109 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה קמפיין פרוחורובקה - נגמר - סיכום ולקחים
דיון

קמפיין פרוחורובקה - נגמר - סיכום ולקחים

4 הודעות 44 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
קודם כל, אני מתנצל שברחתי לכם אתמול מהתחקור באמצע הוויכוח שלי עם גיא. זה לא היה רציני, אבל לא הייתה לי הרבה ברירה, מצטער. הייתי חייב לרוץ, הייתי באיחור מטורף. אני מבקש להבהיר בכל לשון של הבהרה שזה לא היה זלזול כלפי גיא או כלפי כל אחד מהנוכחים, למרות שעקב התזמון - ממש באמצע וויכוח סוער - זה נראה ככה. גם אי-הסכמה נעשית בכבוד. אני שוב מתנצל ומבקש לשנות את הרושם שאולי נוצר.

במשימה של אתמול כוחות הקרקע הגרמנים כבשו את Prokhorovka ובכך השיגו את תנאי הנצחון של הקפיין. חבל. ככל הנראה תתקיים עוד משימה אחת, ביום ראשון הבא. לבוא חמים! 😉

באופן אישי, מאוד נהניתי מהקמפיין. למרות שהפסדנו, אני חושב שזה תרם לנו הרבה כטייסת, גם ב"יוקרה" וחשיפה לקהילה העולמית, אבל בעיקר במה שאנחנו יכולים ללמוד ולשפר בעקבות הקמפיין. הדיון הזה זה המקום להתבטא לגבי הקמפיין בכל נושא - הפקת לקחים ברמה הטקטית, משוב לצוות על אופן הניהול של הקמפיין, רעיונות שלכם לקראת הקמפיין הבא, וכו'.

אני רוצה להעלות כמה לקחים מהקמפיין. במשימות הראשונות פעלנו מעולה, הצלחנו להגיע למצב של יחס הפלות טייסתי הכי גבוה מבין כל הטייסות המשתתפות בקמפיין, וזה נמשך בחצי הראשון של הקמפיין. בחצי השני הייתה ירידה דרסטית, שנבעה משילוב של קשיים במטלות ובמטוסים שעמדו לרשותן כדי לבצע אותן ושל תפקוד מאוד לקוי מצדנו. המסקנות שאני רוצה להביא לפניכם הן:

1) קשיי ניווט - בלי שום כוונה לרת על אף אחד, כולנו צריכים להשתפר בניווט ללא אייקון מפה כמה שיותר מהר. אני מתכוון להקדיש לזה זמן באימון הטייסת הקרוב.

2) ייתכן מאוד שהפוקוס שלנו בזמן האחרון עבר יותר לאימונים קדחתניים בתנאים סטריליים ולכן איבדנו קצת את יכולת הביצוע שלנו הלכה למעשה בסביבה מסובכת. צריכים לשחזר את זה, כמו שהתחלנו לדבר במסקנות מהמשימה הקודמת ולא יישמנו בצורה מלאה במשימה האחרונה. חוזרים לבסיס - עובדים מאורגן, עובדים זהיר. נערכים טוב לפני הקרב ויושבים במהלך כל הפעילות חזק על הקשר. באופן אישי שמתי לב שאני נוטה לאחרונה לקחת דברים כמובנים מאליהם בתקשורת עם מבנים אחרים ולא טורח ליצור הבהרה מוחלטת של המצב בקשר. אני מציע לכולם ללמוד מזה ולזכור - בלי מובן מאליו, מקשקשים על הכל עם כולם.

3) במשימות האחרונות היו בעיות של התנתקות מוביל-ווינגמן - צריך לדאוג למנוע את זה. עיניים על הבן זוג, לדבר בקשר כל הזמן - לא להכנס להלם!

4) תוכנית צריכה להיות מגובשת וידועה כמה שיותר מוקדם. קשה לנו לקבל את האינפורמציה מטייסת 242, הם בד"כ מעדכנים אותנו בפרטים המלאים כמה דקות לפני ההמראה, אני אעלה את זה גם מולם, אבל זה לקח שחשוב לנו לזכור. בייחוד במשימות כל כך מסובכות, חשוב להיות סגורים על הפרטים מראש.

5) צריך להתאמן חזק לקמפיין הקרוב ( 48 ). אני מציע שילוב של אימונים במבנים גדולים בשרתים בלובי, עם אימונים ספציפיים על הפליינסט בקמפיין הקרוב. לקמפיין הזה באנו מוכנים על ה-P-39 וה-La-5, אבל ממש לא על ה-Yakים, שהיוו חלק משמעותי מהכוח שלנו במשימות האחרונות, וזה הקשר.

אני מבקש לשמוע את דעתכם גם בנושאים האלה, אתם יותר ממוזמנים לחלוק עלי או להעלות נקודות נוספות.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
טוב, כמה מילות סיכום שלי לגבי העניינים בפרוחורובקה.

