אוקיי, טוב שעלה פה דיון תחקור כי זה מאוד חשוב.
זו הייתה משימה שאיבדנו את כל האוויות, וחשוב להדגיש שאיבדנו אותן על שטויות .
קודם כל, לגבי תכנון כולל- אני יכול לדווח על זה אבל עדיף שדן ירחיב על זה יותר כיוון שהוא זה שפיקד על המשימה האחרונה. אנחנו היינו מבנה האוויות השני (אני הייתי המוביל ). במבנה שלי היו- אלון, אורי וגיל.
עקרונית היינו אמורים להתקיף ב-O14 את השיירה אשר אורי הכיר אותה היטב. אך לאחר שינוי תוכניות על ידי דן (מוביל האוויות הראשון) הועברנו לתקוף ב-L-13.
הגענו ל-L-13 תוך מספר דק' . ראינו את הצומת שעל ידה היה אמור להיות המטרה המשנית שלנו. שלחתי את אלון ואת אורי למטה כדי שיחפשו את המטרות בזמן שאנחנו משגיחים עליה למעלה. לאחר מספר דקות (5-7 דק'
😉 שבהן חרשנו את כל המשבצת לאורכה ולרוחבה לא מצאנו את המטרות ואז אמרתי להם לעלות למעלה ולהצטרף אלינו כדי להגיע ל-O14. בדיוק כשאמרתי את זה, אלון הודיע לי שהוא מזהה מטוס אשר מגיע אלינו במהירות. הוא חלף אותנו ונכנס על גיל כמה דקות אחרי שחלף אותנו. נכנסתי עליו אגרסיבי וביקשתי מכולם לעלות למעלה ולחפות עליי. לאחר שהשמדנו את הספיט, טסנו בכיוון צפון-מזרח לכיוון O-14. שם אלון הודיע שהוא מזהה שתי נקודות מדרום אלינו שמתקרבות אלינו. התברר שהם שני אנסונים עוינים. נכנסנו עליהם והשמדנו אותם תוך דקות מספר. המשכנו מזרחה ל-O-14. והתחלנו להנמיך כדי לחפש את המטרות. בו ברגע שהגענו לשם, שמענו קריאות בקשר שהמבנה אוויות הראשון נתקל בשלושה נקודות עוינות ואמר שאם יצטרך עזרה שנהיה בכוננות. בינתיים הוריתי לכל המבנה שלי לטפס בכיוון של הקרב לגובה של 5,500 מינימום כדי להגיע עם יתרון אנרגטי לפחות לקרב. לאחר שלא הצלחנו לזהות את המיקום המדוייק של הקרבות, נחתך גם הקשר במבנה שלנו ודי התפזרנו. במצב הזה אלון זיהה אנסון ונכנס עליו. לאחר מספר דקות (שבהן לי ולגיל לא היה קשר עין עם הזוג השני). אמרתי לאלון שייכנס אליו ושייצא כמה שיותר מהר כדי שנוכל ללכת לעזור לאור ולשאר הטייסים שנשארו בקרב השני. אלון ואורי הסתבכו בקרבות בעצמם וניסינו לעזור להם בתחילה כדי שנוכל לפחות לחזור כמבנה ולעזור לאור אך בשלב הזה כבר לא ראינו מי זה מי ושם התחיל הבלאגן האמיתי.
אמנם הפלנו שלושה ספיטים בסה"כ- הם הצליחו להפיל לנו את כל שמונת האוויות.
אני חושב שפה היה כשל ניהולי ומבני שאסור לחזור עליו בהמשך. קודם כל, חשוב מאוד שנעשה תחקור כמו שצריך בטימספיק כי לאחר שעשיתי תחקור עם מבנה האוויות הראשון (רק אור נשאר בטימספיק) אז לא כל כך הצלחתי להבין ממנו מה בדיוק היה. ממה שכן הבנתי הגעתם אליהם באותו גובה ובחסרון מספרי. מצב זה הוא בדיוק ההפך ממה שסיכמנו בתחילת הקמפיין.
