55 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים שאלה | אולי קצת טיפשית ..
דיון

שאלה | אולי קצת טיפשית ..

9 הודעות 2,027 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
שלום.

יש לי שאלה שמעניינת אותי ומעסיקה אותי:

האם בכדי להיות טייס של חברת תעופה אזרחית (אל על וכו'...) אני חייב לעבור קורס טייס? כלומר להיות קודם טייס בצבא?

בכלל, איזה תארים נדרשים? לאן ניגשים כדי להתקבל לעבודה ..

כמובן שיש לי עוד הרבה הרבה זמן עד שאוכל להיות טייס אבל זה מעניין אותי.. 😉

דן בר-אל .
#2 · לפני 18 שנים
לא חובה בכלל אתה יש עדיפות אם נגיד סיימת קורס טייס בצבא במיוחד במגמת תובלה אז יש יותר סיכוי שיקבלו אותך לאלעל
#3 · לפני 18 שנים
אני רוצה להמשיך את מה שרונן אמר.

אתה לא חייב רקע של מדען כמובן אך להיות עם שכל ואתה הולך לבית ספר לטיסה אזרחית בארץ או בחו"ל משלם כמובן..לומד צובר שעות טיסה ולאחר כמה שנים יש סיכוי שיקחו אותך לאל על.
בברכה,
ירין.
#7 · לפני 18 שנים
ישנה עדיפות ליוצאי חיל אוויר ,ו עדיפות גבוהה מאוד.. העדפות בין המגמות נראה לי נמוך מאוד. אם תבדוק את אחוז הטייסים יוצאי חיל האוויר באלעל תגלה שהאחוז הזה גבוה מאוד...
#8 · לפני 18 שנים
התנאי העיקרי מן הסתם הוא להיות בעל רשיון טיס תובלה בנתיבי אוויר ALTP. עם שעות טיסה לפי דרישות החברה.
יש איזושהי עדיפות ליוצאי ח"א, בעיקר באל-על, אבל נדמה לי שבישראייר או ארקיע זה פחות עקרוני ויש אפילו איזושהי טייסת שעשתה בארה"ב את כל המסלול האזרחי עד לרשיון טייס ALTP והיא היום טייסת מן המניין בחברה , לא זוכר באיזו מהם בדיוק.
לטייסי תובלה בכלל, ובפרט מהטייסת הבין לאומית יש כבר את רוב הכשירויות וההסמכות הנדרשות ל ALTP לכן ההסבה שלהם לטייסים אזרחיים היא כמעט מיידית. טייסי קרב למשל צריכים לעשות הסבה ארוכה יותר. לכן, כן יש הבדל מה בהעדפות החברה.
מולי
#9 · לפני 18 שנים
לאל-על יש כמה טייסים (קברניטים) שהם לא יוצאי ח"א.
הם עשו את הרשיון בצורה פרטית ואח"כ התקבלו לחברת תעופה.

במקרה זה, אל-על מבקשת 1200 שעות טיסה (לפחות) בתצורת טיסה של IFR במטוס רב מנועי.

Windows 7 Ultimate 64bit

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.