114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אפשרות אירוח
דיון

אפשרות אירוח

30 הודעות 247 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
tilarium כתב/ה:לדעתי אנחנו צריכים קו סימטרי של איזה 2,3 מגה ואפשר להרים את ה VPN בחזרה.
אפשר גם להרכיב שרת משאריות של חומרה שיש לכל אחד בבית ( אני יכול לתרום מארז + ספק + H.D + אולי זכרון צריך לבדוק ) ואז יהיה לנו שרת T.S , WEB , GAME
אומנם כל זה לא יהיה ברמה של המהירות המטורפת של ה VPN ,אבל אמור לעבוד.
כן , ה UPLOAD מאוד חשוב , גם כי אתה כל הזמן שולח עדכונים על הסטטוס שלך לשרת וגם בתקשורת TCP יש שימוש ב UPLOAD לצורך אישור הגעה של נתונים כל כמה זמן ואז נוצר מצב שה UPLOAD נחנק ולא שולח אישורים ל DOWNLOAD בזמן ומוריד גם את ה DOWNLOAD ( מה שקורה אם פותחים את כל הרוחב פס של העלאה באימיול ).

גיל,

תיצור קשר עם מיכה או עם אלון כי זה בדיוק הרעיון שהם ניסו להרים כתחליף ל VPN עבור כל הקהילה. שווה שתעבדו על זה ביחד.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#2 · לפני 18 שנים
שמוליק ,זה אלכס שכתב את כל היפנית הזאת ,אני קראתי את זה שלוש פעמים ועוד לא הבנתי הכל 🙂

בכל מקרה ,מוצא חן בעיני הרעיון שהטייסת תתכנס ותבנה מחשב שרת מארח ...אם 12 אנשים יחברו יחדיו וכל אחד יתרום חלק יהיה rig חזק ורק של הטייסת מה שיחזק אותנו גם מבחינות אחרות .....יש לי כל מיני חלקים בארגז אבל שום דבר חדש או חזק.
#3 · לפני 18 שנים
ביקשתם אז הגעתי 🙂

אכן כפי שאלכס אמר ה-UPLOAD הוא המרכיב הכי חשוב, אולם לבדיוק בגלל הסיבה שאלכס תיאר. ההסבר פשוט. ארוך אבל פשוט.
לכל קו אינטרנט ישנם שני ערוצים - ערוץ הורדה (download) וערוץ העלה (upload). כל אחד שמתחבר לשרת שולח עידכוני מקום לשרת (בערוץ ההעלה ) ומקבל את עידכוני המקום של כל השאר (בערוץ ההורדה שלו). השרת הוא זה שמפיץ את אותם עידכונים לכולם.
נניח ש20 איש מחוברים וכל אחד שולח 20 עידכונים בשניה, השרת צריך לשלוח 19*19 עידכונים (מי ששלח לא צריך לקבל את העידכון שלו עצמו חזרה). העידכונים האלה נשלחים החוצה מהשרת בערוץ ה-uplpoad והעידכונים מתקבלים בערוץ ה-download.
לחבילות אינטרנט שיש היום בישראל קצב הערוצים לא זהה, חבילה טיפוסית יש לה 1.5Mbit -download
ו- 96Kbit upload. השרת בהגדרות שהיה לנו ב-VPN צריך רוחב פס של כ-8Kbit לכל שחקן. ולכן אם נחזור לדוגמא הקודמת של 20 שחקנים מחוברים לשרת , כמות העומס תהיה בערוצים-
Download - 20*8 = 160Kbit
Upload - 19*8 = 152Kbit
ולכן כפי שאתה רואים הערוץ הקריטי הוא upload לא ערוץ ה-download. ערוץ ה-upload בחבילה רגילה לא יחזיק מעמד. בנוסף, יש עוד דברים שצריכים להישלח על הערוץ ה-upload שכאן זה לא המקום לפרטם. ולכן צריך כ-10-15% יותר רוחב פס ממה שהשרת עצמו צורך.
ועוד לא דיברנו על הגזלן הגדול באמת של רוחב פס - Team Speak. אם השרת היה צריך רק 8Kbit אז TS צריך כמעט פי 1.5 - 12.5Kbit לכל אחד שמחובר (וזה בהגדרות של השרת של ה-VPN, בשרת של IFS משתמשים עם 25Kbit לכל שחקן).
ושוב בדוגמא הקודמת של 20 איש בשרת ה-TS (בסה"כ ולא רק בערוץ שבו אתם נמצאים!) חישוב קצר יביא את התשובה - 237.5Kbit .
ביחד כמעט 400Kbit רק שני השרתים האלה.

