138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה אימוני ESL- טראקים-Watch And Learn
דיון

אימוני ESL- טראקים-Watch And Learn

25 הודעות 198 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
עברתי אתמול על שני הטראקים האחרונים שהעלית פה ויש לי כמה נקודות שאני רוצה להעלות אותן.

1) בטראק של ה-102 נגד RP- מה שגרם להם ליפול ברוב הפעמים זה שהם מסתמכים יותר מדי על ה-D&B שלהם וזה אוכל אותם לפעמים. למה הכוונה אוכל?- שימו לב כמה קרוב Rama או Kosmos ל-Cmirko וכמה מפורדים היו בראיו ומירקו. הם יכלו למות הרבה יותר מהר ממה שהם מתו בקרב.

הנקודות שבהם הם נפלו היו כאלה-

בזמן הדראג אנד באג הם היו מאוד מפורדים אחרי שעזבו אותם. הם עשו את התרגיל הזה יפה אבל הוא יכל להסתיים הרבה יותר מהר אם הם היו קרובים אחד לשני (כמו בקרב שלי ושל מור נגד ה-FI Kadets)

לאחר החליפה הם "ויתרו" יותר מדי מהר על השש שלהם. זה אף פעם לא טוב. אמנם אחד היה אנרגטי והשני היה אגרסיבי כמו שהם תמיד עושים אבל הם ישר קיבלו מטוסים על השש והחבר'ה הרוסים ידעו מה לעשות ולא התברברו יותר מדי (למרות שצחקנו עליהם בכל הזדמנות שהיא).

2) בקרבות אימון ל-ESL, ראיתי רק את שני הקרבות הראשונים ולאחר מכן היו הרבה קרבות של אחד על אחד אז כך שאני לא יודע אם היו עוד קרבות 2על2.

קרב ראשון- הרעיון היה טוב של הפולניה כאשר אחד נכנס בכוונה פנימה אבל אני חייב להגיד לכם משהו מאוד חשוב שאני למדתי על בשרי. ברגע שאתם משיגים יתרון, אל תוותרו עליו כל כך מהר, בייחוד לא יתרון אנרטי.
בקרב הראשון, דן עלה ליותם על השש, יותם צלל למטה, דן השיג יתרון אנרגטי וויתר עליו כדי שהחבר'ה ייכנסו למצב של "רכבת". זו הייתה הטעות העיקרית של הזוג פה מלבד זאת שמיכאל לא כל כך שמר קשר עין עם דן.

קרב שני- נפתח עם הדאון אכזרי שבו מור הוריד את יותם- חבר'ה אתם לא יכולים להתעלם מהדאונים, החבר'ה האירופאיים מאוד אוהבים ללכת על האפשרות הזאת ולגמור את הקרב כמה שיותר מהר לכיוונם. אי אפשר להיות אדישים ולהמשיך לטוס ולצפות שהשני לא יירה עליכם.
בקרבות לקראת ESL החליפה היא חמה, באימוני טייסת הינה קרה כקרח.

לאחר מכן נוצר מצב של 2על1 שבו מור היה ביתרון אנרגטי והצליח להוריד את אור.

אלו הן המסקנות העיקריות שלי מצפייה בהקלטות הללו.
אם תרצו פרטים נוספים אנא פנו אליי ונשמח לדסקס על כך עוד.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#2 · לפני 18 שנים
לגבי ההפסדים של 102 - אני מסכים שהטקטיקות שלהם מאוד פגיעות מול טייסים עם יכולות אישית גבוהה. יש הרבה רגעים בקרב שבהם אחד הטייסים גורר וחושף את עצמו לירי שיכול להיות מוצלח אם האויב צלף טוב. לדעתי, הבעיה העיקרית בקרב לא הייתה ההפרדה בין בראיו ומירקו, אלא העובדה שהם לא התמודדו עם ההפרדה נכון והלכו ל-D&B בכל מחיר. הם היו צריכים להכנס לתמרון הגנתי ברגעים המתאימים, במקום לנסות לגרור כשהסיכוי הוא גבולי, כי פה הם לוקחים סיכון מיותר.

