YINON כתב/ה:איראן לא תחטוף שום דבר בייחוד לא מארצות הברית לפחות עד התחלפות הנשיא שם.
בוש לא ינסה לתקוף את איראן ולא יקלע לבוץ הזה מפני שאין לו זמן לזה ואין לו עד עכשיו סיבה מספיק טובה.
ישראל לא יכולה לתקוף את איראן לבדה בשום פנים ואופן ולכן גם אנחנו יושבים בשקט בנתיים.
אני מקווה שאיראן וסוריה הם שיזמו מלחמה ראשונות בכדי שלישראל וארצות הברית יהיה אינטרס למלחמה מפני שאם זה לא יקרה בשנה שנתיים הקרובות אנחנו בבעיה קשה מאוד..
תרשה לי להתייחס להודעה הזאת ספציפית .
קודם כל, אירן לא תחטוף בעתיד הקרוב (חודש, חודשיים) אבל היא תקבל את המכה בסופו של דבר בסיוע צבאי/כלכלי של ארצות-הברית וכנ"ל גם בתמיכה כלל עולמית וגיבוי לפעולה העתידית שתבוצע על ידי ישראל בסיוע אמריקאי כזה או אחר.
קצת מידע על איראן שאולי לא ידעתם (ולפי ההודעות של כולכם ניתן לראות שאתם כנראה לא יודעים או לא מיחסים חשיבות למידע הזה שהוא אכן קריטי וגורם משפיע על התקיפה הישראלית והשקפת העולם לגבי המתרחש באיראן בין היחס הישראלי-איראני ועיניין מאזני-הכוחות) :
אירן מוצאת עצמה היום חסרת אונים, הכלכלה שלה כרגע כמעט נחמקה, לאירנים (האזרחים הפשוטים) קשה מאוד לנהל חיים, הכלכלה שמה ב'ריצפה' (שלא נדבר על אינפלציה וערך השוק נדל"ן שלהם שכרגע מושפע מהניתוק הכלכלי במסחר עם שאר מדינות העולם) וחשוב להזכיר שלאירן אין כרגע מוצא או קשרים דיפלומטים/כלכליים עם אף מדינה, מה שמציב את אירן בתור מטרה (גם אם לא הותקפה עדיין) לגיטימית.
לאזרחי איראן יש יותר רצון לראות את השלטון מתחלף מאשר את ישראל נמחקת מהמפה.
ארצות הברית היא גם בעלת הברית עם מדינת ישראל מה שמציב כל תקיפה ישראלית תחת-אישור או פיקוח של האמריקאנים (אחרת יש מצב של חוסר תיאום והליכה למשבר מדיני).
לכן בנושא הזה, אפשר לומר שהאמריקאים יתנו את הסיוע שלהם בנוסף לתמיכה ולגיבוי העולמי המתגבש כבר מזה זמן מה בקרב המדינות המשפיעות.
לגבי הנקודה ש:"ישראל לא יכולה לתקוף את איראן ולכן היא יושבת בשקט "(<--ציטוט) אני מסכים איתך אבל אני בטוח שאני מסכים בגלל נקודות שונות לגמרי ממה שאתה חושב ובוא אני אגיד לך מה דעתי.
ישראל כרגע לא תוקפת את איראן בגלל המון (עשרות) של סיבות.
חלקן פוליטיות, חלקן בינלאומיות, חלקן פיננסיות וכן הלאה, לכן אין סיבה אחת מוגדרת שאומרת : "לא תוקפים בגלל X, Y Z". זה לא עובד ככה.
הסיבה הצבאית (לפחות מבחינת הדרג הביצועי, חיל האוויר) לאי-תקיפה של הכור האיראני מזה כבר היא בגלל שהאיראנים בנו את הכור בצורה שהוא לא ביניין אחד כמו שהיה ב-82 עם עירק, כאן יש הרבה מבנים מפוזרים ומוגנים היטב להעשרת אורניום וכיו"ב, ולא יווצר מצב של פרק זמן ריק בלי אנשים שמאיישים עמדות בנ"מ האיראני.
המשימה עם זאת עדיין אפשרית אבל לא נכנס לסיבות המאוד מפורטות שחלקן לא ידועות לא לי ולא לכם אלא למטה וחקר המבצעים של חיל האוויר וכל הנוגעים בדבר התקיפה כחלק מזרוע הביצוע.
עוד נקודה, לגבי האימרה שישראל לא מתקיפה כי היא חוששת שהאיראנים יתקפו אותנו ? זאת שטות לגמרי.
לאיראנים אין דרך/מוצא להגיע לישראל גם אם היו רוצים. יש את ירדן באמצע, ואת עיראק. תקיפות אוויריות של האיראנים ייכשלו בגלל המרחק הרב והשיכבת הגנה הכפולה של חיל האוויר הישראלי על האיזור ולכן האיראנים איפה שהוא - תקועים. ברווזים סטטים. לא זזים. פגיעים.
אולי לישראל יש שיקול אחר שאולי האיראנים מאיימים לחסל מדינה תוך כדי יצור אטומי שנחשב בשביל מדינה כזאת עם הצהרות כאלה אסור, בגלל שיש לאיראנים כבר כור אחר מוכן ? מי יודע...
בכל אופן. ישראל אם תתקוף תקבל גיבוי עולמי וסיוע צבאי מארצות הברית במקרה וידרש, והאיראנים לא יתקפו את ישראל כי אין להם מוצא יבשתי או חיבור דרך הקרקע עם ישראל.
אגב, שחכתם את אחת הסיבות המשפיעות שבגללה מצרים חתמה על הסכם השלום עם ישראל בשנות ה-70...
לישראל יש יכולת גרעינית כבר קרוב ל-40 שנה, והעובדה שלא קראנו לחסל מדינה או להשתמש בנשק ה'נוראי' הזה סימן שלנו ראוי להחזיק נשק כזה להבדיל מהצהרות איראניות כאלה ואחרות של עולם בלי ציוניים ולמחוק את ישראל מהמפה.
הנושא מורכב, בעיקר בהיבט הפוליטי-דיפלומטי ואפילו כתבים בעיתונות ובחדשות מנסים להסביר הכי טוב את מה שהם מבינים, אבל לפעמיים (וזאת ההיסטוריה מלמדת) גם המנהיגים לא בטוחים מה נכון לעשות ומה יביא מה ואיך להשיג מטרות שהוצבו.
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי