109 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 41, 8.01.08 - סיכום
דיון

אימון מס' 41, 8.01.08 - סיכום

4 הודעות 33 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא אימון:
התמקצעות בקרבות 1 על 1 ללא מגבלות.
קרבות רביעיות בסביבה סטרילית ספיט מול ספיט

נוכחים:
אלון, מור, שמוליק, אלכס, גיל, רון, מוטי (רשימה משוערת מהזכרון - יתכנו טעויות 🙂 ).
אורחים - גיא.

מהלך האימון:
התחלנו במשהו כמו חצי שעה של חימום ע"י קרבות זוגות חופשיים ללא מגבלות גובה\מכשולים.
עשינו שתי גיחות של 4 מול 4 - הייתה בעייה בשתיהן עקב חוסר סנכרון בין הצוותים לגבי כניסה למפגש.
לקראת הסוף, אחרי נטישה המונית, נכנסנו אלון, מור, גיא ואני לשרת בלובי (War clouds אם אני לא טועה) לגיחה שיכולה להיכנס לספרי הטייסת כאחת המוצלחות שהיו לי - גיחה מאורגנת ומסודרת מההתחלה ועד הסוף - דיווחים שוטפים, חלוקת עבודה, אזהרות בזמן, משיכות וניקויים, והכי חשוב - זה היה בדיוק כמו המוטו של 116 פשוט - כל המטוסים חזרו בשלום לבסיס ולכולנו הפלות 😄

סיכום:
היה אימון טוב ללא ספק. ההרגשה הייתה טובה כבר מההתחלה בעזרת החימום שבצענו שהכניס את כולם לאוירה המתאימה, זה המשיך לקרבות מרובי המשתתפים, ונגמר בגיחה יפהפיה בלובי.

מסקנות:
* צריך קצת לחזור על ענייני פניות - בגיחה השניה הכל הלך טוב מבחינת ההמראות, התארגנות, טיפוס ולקיחת מיקום במבנה, עד שהגיע הרגע לבצע פנייה לתוך המפגש מול הרביעיה השניה - זה הרגע שבו הכל השתבש וכל החלוקה לזוגות התפרקה לנו לחלוטין והגענו מופרדים לחלוטין וללא קשר עין של אף אחד עם אף אחד - מה שהביא כמובן למפלה מוחצת של כולנו כשכל הרביעיה השנייה יצאה נקייה ובלי שריטה.

* צריך לארגן את עניין המפגשים מראש - בעוד שהרביעיה שלי הלכה לפי מה שעשינו באימונים האחרונים שזה לטפס בהדרגה עם שמירת כיוון מאונך למרכז המפה ואז פניית 90 לתוך המפגש, הרביעיה השנייה הלכה על טיפוס אופטימלי עם כיוון ישיר למרכז המפה. זה גרם לכך שבסיבוב הראשון אנחנו עוד היינו 1000 מ' מתחת לגובה המפגש המיועד ועם האף החוצה מהכיוון, הרביעיה השנייה כבר התחילה להיכנס אלינו לשש ואילצה אותנו להיכנס עם חסרון אדיר לקרב. כדאי לקבוע גובה מפגש "רגוע" יותר של נאמר 2000-2500 מ', כל קבוצה תתחיל בטיסה לאורך שולי המפה וכשמגיעים לחצי הדרך לפנות פנימה למפגש, וכמובן - לסנכרן בין המובילים ע"י הודעה בפריצה או ע"י Ready ב Chat.

* עבור קרבות ה 1 על 1 בחימום - לדעתי כדאי להוסיף אלמנט שיעזור - לחלק לפחות צוותים אבל להצמיד "יועץ" לכל צד - למשל גיא ומור שלא לקחו חלק פעיל בחימום יכולים להיכנס כל אחד לערוץ של מישהו שבקרב זוגות ופשוט לתת יעוץ און-ליין, תיקונים, המלצות, "אולי תנסה ככה" ועוד. אחרי כמה דקות, כשרואים שהבן-אדם התחיל להפנים, לעבור וליעץ בזוגות אחרים.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#2 · לפני 18 שנים
היה אימון טוב, אני ממליץ בחום לבצע המראות מתואמות.
לדעתי זה יקדם את המטרה של מבנה מסודר ומכונס החל מההמראה, ובמהלך הנסיקה לגובה מבצעי.

