144 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית 64 או 32 ביט?
דיון

64 או 32 ביט?

10 הודעות 2,717 צפיות לפני 18 שנים
#2 · לפני 18 שנים
1. המעבד החזק (מאוד) שברשותך תומך "native" בתצורת 64ביט.
ז"א - הוא בא עם תמיכה מובנית ל64 ביט.
כדי להשתמש בשיטה הזו, תצטרך גם מערכת הפעלה שתדע "לדבר" עם המעבד בשפה של 64 סיביות
(חלונות XP 64.. ויסטה X64..)

2. ישנם משחקים, מעטים יחסית כיום התומכים ב64 ביט, כן.
נכון לעכשיו, והאמן לי אני עומד על המשמר.. אין עדיין אף סימולטור התומך בתצורת המשחק הזו.

3. למשתמש הביתי- אתה, אני, כל אחד כאן לצורך העניין - בפירוש לא !
עבודה עם 64ביט מיועדת בעיקר לשרתים. 64ביט מאפשרים גישה רחבה כפול שתיים (בגדול.) למערך הזיכרון. שרתים מאוד מאוד אוהבים גישה רחבה לזיכרון (שוב - בגדול..)

4. - השאלה הבאה שלך 😛
64 ביט במשחקים, מאפשר גישה רחבה יותר לזיכרון, ועיבוד נתונים ע"י מודל מתמטי ספציפי (מעבד ה"נקודה הצפה" - floating point unit) - עם רוחב פס כפול שתים.

תחשוב על זה ככה - אותו משחק, רק (בצורה מסויימת..) כפול מידע על המסך.
בהחלט מרשים.
---------

שאל עוד שאלות, בכיף.
זה הפורטה שלי 🤖

💐
#4 · לפני 18 שנים
רק הערה קטנה כתוספת למה שאמר אסימון:

מעבדים 64 ביט יודעים לעבוד יותר יעיל גם בסביבת 32 ביט, הם מנצלים את המקום הנוסף בחומרה (רגיסטרים בגודל כפול) כדי לשפר את הביצועים. חוץ מזה שהארכטקטורה מין הסתם חדשה יותר ככה שיש להם תמיד יתרונות... אני לא בטוח ב 100% אבל היום אני כבר לא חושב שניתן אפילו להשיג 32 ביט בחנויות...

Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200
#5 · לפני 18 שנים
There is no speed gain in using windows 64 bit in games for now
Installing xp 64 is just waste of time

And again sorry for english i just type this way faster 📖
#7 · לפני 18 שנים
זה חוסך - פס יצור יחיד במקום שניים - כל המעבדים כבר מכילים תמיכה ב 64 ביט. אם המשתמש צריך את זה (כלומר זה סרבר עם מערכת הפעלה 64 ביט) אז זה פועל ב 64 ביט, ואם המשתמש לא צריך את זה (מחשב ביתי רגיל עם מערכת הפעלה 32 ביט) אז זה פועל ב 32 ביט.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#8 · לפני 18 שנים
זה עדיין לא משנה..

אינטל הצהירה לא מכבר, על כוונותיה לנטוש את תצורת ה32 למעבדים, ולעבור לחלוטין ל64ביט עד סוף 2008.

Crysis מישהו לחש פה.. ? 💡

🤖
#9 · לפני 18 שנים
אין אף פעם "לנטוש". אל תשכח שעד היום אפשר עדיין להריץ DOS על המחשבים האלה, שזה אומר תמיכה אחורה גם ב 16 ביט. תמיכה אחורה תמיד נשארת, רק שלא משקיעים יותר מאמצי פיתוח בטכנולוגיה.
אותו דבר גם מעבר ל 64 ביט - התמיכה ל 32 תשאר, רק תפסיק להתפתח. שום crysis.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#10 · לפני 18 שנים
האם התקנת מע' הפעלה 64 ביט תשפר את הביצועים שלי בימ' FS9? וב-FSX?
גל מינץ.
4X-MNZ.
טייס CVFR IFR ATPL.
פקח הרצליה, שדה דב וקרקע בן גוריון.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.