בעניין אחר - אתמול גיא ואני ניצחנו 2:1 את הזוג של Yellow Squad 🙂 היו קרבות טובים, אתם מוזמנים להוריד את הטראק ולנתח:

http://www.badongo.com/file/4992718

היה נחמד אם הייתה פה יותר השתתפות של חברי הטייסת. אני בטוח שיש לכם דעה או שיש נקודות שאתם רוצים לחלוק עליהן או לקבל הבהרות. בינתיים בעיקר גיא ואני מגיבים פה, וחבל, כי יש לכולנו הרבה מה להפיק מהדיון הזה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#3 · לפני 18 שנים
אני לא מסכים איתך חלקית,
ההפרדה בין בראג'ו למירקו היא זו שגרמה לכך שהם חשבו שהם יכולים לעשות D&B אבל הם היו במרחק מאוד גדול כדי לעשות זאת.
החבר'ה הללו מאוד מסתמכים על ה-D&B ועל ה-Loose Deuce שהם עושים זאת בכל מחיר, כפי שאמרת, ומזניחים את עצמם. אם תראו, בקרב השני והשלישי כאשר הם מסיימים לנקות אחד את השני הם מפרידים את עצמם לשני כיוונים שונים- דבר שהוא די נכון כי זה נותן לאחד מהם את האפשרות לטפס הרבה מעל הקרב אך עד שהוא מספיק לבוא לנקות הבן זוג שלו יכול ללכת קפוט.

לגבי הקרב שלנו ב-ESL יש לי דברים בודדים להגיד- הרבה מזל, הרבה יכולת אישית, והרבה עזרה מלמעלה.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

#4 · לפני 18 שנים
הרגע חזרנו מקרב מול ה-Royal Bulgarian Air Force...

2:0!

להלן הטראק:

http://www.badongo.com/file/5033951

למרות שניצחנו, הקרבות לא היו הכי טובים שלנו, היה לנו לא מעט מזל. צריך לתחקר ולהבין איפה הבולגרים הצליחו ללחוץ עלינו.

כמו כן צריך להוסיף גישה נוספת לחליפה.

#5 · לפני 18 שנים
ראיתי את הקרב ואהבתי.

תחילה ברצוני לרחם על החברה ללא TRACKIR (כדוגמת מי שלקח את הטרק- לא יודע מי זה היה), אני יודע שזה יקר ולא זמין לכולם אבל זה הבדל של שמים וארץ.

שנית,
ראיתי שכאשר הבחור שלקח את הטרק טס ו/או ירה , המטוס שלא נשאר יציב.
ראיתי גם אתמול הודעה על קיזוזים בפורום של הבי"ס, נראה לי שאני חייב בדחיפות לעשות קיזוזים. כשאני יורה על מטוס ישר המטוס מתחיל לזוז לי ימינה או שמאלה (לא זוכר כעת) .

אני חייב לתפוס משהו ממכם מחר ב VPN שתסבירו לי על קיזוזים.

סה"כ קרב טוב.
#6 · לפני 18 שנים
fibola כתב/ה:ראיתי את הקרב ואהבתי.

תחילה ברצוני לרחם על החברה ללא TRACKIR (כדוגמת מי שלקח את הטרק- לא יודע מי זה היה), אני יודע שזה יקר ולא זמין לכולם אבל זה הבדל של שמים וארץ.

שנית,
ראיתי שכאשר הבחור שלקח את הטרק טס ו/או ירה , המטוס שלא נשאר יציב.
ראיתי גם אתמול הודעה על קיזוזים בפורום של הבי"ס, נראה לי שאני חייב בדחיפות לעשות קיזוזים. כשאני יורה על מטוס ישר המטוס מתחיל לזוז לי ימינה או שמאלה (לא זוכר כעת) .

אני חייב לתפוס משהו ממכם מחר ב VPN שתסבירו לי על קיזוזים.

סה"כ קרב טוב.

בכיף שב איתי או עם אור ונסביר לך...

IAF.101~Maverik

#7 · לפני 18 שנים
http://www.badongo.com/file/5061737

קרב בין ה-102 מול טייסת הבולגרים.
שימו לב טוב טוב לטעויות שהחבר'ה עושים שם.
החבר'ה היוגוסלבים השתמשו בשיטה שבה אחד צולל למטה ואגרסיבי והם הופכים את זה מהר מאוד לקרבות של אחד על אחד.
הטקטיקות של הדראג אנד באג לא הצליחו להם באופן ממשי ואני חושב שכדאי ללמוד מהטעויות שלהם אך אפשר לקחת את הטקטיקה שלהם ולשפר אותה.

IAF.101~Maverik

#8 · לפני 18 שנים
גיא, הורדתי את הטראק, נצפה וננתח מחר.

ניר, אם הבנתי אותך נכון, אז הקיזוז זה לא הכיוון, כי הזריקה של הכוונת נובעת מהרתע של הירי וזה לא משהו שאפשר לקזז. שימוש קבוע בהגה כיוון בזמן צרור ארוך יכול לעזור קצת, בעיקר במטוסים שבהם החימוש מורכב על הכנפיים ואז יש יותר זריקה מצד לצד (כמו בספיט).

