהופכים מנועים מיידית בטאצ'דאון וזה כתוב גם שם במפורש "Reverse thrust is typically applied immediately after touchdown, often along with spoilers..."
כתוב שם על המטוסים הרוסים בהקשר ל In-Flight operation של הפיכת דחף במנועים.
כנראה שטעיתי בהבאת דוגמה לא מייצגת מטוס ונהלים מערביים. ופיספסתי את הדגמת הנקודה.
אני חושב שמטוס שביצע touchdown לא נחשב In-Flight.
אם יש לך תקלת מנוע
חל איסור להפוך מנועים בנחיתה וכנ"ל אתה חייב לנתק Autothrottle בדיוק בגלל אותה בעיית חוסר סימטריות .
אבל עזוב, זה דיון תמונות, אני חושב שעידו לא טעה. אני לא קברניט 747, אני בסה"כ מכיר היטב את הפרוצדורות של PDMG שה-747-400 שלהם כולל התיעוד נחשב לסופר ריאליסטי. ואתה יודע מה? גם פרוצדורת הנחיתה של ה767-300 של Level-D (גם נחשב די ריאליסטי) אומרת שוב בדיוק את אותו הדבר: "בטאצ'דאון ודא מחבלי זרימה מופעלים והפעל מהפכי דחף לבלימה...)
אני לא יסודי כמוך, מודה. המקורות שלי היו בסה"כ הכרת הנהלים במטוסים הכי ריאליסטים שיש כיום ל-FS ו-common-sense.
יכול להיות שאתה צודק מטעמים של יכולת היגוי בעזרת גלגל חרטום(ואז כן-נסע ימין לא קשור לעניין), אבל אז הגיוני שהיה שלב בפרוצדורת הנחיתה של הורדת גלגל חרטום מהר ככל האפשר באופן יזום למסלול, מטעמי בטיחות וכדי לקצר ככל האפשר את ההשהייה בהפעלת בלימת המנוע. כל שניה היא עשרות מטרים מסלול.
מה שאני זוכר מטיסות לגבי הפיכת מנוע הוא לא רלוונטי לעניין, אין לי מדגם מייצג ולא בחנתי את זה ביסודיות במהלך טיסה.
אם הגעת בחקירת העניין עד לקריאת דוחות חקירת תאונות של ה- FAA, אז מי אני שאתמודד עם הטענה שלך (היה לי קל יותר עם "אתה צודק, הוא טעה"
😉.
העובדה ששנינו נשארנו עם ספק, היא עדיפה על אין ספק לא מבוסס.
עזוב, נחזור לתמונות.
**עריכה***
sharonbh כתב/ה:אמנם זה פורום תמונות אבל אני אגיב על עניין המהפכים.
ישנם מטוסים כמו הדי סי 8 שאפשר להשתמש במהפכים גם בזמן טיסה אבל השימוש העיקרי והכמעט בלעדי שלהם זה להאט את המטוס בזמן ריצת הנחיתה או ביטול המראה לפני V1.
אצלנו ב ERJ-145 ניתן להשתמש בהם כאשר הגלגלים הראשיים נוגעים בקרקע (האמת שזה די מראה קולי למתבונן מבחוץ לראות אותם פתוחים כגלגל האף עדיין באויר).
בכל מקרה, בכל שימוש בהם חל אסור על נסיון המראה מחודש.
ישנם מטוסים שבהם מותקנת מערכת הקרויה FADEC ומערכת זו בעצם תנטרל את הפעולה של המהפכים בכל מצב שהגלגלים הראשיים לא על הקרקע ("משקל על הגלגלים" או Weights On Wheels) ותעביר את המצערות למצב Idle
ניתן דרך אגב להשתמש רק במהפכים של מנוע אחד כדי להאט במידה והמהפכים של המנוע השני מקולקלים
שרון
אם הבנתי נכון אז אני מסיק, שכאמירה כללית ניתן לומר שתנאי הכרחי ומספיק להפעלת מהפכים הוא שכן נסע ראשי יגע במלואו במסלול ואין חובה שגם גלגל חרטום(דיברת רק על גלגלים ראשיים).
הבנתי נכון? והגיוני שזה תופס גם לכבדים מ-regional jet airliner?(בכ"ז ERJ-145 הוא לא B747-400).
מולי