114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 26, 10.9.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 26, 10.9.07 - סיכום

7 הודעות 45 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
עוד אימון מוצלח 🙂

נושא האימון:קרב זוגות/שלישיות - אימון על עבודה כצוות.

נוכחות:מור, שמוליק, גיל, רון, יואל.
אורחים:אשר, לביא.

מהלך האימון:
התחלנו בקרב זוגות ואח"כ הרחבנו את זה לקרב שלישיות.
השתדלנו לעשות כמה שיותר קרבות תוך הזמן של האימון טייסת ואכן היו דיי הרבה - משהו ספר? 😱
יש שיפור גדול בעבודה, כל אחד יודע את תפקידו, יש הגדרות מוכנות מראש לכניסה לקרב.

סיכום:
כולנו עדיין מתלמדים בכל הנוגע לקרבות מרובי משתתפים, הדרך הטובה ביותרללמידה היא נסיון ותהייה.

מסקנות:
-הכנה מראש היא חשובה ביותר, יכולה להכריע את הקרב על ההתחלה!
אם הגענו לקרב לא מוכנים במבנה, יווצר לנו בלאגן ורק אם אנחנו טייסי על נצליח לצאת מהמצב הזה. לכן חשוב מאוד התארגנות טובה במהלך הטיסה.
-החליפה, שוב, חייבת להיות אנרגטית כלשהי! או לגובה או לפחות לקצת גובה ועדיין הרבה מהירות. אם לא נשמור על מצב זה אנחנו נתחיל מחיסרות בקרב.
-עבודת צוות זה הדבר הכי חשוב בקרב!, אנחנו טסים במטוס שאינו בעל יכולת פנייה וזה צריך להוביל אותנו לעבודה בצוות אחרת לא נתקדם לשום מקום.
צריך להיות קשר שוטף (היה ברוב הקרבות), חיפוי הדדי (לקראת הקרבות האחרונים זה הגיע), אם בצרה תמיד לחפש משהו שיכול לעזור במקום לנסות להתמודד לבד - צוות! לתאם ניקוי, ולנסות להקל על מי שעומד לנקות אותנו.

כל דבר נוסף יתקבל בברכה 🙂

GO 116
#2 · לפני 18 שנים
משהו ששמתי לב בהתנהלות שלי ושל אחרים כסטינגר - אתמול ברוב הפעמים הסטינגר נכנס גם הוא לקרבות אחד על אחד ולא היה פנוי או מספיק קרוב כדי לנקות.

המטרה הראשונה של הסטינגר היא להיות ביתרון אנרגיה וגובה ולהישאר קרוב לאיזור הקרבות כדי שהאחרים יוכלו להשתמש בשירותיו למשיכה וניקוי.

צריך למצוא שיטת התארגנות מתאימה למצבים שהמפגש לא מתבצע מבנה מול מבנה בצורה הקלאסית. בפעמים שבהם המפגש היה כשמבנה אחד מופנה ב-90 מעלות למבנה השני לא היה ברור מי הולך לאן, מתי פונים, באיזו צורה וכו'. בפעמים האלה גם חלוקת התפקידים בתוך המבנה לא פעלה כי פתאום הסטינגר הפך להיות אחד האגפים החיצונים והיה צריך להיות זה שמנסה לפתוח פולנייה (מתוך חסרון זויתי ואנרגטי בגלל הפנייה החזקה), בעוד שאחד מבני הזוג שבקצוות נשאר קצת מאחור בפנייה ולמעשה הפך לסטינגר.
אולי צריך קצת להתאמן על ביצוע פניות מתואמות שנעשות במצבי לחץ ללא זמן מספיק להתארגנות - להגיב לקראית חירום של "קונטקט בשעה 9 גבוה" בפנייה טקטית לשמאל בלי יותר מדי ברבורים והכנות.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#3 · לפני 18 שנים
היה אימון מצויין!!

בקשר לסטינגר ,אי אפשר לדעתי לצפות בקרב 3 - 3 שמטוס אחד יישאר גבוה ומנותק ליותר מ20 שניות וישאיר 2 מול 3 . היתרון הגדול בלהיות סטינגר זה שהוא נכנס לקרב "מוכן" ,זאת אומרת שייש לו תמונה יפה של הקרב ובהתאם הוא יכול להיכנס ולהתחיל לתפקד . לדעתי מי שלוקח על עצמו תפקיד כזה חייב להיות בעל ראיית קרב כללית גבוהה וכמובן - מקלענות.

היה טוב גם בפרמטר של פשוט להתאמן ביחד ולהכיר איכויות, מגבלות, ואת השיפור של האנשים .

