75 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 20, 23.7.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 20, 23.7.07 - סיכום

4 הודעות 44 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא אימון: טיסה בהיפר לובי

נוכחים: מור, שמוליק, אלכס, רון, גיל, יואל (שכחתי מישהו?)
אורחים: גיא

מהלך האימון:
נכנסנו ל WarClouds וטסנו כרביעיה+שלישיה תוך נסיון להגיע לעליונות אוירית בגובה גבוה (6 ק"מ) ומתוך מטרה לצבור הפלות ולחזור כולנו בשלום לבסיס.

סיכום:
בגיחה הראשונה לא הייתה הצלחה מסחררת - כולם הופלו חוץ מרון שהצליח לחזור לבסיס עם הפלה אחת וחורים בכנפיים. כרגיל לא שמרנו על החוקים והתפתינו לקרבות סיבובים בגובה נמוך עם המוני 190 ולא שמרנו על עבודה בזוגות.
בגיחה השנייה התעשתנו ודווקא כן ניסינו לשמור על עבודה בגובה גבוה בלבד, ובכל פעם שהיה צורך לרדת למטה אז רק זוג אחד ירד לגיחה חטופה בעוד האחרים נשארים גבוה. לצערנו היו מולנו טייסים מעולים שעשו אותו דבר ופשוט בשתיים או שלוש גיחות חטופות צללו עלינו והורידו לנו 2 או 3 בגובה. הבעייה הייתה בעיקר חוסר עבודה בזוגות וחוסר חיפוי הדדי (אני איבדתי ממש מהר את גיל וכל אחד מאיתנו נלחם לבדו) וגם בלבול שהיה בין "מי יצא-מי נשאר-מי הלך לנחיתה" שגרמו לנו לחשוב שהם בכלל משלנו עד שהם פתחו כבר באש (אני ראיתי את זה שנכנס על אלכס, אבל מהמרחק שהייתי בו הייתי בטוח שזה בכלל יואל שמנסה להיכנס למבנה).

מסקנות:
עלו מספר טענות בתחקור:
* אין מספיק תקשורת מהמובילים ומבני הזוג
* אין חלוקת עבודה ברורה בין המבנים ובין הזוגות בתוך כל מבנה
* לא הייתה עבודה נכונה בזוגות ולא היה חיפוי כמו שצריך
* חלק מהאנשים נאלצו לצאת לפני סוף האימון בגלל שהתחלת האימון התעכבה מאוד
* שוב היו בעיות עומס בתקשורת

לכן עלו מספר אפשרויות שצריך לנסות אותן באימונים הבאים:
* להחליף תפקידים - שלא תמיד יהיו אותם מובילים ואותם בני-זוג, אלא לכל אחד תהיה הזדמנות להיות בכל סוגי התפקידים.
* להגדיל את מספר האימונים ב VPN כדי ללמוד יותר טוב את צורת העבודה בסביבה סטרילית יותר - זה יאפשר לימוד לעומק של חלוקת התפקידים והשימוש הנכון בקשר בלי הלחץ הנוסף של טיסה בלובי.
* שווה לחשוב על הקמת זוגות קבועים שיאפשרו הכרה יותר טובה של התכונות אחד של השני ופיתוח שיטות עבודה בהתאמה לחוזקים\חולשות של כל אחד. עדיין, במהלך האימונים, צריך להקפיד שכולם יכירו את כולם כדי שיוכלו לתפקד טוב גם אם הזוג הקבוע לא נמצא.
* להקפיד על שעת התחלת האימון - מתאספים עד השעה 21:00 כשיש כבר תכנון מלא ומתחילים מיד.
* לחלק ערוצים (אם אפשר לכל זוג בנפרד) ולדאוג שתמיד יש לכולם פריצה. במקרה של עזיבת אנשים, עדיף לא להתקבץ כולם לאותו תדר כדי למנוע עומס.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#2 · לפני 18 שנים
הקדמת אותי 🙂

אחרי התחקיר אתמול הגענו למסקנה שצריך לעשות חזרה על מספר דברים בVPN.
באימון שבוע הבא אפשר לדעתי להתחיל עם החזרות ששמוליק רשם למעלה.

לדעתי באמת אחת הבעיות זה שאנחנו נכנסים מהר מידי לשמיים מבלי הכנה קצרה מראש וזה כתוצאה מהתחלה מאוחרת של האימון והלחץ להספיק משהו שנוצר.
אני מציע שנקדים בכלל את האימון ל8:30 כדי להפחית מהלחץ שנוצר, והתחלה של האימון אחרי ההכנה שכוללת חלוקה לערוצים, כניסה לשרת, חלוקת זוגות ותפקידים.
#4 · לפני 18 שנים
אני בחו"ל עד 24 לאוגוסט. אני מקווה שתסתדרו בלעדי... 😉
בכלל, נראה לי שאוגוסט הוא חודש די "מת", כולם בחו"ל או בחתונות.
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.