114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 40, 25.12.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 40, 25.12.07 - סיכום

7 הודעות 48 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון:
קרבות 1 על 1 לשיפור יכולת אישית.
קרבות מרובות משתתפים.

נוכחים:
מור, שמחה, יואל, גיל, רון, רז, אלכס, לידור, שכחתי מישהו?
אורחים - יעל, גיא, רועי

מהלך האימון:
בשעה הראשונה התחלנו בקרבות 1על1 עם הגבלת גובה ל200 מטר כדי לשפר את היכולת האישית.
בהמשך עברנו לקרבות 4 על 4 כדי לשפר עבודת מבנה, הובלה, צוות, קשר.

סיכום:
בהתחלה נכנסנו דיי מהר לעניינים והקרבות אחד עד אחד עבדו אבל לא בצורה הכי יעילה, חבר'ה לא סתם שמים אותכם מטר מהמים... המטרה לנסות לחדש ולא לפחד להתרסק! אז התרסקתם אבל למדתם משהו חדש לפעם הבאה.

אח"כ המשכנו לקרבות 4 על 4 ששם האימון הפך להיות סוג של קרקס לטעמי.
אף קרב, אבל אף קרב! לא התקרב לרמה שאנחנו יודעים איך לטוס ומנסים לשאוף אליה.
בהתחלה הקופסא במרכז המפה יצרה בלבול מסויים למובילים שפירש את זה לכל המבנה בשני הצדדים, לדעתי, מעולה! ככה זה צריך להיות... שום דבר לא סטרילי וצריך לדעת איך להתכונן ואיך לאלתר ולהתמודד.

מסקנות:
- אני אתחיל עם הדבר שלדעתי הכי פגע באימון האחרון... החוסר תשומת לב שלי למה שקורה.
האימון פשוט הדרדר לזנות אפשר להגיד כי אף אחד לא יצר מיגבלה ועל זה אני באמת מבקש סליחה מכל מי שהרגיש שהוא לא נהנה וממש לא אימון אלא עוד ערב בVPN.
בגלל זה שבוע הבא אנחנו נעשה לנו אימון סגור רק של חברי הטייסת, ללא אף משתתף מטייסת אחרת, כדי למנוע קטעים דומים למה שהיה.

בנוסף אני יפתח סקר שירוץ השבוע לגבי המשך האימונים, אני מבקש מכל המשתתפים באימונים לרשום שם את ההתרשמות שלהם מהכנסת אורחים לאימוני טייסת ואת ההעדפה שלהם.

ברור לחלוטין שהעדפה היא תמיד להכניס חבר'ה מחוץ לטייסת לטיסות איתנו, אבל לא על הגב של חברי 116.
#3 · לפני 18 שנים
אהלן , בהתייחס לנאמר ...הבעיה התחילה כשהאימון נפתח לכל מי שרוצה להיכנס , והתברר שלא כולם יודעים להתנהג כמו אורחים באימוני טייסת סגורים כפי שעד עכשיו התנהגו למופת ועזרו לנו מאד טייסים כמו גיא , ירדן ,דן ואחרים מ -101 .

מבחינת האימון עצמו אני כן נהניתי מאד וכשמור טס איתי [פעם ראשונה אחרי הרבה זמן ] למדתי והפנמתי
דברים חדשים לגבי טיסה והובלה .מה שיבוא לידי ביטוי בהמשך .
אני גם בעד מה שנאמר -צריך לסגור את האימון לטייסת בלבד.

לגבי הקרב בקצרה ,בקרב הראשון הובלתי רבעיה והרביעיה שממול לא רצתה לפתוח בקרב כי אנחנו לא נפגשים בקופסה מה שגרם לי להגיד למבנה שלי לא להתחיל קרב ולהמתין ..עד שפתאום אני מבין שרבעיה תוקפת את הזוג המזרחי שלי
😮 😮 ורק אז נכנסנו לקרב .אני משאיר את השינויים וההחלטות לגבי כניסה והודעה לקופסה -למור ושמוליק ..יחד עם זאת אני גם בדעה שאין שום צורך להיפגש בדיוק באותו מקום אלא יש מקום לשינויים ואילתורים ועניין של זיהוי ראשון של האויב הוא הרי חלק מאלמנט הקרב.

בקרב השני נחלנו הפסד מקרי הפנמנו טעויות ובקרב השלישי ניצחנו על האפס בקרב מול זוג שלנו ואורחים

לציין את שיתוף הפעולה שהלך ונוצר מקרב לקרב בין אלכס ורון ,בסוף הערב זה נשמע כאילו הם טסים כזוג כבר שנים ומתפקדים ביחד ממש מצוין .כמו כן השליטה במטוס עלתה אצל כולם וכבר לא שומעים בקשר אנשים שפשוט הסתחררו לקרקע .ללא ספק בזכות העניין של האימון עד 200 מטר .

סיכום :החלטות של גדולים ממני לגבי אורחים ,ועניין הקופסא.
#5 · לפני 18 שנים
"הקופסה" היא ריבוע מסומן באמצע המפה שבו קבענו להיפגש לקרב.
בפועל מה שקרה: המפגש התרחש מחוץ לקופסה, ואני כמוביל התעקשתי לא להתחיל בקרב אלא לדבוק בתכנון המקורי, להתארגן ולהיפגש בתוך הקופסה, אך "בלהט הקרב" זה לא קרה, ולמעשה הקרב התחיל, כאשר המבנה היריב לא הבין זאת. מכאן התחיל כל הבלגן.
למדתי מהמקרה הזה, בפעם הבאה אדע איך לתפקד טוב יותר.
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#6 · לפני 18 שנים
לדעתי נוריד את עניין הקופסא,
גיל צודק, אי אפשר לתכנן את זה ככה וכדאי שזה ישאר פתוח.
לגבי סגירת האימון ל116 בלבד - אני פותח סקר בנושא אחר אז בבקשה מכולם להגיב שם ונראה איך הולך.
#7 · לפני 18 שנים
אני מבין את הטענות. בהחלט בסוף היה בלאגן בין היתר על עניין הטלפון. אני לא מאשים אותו, אני מניח שטייסי 116 בצד שבו היתה הבעיה, בין היתר אני, היו צריכים לקחת אחריות על הצד התוקף.
אני עדיין לא הייתי סוגר את האימון בפני אורחים. אלא מטיל אחריות בחלוקת הצדדים על אנשי הטייסת עצמה ושוקל אולי "סינון" של אורחים רצויים. (מעט גס אבל אולי נכון)
אני מעוניין לדעת דבר נוסף, בנוגע לסוף האימון. נוצרה בעייה בקשר לגבולות האימון..האם באמת קיים כעס כלשהו כלפי אנשים שעזבו או הלכו בסוף. נוצר אצלי הרושם שמדובר בין היתר בזה...האם זה אכן כך?. אפשר להסיק מסקנות גם מזה.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.