😁
#4 · לפני 18 שנים
וואו!! תגובות 🙂

וואלה, שכחתי את הסטינגר 🙂
כן אז כמו שכתבתם... הסטינגר צריך להיות מעל הקרב ולא עסוק בקרב של עצמו אלא חופשי לעזרתם המיידית של בני הזוג.
איך זה קורה - נכון צריך ראיה טובה של הקרב, לדעת לאן טס כל אחד ואיפה מטוסי האויב... דבר נוסף זה להיות במרחק סביר (סביבות ה1000 מטר) מהזוג שבקרב כדי שיהיה אפשר להגיע במהירות במקרה הצורך ולהפתיע את האויב.

למצבים שהמפגש לא מתבצע על פי המתוכנן - זה מוטל על המוביל להפנות בצורה הנכונה את המבנה לכיוון האויב, כלומר לעשות פנייה טקטית או במקום פנה או כל דבר אחר כדי שהמבנה יהיה בצורה הרצוייה על המוביל בשביל כך המוביל חייב להיות מודע למה שקורה במבנה ולפעול בהתאם עוד לפני הקשר עין עם האויב.
#5 · לפני 18 שנים
xcom כתב/ה:וואו!! תגובות 🙂

נכון שזה עושה את כל העניין לכדאי? 🙂

xcom כתב/ה:למצבים שהמפגש לא מתבצע על פי המתוכנן - זה מוטל על המוביל להפנות בצורה הנכונה את המבנה לכיוון האויב, כלומר לעשות פנייה טקטית או במקום פנה או כל דבר אחר כדי שהמבנה יהיה בצורה הרצוייה על המוביל בשביל כך המוביל חייב להיות מודע למה שקורה במבנה ולפעול בהתאם עוד לפני הקשר עין עם האויב.

לכן כתבתי שצריך להתאמן חזק על ביצוע של פניות טקטיות מהירות וללא הכנות מוקדמות רבות - מישהו נותן את ההתרעה על זיהוי אויבים, המוביל נותן את ההוראה לכיוון המתאים, וכולם מבצעים במיידי, ומבצעים טוב !
אמנם זה נראה טיפשי ומיותר, ו מה כל העניין הזה של מבנה מבנה מבנה?" - אבל אני מאמין שכניסה נכונה לקרב במבנה מתואם יכול להכריע את הקרב כבר בשניות הראשונות. בפעמים שבאנו במבנה מפוזר, כל ההגדרות וחלוקת התפקידים שעשינו קודם הפכו ללא רלוונטים ונכנסנו בחסרון אנרגטי ומצבי לקרב.

בנוסף - אני חושב שצריך להמשיך ולתת לכולם הזדמנות להיות בכל סוגי התפקידים - זה ייתן לכל אחד אפשרות לזהות חוזקים וחולשות של עצמו ושל האחרים שאיתם הוא טס, וכך נוכל לתכנן יותר טוב לפעמים הבאות כשנטוס כשכל אחד מודע למה הוא מסוגל לעשות הכי טוב ולאיזה תפקיד הוא הכי יתאים.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#6 · לפני 18 שנים
להפתעתי מצאתי טראק מאחד הקרבות באימון 26 ,צמצמתי קטע מתוכו לתמונות , בקרב הזה נלחמנו אני רון ואשר [אורח] נגד מור שמוליק ויואל [אם אני לא טועה].

תחילת הקרב מתקרבים לחליפה אני מימין אשר באמצע ומשמאל סוגר רון ..

בחליפה מנק מבט של רון ששובר פנימה מהשמאל וחולף כמעט מהצד[שעה 2 ]של מור

חליפה ,מתחיל הקרב...

מבט מהמטוס שלי ,כבר מבחין ש xcom הגיע עם יותר אנרגיה ונותן אנרגטית יותר גבוהה

מטב מחוץ למטוס שלי אל xcom ממול

מתחיל קרב ביננו ...כשאנחנו הכי גבוהים באוויר מה שאומר ש xcom בעמדת פתיחה מצויינת מול כולם ...

אחרי מספר מיני חליפות וגלגולים ...הבלתי נמנע 24 is on my ass

הולך על צלילה ב 0 ג'י ונסיון לגלגל .....

...חבל על הזמן ,מודה לאל שייש מספיק גובה לנטוש וקופץ החוצה.....

הערות : טסתי עם מטוס 27 כי שלי היה בתיקון

😛 😛
#7 · לפני 18 שנים
mountain כתב/ה:להפתעתי מצאתי טראק מאחד הקרבות באימון 26 ,צמצמתי קטע מתוכו לתמונות , בקרב הזה נלחמנו אני רון ואשר [אורח] נגד מור שמוליק ויואל [אם אני לא טועה].

בחליפה מנק מבט של רון ששובר פנימה מהשמאל וחולף כמעט מהצד[שעה 2 ]של מור

אני מספר 39... 38 זה אלכס אם אני לא טועה....

mountain כתב/ה:הערות : טסתי עם מטוס 27 כי שלי היה בתיקון

הרגת אותי ..... 🤣 .....
Private Pilot - Single Engine Land. American PPL

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.