114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה פרוחורובקה - יש צורך בהסברים נוספים?
דיון

פרוחורובקה - יש צורך בהסברים נוספים?

17 הודעות 91 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
המשימה האחרונה הייתה מוצלחת, אבל חבל שלא היו יותר חבר'ה. מי בא איתי להשפיל יוגוסלבים? 👿

תדרוך ב-VPN ביום ראשון, 21:30.
תחילת המשימה ב-22:00.

מגיעים:
IAF.101~Twister
IAF.101~Maverik
IAF.101~Schnix
IAF.101~guliver

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
נערך לאחרונה: לפני 18 שנים · 3 עריכות
#2 · לפני 18 שנים
לאט לאט הכותרת של הדיונים האלה תהפך ל-"פרוחורובקה"
ואחרי שבועיים זה יהיה רק "פרו"

בקיצור, אני בא- אני רוצה את הראש של בראיו בתוך המילקי שלי... מי בא איתי?

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#5 · לפני 18 שנים
קדימה חבר'ה מה הולך איתכם... אין לכם בית ספר, מה הבעיה לפנות קצת זמן ולהגיע לקמפיין.
אף אחד לא עסוק פה בצורה מטורפת שהוא לא יכול לפנות שעה וחצי בשביל להוריד כמה יוגוסלבים- זה כמו ברכה.

אז קדימה חבר'ה להרים ת'תחת ולהגיע לקמפיין היום!!!!!

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

#6 · לפני 18 שנים
המחשב שלי סוף סוף עובד ועובד טוב! (שדרגתי את הכרטיס מסך ל8600) אז אני יגיע אבל אולי קצת יאחר לתדריך.
IAF.101~guliver
טייס סדיר בטייסת 101 הוירטואלית!
#10 · לפני 18 שנים
בזוג שלנו דן הוביל ואני הייתי מספר 2, כאשר ניכנסנו לקרב מספר מטוסי האויב היה גדול משלנו ובערך חצי מהם בהיתרון גובה. תחילה ניכנס עלי 109 קרוב ונאלצתי לתמרן חזק אופקית וגם לאבד גובה, דן הצליח לנקות אותי בצורה יעילה! לאחר מכן ניכנס עליו 109, אך הייתי רחוק מידי כדי לנקות באופן מידי, לכן אמרתי לו כמובן לשבור, אך עשיתי טעות שלא אמרתי לו שיתחיל איתו תמרונים הגנתיים כבודד מכוון שהייתי רחוק מידי, דן נפל ובזמן שטסתי לנקות אותו ניכנסו עלי 4 109ים כבר לא היה מי שינקה אותי כיוון שהזוג של גיא בכלל גבוה ולא באותו מיקום ונפלתי. 🙁
מה שאני למד מהטיסה הזאת זה שני דברים עיקריים, אחד זה לחשוב פעמים האם באמת להכנס לקרב כאשר אתה גם בחיסרון מספרי וגם בחיסרון גובה?
ודבר שני תקשורת יותר טובה וברורה עם הבן זוג שלך.
זהו זה היה אצלינו ואני מקווה שנילמד מהטעויות.

איך היה אצלכם בזוג השני?
מוביל בית הספר לטיסה במגמת מסוקים בסימולטור DCS World

#11 · לפני 18 שנים
Or כתב/ה:בזוג שלנו דן הוביל ואני הייתי מספר 2, כאשר ניכנסנו לקרב מספר מטוסי האויב היה גדול משלנו ובערך חצי מהם בהיתרון גובה. תחילה ניכנס עלי 109 קרוב ונאלצתי לתמרן חזק אופקית וגם לאבד גובה, דן הצליח לנקות אותי בצורה יעילה! לאחר מכן ניכנס עליו 109, אך הייתי רחוק מידי כדי לנקות באופן מידי, לכן אמרתי לו כמובן לשבור, אך עשיתי טעות שלא אמרתי לו שיתחיל איתו תמרונים הגנתיים כבודד מכוון שהייתי רחוק מידי, דן נפל ובזמן שטסתי לנקות אותו ניכנסו עלי 4 109ים כבר לא היה מי שינקה אותי כיוון שהזוג של גיא בכלל גבוה ולא באותו מיקום ונפלתי. 🙁
מה שאני למד מהטיסה הזאת זה שני דברים עיקריים, אחד זה לחשוב פעמים האם באמת להכנס לקרב כאשר אתה גם בחיסרון מספרי וגם בחיסרון גובה?
ודבר שני תקשורת יותר טובה וברורה עם הבן זוג שלך.
זהו זה היה אצלינו ואני מקווה שנילמד מהטעויות.

איך היה אצלכם בזוג השני?

כמובן שדסקסנו על זה שוב ושוב אך אני אחזור על זה למען סדר דברים .

הזוג שלנו סבל מבעיות קשות כיוון שאני לא יכולתי לדבר ושי היה צריך להיצמד אליי רוב הזמן. כאשר זיהינו את המטוסים הגבוהים, לקיחת המבנה ישירות אליהם הייתה טעות באותו רגע, כיוון שחשתי שמשהו לא בסדר, אני ושי פתחנו שמאלה יחסית למבנה שלכם על מנת לצבור יותר גובה ומהירות.