כשהתחלנו את הקמפיין הצבנו לעצמנו שתי אופציות שאנחנו חייבים להתמיד עם האוויות מול הספיט 9. חייבים להגיע או עם יתרון מספרי או עם יתרון אנרגטי. במידה ואין לנו אף אחד מהיתרונות האלה, אנו חייבים להתנתק ולקרוא ישירות לעזרה כדי שנצליח להגיע ולהביס אותם. אני חושב שזו טעות ראשונה ומאוד מרכזית. אני חושב שלא הייתם צריכים להיכנס איתם לקרב אם הם לא נכנסו איתכם. כמובן לא ציפיתי ממכם לטוס ישר ולצפות שיעלו לכם על השש, אך עליכם להבין שכמה שתצעקו עלינו בקשר התגבורת תגיע רק לאחר מספר דקות כיוון שהיינו צריכים לטפס, לארגן מבנה ולחפש איפה אתם.
טעות שנייה ורצינית שראיתי היא בתוך המבנים עצמם. היו מספר פעמים שאנשים לא כל כך הקשיבו למה שהוריתי להם ובגלל זה נוצר איבוד קשר עין ופשוט חלוקה לשני זוגות נפרדים. מול הספיטים אנחנו חייבים להגיע כקבוצה גדולה ולא כזוגות כפי שהגענו במשימה הקודמת. זה בדיוק הדברים שנפלנו עליהם במשימה השנייה. עבודה קבוצתית במבנה, דיווחים וקשר עין. אם אנחנו לא נעבוד על זה חזק לא יהיה לנו שום בסיס לטוס איתו בקמפיין הזה עם האוויות.
עליכם להבין, האוויה מול הספיט 9 ( ואני בכוונה מדגיש ספיט 9, כי הספיט 5 אינו פאקטור) היא קשה ואולי אפילו בלתי אפשרית. הספיט עולה על האוויה אולי בכל הפרמטרים האפשריים ואפילו לטייסים מנוסים זה מאוד מאוד קשה לנצח בקרב בודד ספיט. לכן, אנחנו חייבים לתקוף אותם כקבוצות. אם אנחנו לא נהיה קבוצה כמו שצריך, זה לא יצליח.
הצעה שלי לפעם הבאה, להפנים לקחים גם ממשימות שאנחנו מפסידים מהם, להתאמן למשימות גם אם במשימה הקודמת הצלחנו די טוב- לא להיות יותר מדי שאננים אחרי משימה מוצלחת כזו או אחרת.
אני לא בן אדם שלא יודע להתמודד עם הפסדים, אני מודע לכך שאני אדם מאוד תחרותי ומאוד מאוד רוצה לנצח (בכל מחיר) אבל אני מוכן לקבל הפסדים. אבל לא הפסד כזה. הפסד כזה הוא פשוט מחיקה של כל מה שלמדנו כטייסות ( עבודה קבוצתית, דיווחים, קשר עין, עבודה ביחד עם עוד מבנים, טיסה בתנאים קשים וריאליסטיים וכו' ).
מעבר לזה- הצעה שניתן להשתמש בה. כיוון שלפי מיטב הבנתי הערבים לא יכולים לקחת יותר משישה ספיטים ואנחנו יכולים לקחת יותר, אני מציע לאמץ את שיטת ה-Big Wing שננקטה בקמפיין פרוחורבקה הקודם שבו הייתה רביעייה שטסה נמוך ורביעייה/חמישייה שטסה גבוה וחיפתה עליה. הצעה שלי- מבנה שטס בגובה 2-3 ק"מ ועוד מבנה מעליו בגובה של 5-6 ק"מ. לדעתי כל מבנה של ספיטים שיפגוש אותנו לא יהיה מסוגל להתמודד איתנו וייפול תוך שניות.
כמובן שעלינו לעבוד על זה ולהיות מתואמים אך לפי דעתי זה המפנה היחיד שלנו.
אשמח לשמוע תגובות וביקורות (כמובן בונות ולא סתם צעקות של "אתה אשם"
😄 )
IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]
סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה
גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-
פריפלייט