לפי דעתי, הקמפיין הזה היה מאוד חשוב לנו כטייסת להשתתף בו.
צברנו ניסיון אירופאי עם טייסות מאוד חזקות באירופה ועכשיו מכירים אותנו כשם דבר.

מעבר לכך, אני חושב שהיו פה כמה טעויות מפתח כטייסת וככל הצד האדום.

1) פירוד מאוד רציני ב"כנף הגדולה" של הפייטרים. באיזשהו שלב במשימות האחרונות הגענו למצב של שתי קבוצות נפרדות של פייטרים שמנותקות כליל אחת מהשנייה. זו הייתה הטעות הכי גדולה שלנו כפייטרים. הרבה מאוד פעמים במשימות האחרונות הגענו למצב של חסרון מספרי מאוד גדול מול מטוסי האויב שגרמו לנו לאבידות קשות בטייסים ובמטוסים .

להזכירכם, המשימות שבהם הבסנו כליל את הצד הכחול היו משימות שבהם ה"כנף הגדולה" נשארה מלוכדת כיחידה אורגנית אחת אשר לא זזה בלי לראות אחת את השנייה.
כפי שראינו במשימות האחרונות- כאשר נפרדנו- נשארנו בשיוויון מספרי שהפך אט אט לחיסרון מספרי עצום.

להבא, צריך לעבוד על הקטע של הפירוד המרחבי בין קבוצות האוויר אוויר.

2) בעיות ניווט- המפה הזו מאוד קשה לניווט ובלילה זה כמעט בלתי אפשרי. היינו צריכים להתאמן קצת יותר על ניווט, ואני מודה שגם לי יש לפעמים בעיות ניווט קלות במפה זו אך לרוב אני מצליח למצוא את עצמי אחרי מספר דקות. יש לעבוד על ניווט במפה של איטליה אשר עליה נטוס בקמפיין הקרוב.

3) היעדר מטרה- אם אין מטרה, אנשים טסים סתם ולא מבינים מה רוצים מהם. לרוב זו הייתה טעות גדולה של מפקד טייסת 242 אשר לא שם לנו מטרה ספציפית שתגדיר לנו את המשימות שלנו ושחרר כלאחר יד איזשהו תפקיד פטרול באיזור נידח שלשם כך היינו צריכים לחלק את כל הפייטרים שלנו ולגרום שוב פירוק במבנה הגדול .
אני חושב שיש להעלות זאת בפני לורי שצריך לדעת לפחות שבוע מראש את המטרה של כל מבנה לאחר שמקבלים את הסטטיסטיקות והטראקים כדי שאנשים יהיו סגורים על עצמם ולא יתפזרו על גבי כל המפה.

4) גורם ההפתעה- כבר במשימות הראשונות, הקרואטים הצליחו לעלות על המטרה שלנו במשימות והצליחה להפתיע אותנו פעם אחר פעם. באחת המשימות זה מודגם באופן יפהפה איך הם הביאו מבנה ענקי של 18 פייטרים שמתוכם 4 נושאים פצצות והצליחו להפתיע אותנו במצב זה. רק לאחר שצעקנו על לורי הצלחנו להביא במשימה שלאחר מכן מבנה ענקי של פייטרים אשר הפתיעו את היריבים וגרמו להם לתבוסה קשה בא"א.

אני חוזר ואומר- קרב אוויר תלוי ב-75 אחוזים בגורם ההפתעה. אם אתה צפוי- יעלו עליך ויידעו טוב מאוד איך לפענח את צעדיך . לפי דעתי, כל משימה בקמפיין הבא אנחנו צריכים לחשוב על משהו חדש שיפתיע אותם- אחרת אנחנו אבודים.

5) עבודה במבנים- גם העבודה במבנים עצמם לא הייתה 100 אחוז מושלמת. היו הרבה פאשלות של אובדן קשר עין והסתבכות עם מבנה גדול של טייסי לופטוואפה אשר הצליחו להעפיל עלינו עם היתרון המספרי שלהם. יש לזכור שהיו בינינו גם טייסים די חדשים אשר לא מעורים בענייני המבנים ועל כך יש לעבוד איתם על זה . הייתי מציע לקחת את המפה של איטליה ולהעלות אותה על המחשב שלי וכך אנחנו נעשה משימת אימון של כל הטייסים המעוניינים לקחת חלק בקמפיין הבא-
דבר שיעזור לבחון את המטרות שלנו לשבוע הבא, לנווט בצורה טובה יותר, לעבוד בצורה טובה יותר בסביבה לא סטרילית עם תנאים ריאליסטיים אשר מקשים על חלקנו.

6) אל לנו להיות מדוכאים- בכל זאת הצלחנו להשיג תוצאות מרשימות בקמפיין הנוכחי מבחינת א"א ואני חושב שהיינו יריבים מאוד קשים אך חבל לי בגלל האופי התחרותי שלי שהפסדנו. נקווה שקמפיין הבא יהיה בצבעי כחול לבן.