הקיזוז יותר נועד להוריד עומס עבודה בזמן שמשייטים ולהאיץ בקלות רבה יותר, השימוש שלו בקרב מוגבל לסיטאוציות מאוד מסויימות. אני בדרך כלל מקזז את המטוס בשיוט, לפעמים גם בטיפוס ארוך (הגה גובה + הגה כיוון, במטוסים שבהם יש קיזוז מאזנות אפשרי לקזז גם אותן). הדרך הנכונה היא לקזז קיזוז גס בהתחלה, לתקן את המטוס ידנית לפי הצורך ולתת למהירות ושאר הפרמטרים להתייצב עם היד על הסטיק, ואז לקזז קיזוז עדין כדי לשמור אותם גם כשהיד לא על הסטיק. ברגע שאני נכנס לקרב אני יודע שהמהירות ושאר הפרמטרים שמשפיעים על הצורך לקזז הולכים להיות מאוד דינמיים ואין דרך להתאים את הקיזוז ידנית מספיק מהר לשינויים. לכן הקיזוז יכול בעיקר להפריע, ולכן אני מעדיף לנטרל את הקיזוז בכל ההגאים ולהטיס עם שליטה מלאה. מקרה בקרב שבו כדאי להשתמש בקיזוז הוא כשמנסים לברוח מאויב על השש. כדאי לקזז הגה גובה וכיוון כדי להאיץ בצורה אופטימלית ולשמור על המהירות, וככה (בתקווה) לפתוח מרחק.

כמו שגיא אמר, תפוס אחד מחברי הטייסת ונשמח לעבוד איתך על זה.

#9 · לפני 18 שנים
הרגע סיימתי לצפות בקרב של 102 מול הבולגרים.

בקרב הראשון 102 ניסו ליזום D&B אבל בלי התנאים המקדימים הדרושים, ועקב כך אכלו בראש.

בקרב השני והשלישי, מה שהם עשו היה בעצם פתיחה של פולניה במישור האנכי (אחד גבוה אחד נמוך) במקום במישור האופקי (אחד ימני אחד שמאלי). הסיבה שהקרבות התפתחו ל-1 על 1 היא שבמטוסי בוכנה קשה מאוד לטייס הנמוך לצמצם את הפער האנרגטי לעבר הטייס הגבוה ולבצע חילופי מטרות (לא משנה כמה יעיל יצלול ויעלה בזום, אין לו מבער אחורי), בטח ובטח בזירו. הזוג הבולגרי אולי הופתע בקרב השני, אבל הם פשוט העדיפו לשמור על אנרגיה ובסופו של דבר זה השתלם להם. בקרב השלישי, שבו הם כבר לא הופתעו, הם אפילו התעלמו לחלוטין מהטייס הנמוך והלכו ישר על הגבוה. אני במקומם הייתי גם פותח פולניה אופקית ומסבך את העניינים עוד יותר עבור הטייס הנמוך. אני לא רואה הרבה מה להפיק מהטקטיקה הזאת, כי היא לוקחת את הקרב בצורה כמעט ודאית לכיוון הסתמכות על יכולת אישית. הייתרון היחיד שאני רואה פה הוא הפתעה, אבל אי אפשר לבסס הכל על הפתעה.

#10 · לפני 18 שנים
בקרבות אוויר אפשר לבסס לא מעט על הפתעה.
ברגע שצופים בטקטיקה שלך פעם פעמיים כבר מבינים טוב מאוד איך לעשות אותה וכיצד להתנגד אליה.
פירקה וג'יי עשו בדיוק כמו שעמיתיהם לטייסת עושים אך בצורה אפילו יותר מסוכנת. יוזמים דראג אנד באג על סמך זה שהווינגמן שלהם יבוא ויחפה עליהם תוך שניות.
דבר זה לא יקרה, בטח לא בקרב שבו הכל דינמי ואני חושב שפה הם נפלו.
בקרב השני הנפילה הגדולה של הבולגרים הייתה אי פתיחה של פולניה והתייחסות כמעט מוחלטת לטייס הגבוה והתעלמות כמעט מוחלטת מהטייס הנמוך- דבר שעלה להם בחייהם.
לאחר מכן, הם כבר ידעו להתמודד איתו יותר טוב והגיבו טוב למצב הדינמי שנקלע הקרב.

אני חושב שקרב זה שווה לצפות ולנתח על מנת להבין מה הלך שם בדיוק- וזה מופנה לכולם ולא רק אליי או אל דן.

בפנייה אופטימית זו, אני חושב שאפסיק לפרסם פה טראקים, תמונות וכו' כיוון שאני מרגיש שאני לא מוציא מכך שום תועלת ולהפך אני שם את זה רק כדי שמדי פעם אני ודן נוכל לדבר על כל מיני ענייני ESL.
אין לי רצון בכך ואי לכך אני מתכוון להפסיק לפרסם פה טראקים וכל הקשור לכך- אם זה כל כך לא מעניין אתכם אז ממש אין לי בעיה עם זה.

IAF.101~Maverik

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.