להזכירכם:
בד"ח המראה: כיוון מסלול, גלגל זנב נעול, רדיאטור פתוח, מדפים למצב המראה, כיוון לאחר ניתוק.
מוביל מזניק: בלמים החזק, מנוע 85, 3... 2... 1... שחרר, מנוע מלא! שמירה על כיוון ומיקום כשהזנב מתחיל לעלות!

לדעתי אפשר להגיע לרמה של ארבעה מטוסים ממריאים ביחד על מסלול צר:
1 באמצע, 2 מימינו, 3 משמאלו, 4 באמצע מאחוריהם ומשחרר בלמים שבריר של שניה אחרי שרואה את 2 ו3 מתחילים לזוז.

VIFF
its not a bug, its a design feature
#3 · לפני 18 שנים
אימון מצויין ,הנוכחות של מפקדי הטייסת חשובה ותורמת ,גם ברמה המקצועית וגם ברמת המוראל .
[לא מוותר לכם -תבואו כמה שאפשר! 😂 ]

באופן אישי לקחתי טראק של המראה שביצענו אני מור אלון ולידור .

[אם מישהו יכתוב לי בפרטי בד"ח העלאה של זה לכל החברה דרך איזה אתר מומלץ אני אודה לו].

לציין שטסנו ללא אייקונים ,מה שלדעתי השפיע לטובה אחר כך, על הגיחה שביצעתם ב war clouds
#4 · לפני 18 שנים
האמת, שבצענו הכל כמעט כמו ההמלצה של אלון - עלינו כולנו יחד למסלול והתיישרנו להמראה בדיוק לפי המבנה המתוכנן, רק שאת ההמראות עשינו בהפרשים של 2 שניות ולא בו-זמנית. אח"כ, במקום מיד להתחיל לטפס, בצעתי הקפה אופקית סביב המסלול שהכרזתי עליה מראש, ורק אחרי שכל הטור התכנס להפרשים קטנים מ-200 מ', התיישרנו ל 090 והתחלנו טיפוס. זה היה בדיוק כמו שעשינו בכל האימונים לאחרונה.

אולי זה היה מאפשר לנו להגיע לגובה המפגש בפחות זמן, אבל זה לא היה פותר את מה שקרה, כי לא פה הייתה הבעייה - הבעייה נוצרה רק בעת הפנייה לתוך המפגש שבוצע כל-כך גרוע שפשוט כל המבנה התפרק לבודדים.

מה שקרה בגיחה הראשונה זה שיצאתי מנק' ההנחה שעד שלא הוכרז Ready ע"י שני הצדדים הקרב לא מתחיל, ואז כשחלפתם לידנו המשכנו לכיוון 090 מתוך הנחה שאתם תמשיכו ל 270, ואז נהפוך בו-זמנית. במקום זה גילינו פתאום שאתם על השש שלנו ומתחילים לירות כשאנחנו פאסיבים לגמרי.

אני עדיין בעד שהגישה למפגש לא תעשה בטיסה ישירות למרכז המפה, אלא ע"י 2 רגליים מאונכות כמו שרשמתי בסיכום - זה מאפשר להוסיף אלמנט הפתעה שבו המבנה השני לא מגיע ב Head-on אלא יכול להגיע מאחד הצדדים דווקא (לדוגמה אם המבנה השני בחרו ללכת קודם דרומה ורק אח"כ מערבה בעוד שהמבנה הראשון לקח קודם מזרחה ואח"כ צפונה).

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.