ולהלן הסטטיסטיקות:

הפלה אחת :

102nd-Yu-Vranac, 102nd-Yu-Wbear, 15/JG52_Riddler,15/JG52_Wampire, 242sqn_wolf, I/ZG52_Warg, IAF.101~Recoil, IAF.101~Zula, IAF_Phantom

2 הפלות:

15/JG52_SPW, 15/JG52_Storm, 242Sqn_ Cat, 242Sqn_Chap, 242Sqn-TheProf, IAF.101~Shnizel, rnzoli

3 הפלות:

102nd-Yu-TazMan, 15/JG52_Brauer, 15/JG52_Rocka

4 הפלות:

102nd-Yu-Vuk, IAF.101~Viper

5 הפלות:

102nd-HR-Cmirko, 102nd-Yu-Tripko, IAF.101~SchniX, IAF.101~Hurricane, V.4_Zui

6 הפלות :

102nd-Yu-Trajce

7 הפלות:

IAF.101~Twister, 15/JG52_Blackace

8 הפלות :

102nd-Yu-Pirke, 15/JG52_Robi, 15/JG52_Roy.

9 הפלות:

אין

10 הפלות :

102nd-Yu-Brajo

11 הפלות:

IAF.101~Maverik

14 הפלות:

102nd-Yu-Jperro

אלו הן הסטטיסטיקות של הקמפיין עד כה בקרבות א"א.

סה"כ הטייסים הישראלים הפילו בכל המשימות 37 מטוסים שזהו הישג מרשים למדי אך ניתן להשתפר תמיד.

נקווה שנקרא את המסקנות ונשתפר בעתיד.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#3 · לפני 18 שנים
אני חושב שכולם נהנו מהקמפיין. כפי שדן אמר, זה בטוח תרם לטייסת גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת ייצוגית של הטייסת בחו"ל. חבל שהפסדנו, אני חושב שאנחנו מספיק רציניים בטייסת כדי להשיג ניצחונות במשימות מהסוג הזה. אני מקווה שבקמפיין הבא תהיה לנו יותר השפעה אסטרטגית וייצוגית שזה מאוד חשוב מכוון שזה יהיה קמפיין על מלחמת העצמאות הישראלית וכמובן יחזיר חיים לקהילה שלנו ברמת התרחישים שדי אבדו לנו.

לגבי המשימה האחרונה אני מאמין שהיתה בעית תקשורת בין המובילים, אני לא ארחיב יותר מידי, אבל צריך לזכור להבא את החשיבות של הקשר בין המובילים...אולי באמת להיות הרבה יותר מדוייקים בהעברת הנתונים והפקודות.

בנוסף לגבי בעיות הניווט, אני מאמין שאם נחלק את עבודת הניווט בין מוביל זוג 1 ומוביל זוג 2 ביחד, כלומר מוביל מבנה 4 האצבעות כמובן יפקד על המבנה ויחליט לאן טסים, אבל המוביל השני שאיתו ינווט באופן קבוע, כאשר המוביל הראשי יצטרך להתעסק עם משהו אחר הוא תמיד יוכל לשאול את המוביל השני לגבי מיקומם, בקיצור זה בשביל לא להגיע למצב של איבוד המיקום.

אור
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World

#4 · לפני 18 שנים
שניכם העלתם נקודות יפות, אני מסכים לחלוטין. מצפה לשמוע דעות נוספות.

גיא, תודה על הסטטיסטיקות, אם לא אכפת לך לסכם K/D טייסתי, אני אשמח לראות את הנתונים האלה. אני מקווה שלא ירדנו מ-1...

גיא, לגבי סעיפים 3 ו-4 - אלה חלק מהדברים שהעלתי מול 242 בדיון תחקור שהתחלתי בפורום שלהם, בהחלט היה מקום לדבר עליהם גם כאן, אני שמח שהם עלו. להלן קישור לדיון התחקור - http://www.242sqn.com/phpBB2/viewtopic.php?t=675 . כמו שציינתם, להבא למדנו לעמוד יותר על הדברים האלה מול "הפיקוד הגבוה", ובקמפיין 48 אנחנו נהיה הפיקוד הגבוה.

לגבי עבודה במבנים, אני חושב שזאת גם נקודה חשובה, אנחנו צריכים לחזק את היכולות ברמת מבנה בודד אצל הטייסים החדשים יותר, בייחוד לקראת הקמפיין הבא.

אור, אני חושב שהעלת שתי נקודות טובות על ההובלה והתקשורת בין המובילים. אני מסכים, יש איזשהו ייתרון, אולי הוא בכלל פסיכולוגי, אבל בכל מקרה קיים ומשפיע, לכך שמפקד הכוח הוא המוביל של המבנה הגדול יותר, או האקטיבי יותר. הדבר דומה לעבודה בשלישיות, כשאמרנו שעדיף שמוביל לא יהיה סטינגר.

אני מסכים עם אור, צריך להאמין בעצמנו ולזכור שיש לנו את היכולת. אבל עובדתית לא הצלחנו לממש את היכולת הזאת, וצריך לתחקר וללמוד למה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.