בקיצור, על מנת להחזיק את שני השרתים על אותו הקו נידרש קו אינטרנט רחב במיוחד בערוץ ההעלה (upload). יש חבילות מתאימות לכךף בעיון באתר "כמה זה?" http://www.kamaze.co.il/Site/Internet/Default.aspx?FID=i

אפשר למצוא כמה חבילות שיתאימו, העלויות נעות בין 140 ל-250 שח לחודש.
אם מורידים את שרת ה-TS העלות יכולה לרדת עד ל-80 שח לחודש, בהתאם לחבילה.

אני מקווה שעזרתי ולא סיבכתי יותר מידי.

יש עוד משהו שצריך לשקול - ה- IP של מחשב שעליו יש את השרת צריך להיות נגיש לעולם החיצוני ולא להתשנות.
אלכס יוכל להסביר את זה יותר טוב ממני.
watch your six, i'm behind you
#5 · לפני 18 שנים
IAF_Phantom כתב/ה:ביקשתם אז הגעתי 🙂

אני מקווה שעזרתי ולא סיבכתי יותר מידי.

יש עוד משהו שצריך לשקול - ה- IP של מחשב שעליו יש את השרת צריך להיות נגיש לעולם החיצוני ולא להתשנות.
אלכס יוכל להסביר את זה יותר טוב ממני.

אני הבנתי אותך ... 🙂
אנחנו חייבים IP קבוע בישביל השרת + חייבם להגן עליו בדרך כלשהי :

א. בדרך הישנה של VPN - מצריך או ציוד מיוחד של VPN ( יקר מאוד ) או שרת לינוקס.
ב. Firewall - אפשר להתקין חינמי , שוב לינוקס.
ג. אפשר לקנות ציוד שיודע לעשות גם Firewall וגם VPN - יקר

כל הדברים הללו היו מובנים מאליו אצל בזק וכרגע הגענו למצב ששכחנו מהם בכלל.
כמה ימים באינטרנט בלי הגנה והשרת יהיה פרוץ !
אגב אם הולכים על האפשרות של שרת לינוקס ל VPN או FW, זה יוריד לו המון משאבים והיה קשה להריץ עליו גם אפליקציות אחרות .

נ.ב
מיכה , לא יפה לא לאשר אנשים בפייסבוק ...

נ.נ.ב
שמוליק , יש אפשרות לשלם להם מראש לשנה ולקבל חבילה יותר טובה ?

נ.נ.נ.ב
שמוליק , בדקת בחבילות עסקיות או רגילות ?
#6 · לפני 18 שנים
לא, סתם הצצתי בלינק של מיכה. לא טרחתי לבדוק בפרטי פרטים כי לא ידעתי אם זה בכלל מצדיק את הטרחה.
ככשאלתי כאן שבוע שעבר על החבילה של "ברק" עם "פינגים נמוכים" אמרו לי שזה שטויות המיץ וזה סתם כדי להוציא יותר כסף מגיימרים.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#7 · לפני 18 שנים
מה אם האופציה של כתובת NO-IP
http://www.no-ip.com/services/managed_dns/free_dynamic_dns.html
תיאורטית זה גם אמור להספיק.

לדעתי לא מדברים על ליצור VPN, רק להרים שרת יעודי לקהילה לטוס בו. אם המחשב מאחורי ראוטר יותר קל להגן עליו מאשר אם הוא יהיה מחובר ישירות. אז צריך לוודא שמחשב מוגן כראוי ורק הפורטים של המשחק יהיו פתוחים החוצה.
#8 · לפני 18 שנים
אין בעיה לעבוד מאחורי נתב, ואפשר גם להתקין ZONE ALARM במקרה הצורך.
לגבי כתובת IP: לא חייבים IP קבוע. אני עובד בבית עם DDNS (Dynamic DNS, כל נתב היום תומך בזה. אני עובד מול האתר dyndns.com, זה חינם, אין עם זה שום בעיה.
מוכן להירתם לנושא של הגדרות והתקנות.
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#10 · לפני 18 שנים
כל החישובים של רוחב פס הם תמיד ב-bit ולא ב- byte. רק בהורדה או העלאה (איך כותבים את זה?) של קבצים נותנים את המספרים ב-BYTE.

עד כמה שיודע לי, הקו ההעלה הכי קטן שיש זה של 96Kbit.
8K * 6 = 48Kbit
או
2KBYTE * 6 = 12KBYTE

מספר של 8Kbit נובע מההגדרות של המשחק, ב-conf.ini יש שדה שנקרא - netspeed = 8000
לפי זה אני אומר שהמשחק לוקח 8Kbit.
אבל יש עוד דברים שלוקחים רוחב פס, על כל מידע שנשלח או התקבל בפרוטוקול TCP צריך לשלוח אישור קבלה - ack, גם זה טופס רוחב פס. ולכן אני מעריך שצריך עוד 10-15% מעבר למספר הנ"ל.