הגענו לעזור לכם אך גררתם את הקרב ממש נמוך, ואני, שלא רציתי לסכן גם את המבנה שלנו, נשארתי למעלה ביחד עם שי וחיכינו להוראות שלכם. דבר זה לא לקח יותר מדקה כאשר אני ושי זיהינו כ-3-4 מטוסי אויב גבוהים קצת צפונית אלינו אם אני זוכר נכון, והלכנו לבדוק אותם.

חיש מהר עם צללו למטה ואנחנו חזרנו אליכם אלא שכבר בשלב הזה דן נפל ואור לא יכל לתת לנו פרטים על מיקומו כיוון שהיה עסוק עם מספר מכובד של 109ים.

לאחר מכן שי זיהה מטוסי אויב וצלל לזהות אותם, בשלב הזה איבדנו קשר עין אחד עם השני, ולי היה קשה מאוד לתקשר עם שי ללא TS אלא בצ'אט כך שלבסוף עלו על שי והפילו אותו.

אני זיהיתי את זה שהפיל את שי והבערתי אותו, ולאחריו אני חושב שהבערתי עוד אחד, אלא ששם חיכה לי ה- Anti Aircraft שבגובה 3,500 מ' צלף במדוייק לכנף שלי והפיל אותה, וכך מנע ממני מסע הוללות על כל ה-109ים שנשארו.

לסיכומו של עניין, אני חושב שהכניסה על מטוסי האויב בתחילה הייתה מאוד חפוזה, לא מאורגנת ויכלה להתבצע בצורה הרבה יותר יעילה. באשר לזוג שלכם- ממה ששמעתי בקשר היו המון ליקויי קשר- פחות מדי דיבורים, יותר מדי דיבורים ולא עניינים- אתם צריכים לעבוד על כך טיפה.
אצלנו בזוג- מלבד העובדה שלא ממש יכולתי לתקשר עם שי בצורה טובה ושאיבדנו אחד את השני כתוצאה מכך, אני חושב שעבדנו לא רע בכלל יחסית לזוג "נכה".

אלא הן מסקנותיי.

IAF.101~Maverik

#12 · לפני 18 שנים
אני לא כל כך מסכים עם הדברים לגבי הכניסה לקרב. בהתחשב בזה שטסנו על La-5, קשה לתאר מצב שבו אנחנו מטפסים גבוה יותר ומשיגים ייתרון משמעותי. היינו 4 מול 4 באותו שלב, הסיבה שלא הצלחנו להכנס לקרב מהר מספיק עם כל הרביעייה, אלא ב"גלים" של 2, מתוארת בפסקה הבאה 😉

בנוסף לדברים האחרים שהעליתם, אני חושב שיש טעות אחת שלא זכתה להתיחסות, שפגעה בנו בצורה די קשה, וזה שלא ביקשתי מגיא להיות ווינגמן במקום מוביל זוג, בהתחשב בתקלה הטכנית ב-TS. לפני שבכלל מדברים על שת"פ בתוך הזוגות, ניקויים וכדו', צריך שבכלל אפשר יהיה לקיים קשר בסיסי בין שני הזוגות. מצדי שאחד הזוגות יעבוד בכנף מאוחה, זה עדיף.

#13 · לפני 18 שנים
אני נאלץ לא להסכים....

הכניסה לקרב הייתה פזיזה מאוד ולפי דעתי גם לא אחראית.מעבר לכך, מהר מאוד ירדתם למטה ואיבדתם את כל האנרגיה שלכם כאשר למעלה מחכים לכם כמות מכובדת של 109ים. בקרב מולם היינו מצויים בכל חיסרון אפשרי שיש- גובה, מספר מטוסים, וכו'.

אם היינו נכנסים בצורה יותר מסודרת ולא אללה באבאלה אז יש מצב שגם העבודה בין הזוגות הייתה יותר טובה.

IAF.101~Maverik

#15 · לפני 18 שנים
כמו שכתבתי, גיא, אנחנו ניאלץ לא להסכים בנקודה הזאת.

הגורם המגביל הגדול בעימות הזה היה מוביל זוג אחד בלי יכולת לתקשר. לא התייחסנו למגבלה הזאת מספיק, ולקחנו סיכון שלא היינו צריכים לקחת; הזוג הראשון שיוצר מגע, או הזוג האגרסיבי יותר מבין רביעיה, משול לטייס שבפנים בתקיפה מדורגת - בד"כ יש מרווח פעולה לרדת יותר נמוך אחרי אויב ולהקריב קצת מצב אנרגטי לטובת יכולת הכרעה מהירה, כי יש את החיפוי של הטייס ( = הזוג) הגבוה. לפעמים זה אפילו רצוי, כמו במקרה של La-5 מול 109 בגובה 5k. כמובן שאין שחור ולבן, וכמובן שככלל אצבע - לא מבזבזים אנרגיה סתם, וכמובן בדיעבד איבדנו גובה וגם נפלנו, אבל הטעות הגדולה היא שלקחנו את הסיכון הזה תוך התעלמות מה"נכות" שנגרמה לכל הרביעיה עקב זוג אחד "נכה". להבא צריך לזכור לתת את הדעת בכל הנוגע לטקטיקה ברגע שאחד מחברי המבנה סובל מבעיות ב-TS, כלומר לא לקחת סיכונים מחושבים שהיינו לוקחים בנסיבות אחרות, ובטח שלא למקם אותו כמוביל זוג/מבנה מלכתחילה.

כמובן שזה לא בא בסתירה לנקודות הטובות שהעליתם, אני פשוט נותן את הדגש על ההיבט האחר.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.