אגב - אפשר להגיע עד ל25000 ב-netspeed מה שיכול מאוד מאוד להשפיע על רוחב הפס.
ב-VPN כל מי שהתחבר עבד ב-8000 כי אלה היו ההגדרות בשרת.

אגב - אני ינסה הערב להתקין UBUNTU ולראות איך והאם השרת היעודי של המשחק מתפקד. כמו כן, התוכנה של ה-DCG GWCD, וה- server commander .

אם יהיה מוצלח לדעתי יהיה אפשר להשתמש במחשב חלש אצל משהו אם קו upoload של 256Kbit על מנת לארח שרת לקהילה וביחד עם NO-IP או DDNS על מנת למצא את השרת.
TS זה סיפור אחר - ויש לנו אתIFS . בנוסף, מיקי-Slayer הציע לפתוח לנו שרת TS אם נרצה ככה שזה לא בעיה.
#12 · לפני 18 שנים
xcom כתב/ה:אז איך אתה מסביר את זה בש25KB העלאה 6 חבר'ה ויכול להיות שהיה אפשר גם 7 חבר'ה..

עריכה : מקווה שהבנתי נכון את הקטע של הBIT והBYTE שרשמת 🙂

לדעתי 8K זה המקסימום שהמשחק יכול להשתמש בו. אני לא חושב שהוא מנצל את הכל כל הזמן.

אני לא מבין את העניין עם ה DNS הדינמי , תסבירו לי בבקשה. לפי מה שאני מכיר , שרת שיובש באינטרנט חייב כתובת קבוע.
#13 · לפני 18 שנים
tilarium כתב/ה:[quote="xcom"]אז איך אתה מסביר את זה בש25KB העלאה 6 חבר'ה ויכול להיות שהיה אפשר גם 7 חבר'ה..

עריכה : מקווה שהבנתי נכון את הקטע של הBIT והBYTE שרשמת 🙂

לדעתי 8K זה המקסימום שהמשחק יכול להשתמש בו. אני לא חושב שהוא מנצל את הכל כל הזמן.

אני לא מבין את העניין עם ה DNS הדינמי , תסבירו לי בבקשה. לפי מה שאני מכיר , שרת שיובש באינטרנט חייב כתובת קבוע.[/quote]

DDNS הוא פרוטוקול ושירות המאפשר לבחור שם (לדוגמה, somebody.home.net) ולהבטיח שאפשר יהיה תמיד להגיע לכתובת הזו - ולא חשוב מה ה-IP שלה.
זה עובד ככה: אתה פותח USER בשרת DDNS כלשהו (שוב, לדוגמה, somebody.homeip.net). אח"כ אתה צריך לדאוג שיהיה אצלך DDNS client שיעדכן כל הזמן את השרת בכתובת ה-IP הנוכחית שלך, והשרת כבר ידאג לזה שכאשר מישהו מחפש את somebody.homeip.net, הוא כבר יגיע אליך.
בכל הנתבים היום יש DDNS client מובנה שמשדר כל הזמן את ה-IP.
אחד משרתי DDNS הפופולריים ביותר הוא dyndns.com
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#14 · לפני 18 שנים
כן שמחה אני מכיר את זה, עובדים עם זה אצלנו בספקית.

זה בעיקרון כמו נתב, שמנסים להתחבר אליו מבחוץ... הוא מחלק לאחד מהאיי פי שקיים לו בPOOL.

נראה לי זה יעבוד מצויין עם IP דינאמי.
הבעיה שיכול להיות שאם השרתים של האתר הזה נמצאים בחו"ל אז זה יעלה את הפינגים.
#15 · לפני 18 שנים
xcom כתב/ה:כן שמחה אני מכיר את זה, עובדים עם זה אצלנו בספקית.

זה בעיקרון כמו נתב, שמנסים להתחבר אליו מבחוץ... הוא מחלק לאחד מהאיי פי שקיים לו בPOOL.

נראה לי זה יעבוד מצויין עם IP דינאמי.
הבעיה שיכול להיות שאם השרתים של האתר הזה נמצאים בחו"ל אז זה יעלה את הפינגים.

לפי הניסיון שלי, אין בעיה עם פינגים, לא ראיתי שום ירידה בביצועים.
למעשה מה שקורה זה שברגע שהשם משוייך לכתובת IP, ה-IP נרשם ב-CACHE, וכבר לא צריך שרת DDNS למציאת ה-IP - כל עוד ה-IP לא השתנה.
IAF.Perry

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.