81 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 18, 9.7.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 18, 9.7.07 - סיכום

9 הודעות 80 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא אימון: טיסה בהיפרלובי

נוכחים: אלון, מור, שמוליק, מוטי, גיל, אלכס, רמי, רון
(שמחה - אירוע משפחתי)

מהלך האימון:
נכנסנו ל WarClouds וטסנו כשתי רביעיות תוך נסיון להגיע לעליונות אוירית מעל קוביה מסוימת בגובה גבוה (6 ק"מ) ומתוך מטרה לצבור הפלות ולחזור כולנו בשלום לבסיס.

בעקבות המסקנות של האימון הקודם הפעם היה המוקד - לעמוד על המשמר בנושאי גובה ומשמעת עצמית במהלך כל הטיסה, ובמיוחד לקראת הסוף. מי שיורד מתחת ל 3000 מ' מוכרז אוטומטית שלא פעיל ועליו לנתק ולחזור למינימום גובה זה לפני שהוא יכול לראות את עצמו בחזרה בקרב.

סיכום:
חברים. נראה לי שקיבלנו את המחמאה האולטימטיבית מאלון - הוא הכריז שבעקבות רמת הביצועים היפה שהראינו, זה מזכיר לו את הימים הטובים של 101 האדומה מימי AH2

אין ספק שהפעם הראינו גם שליטה טובה בהטסה ובשמירת מבנה, וגם במשמעת עצמית, ועוד בשרת שנחשב לאחד מהקשים שבו יש את הטייסים הטובים ביותר ב IL-2 👏

לזוג של אלון וגיל נזקפו 2 הפלות, לזוג של רון ושלי נזקפה הפלה אחת, ולצוות של מור 3-4 הפלות (לא זוכר מי בדיוק). ועם נפילה אחת בלבד לקראת הסוף, זה שם אותנו על יחס של 6:1 😁

בתחקור עלתה נקודה אחת של מחלוקת לגבי המשמעות של המונח Hard Deck. חלקנו פירשו את זה כמחסום בל-יעבור, ובאמת בשתי פעמים אני ניתקתי מגע וחזרתי לטיפוס בגלל זה, בעוד שאלון טוען שזו צריכה להיות מגבלה גמישה שבהתאם לשיקול דעת יכולה להישבר. למשל אם ידוע שהמטרה בודדת ויש לפחות עוד זוג נוסף שמחפה מעל, אז אין בעייה להמשיך בצלילה ולרדוף עד הפלה.
חוץ ממקרה אחד של רון ושלי שבו המשכנו במרדף בגובה אפסי אחרי מטרה בודדת וללא חיפוי של הזוג של אלון, כל השאר נשמעו להוראה. המזל היה שהזוג של מור ורמי היו די קרוב אלינו ונחלצו לחפות עלינו עפ"י בקשה של אלון.

להקלטה של האימון:
http://www.badongo.com/file/3700551

מסקנות:
* להמשיך בדרך הזאת כמו אתמול וככה נצליח להתמודד בזירות יותר ויותר קשות.
* לשמור על אוסף ההנחיות הנ"ל ולאמץ אותם גם מחוץ לאימוני טייסת סדירים.
* אנחנו נמשיך לדסקס על איך לפרש את המושג Hard Deck ונגדיר תנאי מינימום שבהם מותר אולי לחרוג מהמגבלה.
* עפ"י הוראה של אלון, הפלות נזקפות תמיד לזוג ולא לבודד, מאחר ו IL-2 זוקף את ההפלה לאחרון שפגע, ולא לפי מי עשה יותר נזק. כאשר טסים בזוג ושניהם יורים,לא ניתן לדעת מי באמת המפיל (לדוגמה במקרה של רון ושלי, רון דפק בו כמה צרורות טובים וגרם לו לעשן ולזרוק דלק, ואני באתי רק בסוף ודפקתי בו צרור ארוך שאחריו הוא נכנס באדמה 🙄 ).

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#2 · לפני 18 שנים
שמוליק אם הכנסת אותי ברשימת החברים המשתתפים שם למעלה אז אני אגיד את הסיכום שלי

היה אימון טוב טסנו במבנה ולזאבים הבודדים לא היה סיכוי נגדנו וזו הסיבה שהשגנו כ6 הפלות. אבל הבעיה היא (לפי דעתי) היא שבשלב מסויים היה פילוג בין המבנים כאשר אחד מהם (מור ואלכס[התרסק לי המחשב קצת לפני שהרביעה של אלון אמרה RTB]) ואז כאשר מור ואלכס ירדו למטה לקרבות כבר לא היה להם כל כך חיפוי ולמרות זאת מור חזר ואלכס לא חזר בגלל טעות ופחות מ109 על הזנב כמו שהבנתי.
אני לא אדבר על ההרד דק כי דיברנו על זה מספיק והותר אתמול אבל לפי דעתי חיייבים לשנות את המושג למשהו עם קונוטציה יותר חיובית כמו גובה פעולה/משימה כי גובה קשיח זה יהרג ובל יעבור וגובה משימה זה גובה קשירות לקרב/תפקיד כו...

היה אימון טוב 🙂 אבל לא מספיק טוב אל תשכו שלא כולנו חזרנו הביתה [אל תחשיבו אותי לי היתה תקלה תכנית] המטרה שלנו היא לחזור הביתה אז בואו ניישם את זה בעתיד

RF
RifleFighter
רמי וייברמן

#3 · לפני 18 שנים
לגבי כניסה לשרתים:
אם אתם יודעים שיש לכם BAN ואתם לא יכולים להיכנס לשרת מסויים... אז בבקשה טפלו בזה, לכו לפורום של אותו שרת, שבד"כ יש את הכתובת שלו בשם של השרת בלובי, ותבקשו שיורידו לכם את הBAN!
אין סיבה שבעולם שאנחנו כולנו ניכנס לשרת ונצטרך להחליף כי משהו אחד לא מצליח להתחבר, זוהי חובה שלכם לבוא מוכנים לאימון, במיוחד אחרי ששני אימונים כבר אנחנו עושים בלובי וגם בתוך אותו שרת!
אימון הבא אין אחד שנשאר בחוץ! אם מגיעים לאימון אז כבר להגיע מוכנים.

לגבי האימון...

היה אחלה אימון, המבנה שלי נחל קצת יותר מפולת בגלל בעיות טכניות שגרמו לחוסר ארגון... התחלנו רק עם 3 בגלל שמוטי לא הצליח להיכנס, רמי התנתק במהלך הקרב, נשארנו שניים.
למרות זאת הצלחנו לתת חיפוי טוב כשאלכס הזהיר אותנו מ109 מאוד קרוב שצולל עלינו שבסופו של דבר הופל ע"י המבנה של אלון, באמת כל הכבוד!
רוב הזמן בגלל החוסר החלטתי להוות יותר חיפוי מאשר מבנה אפקטיבי. זה יצר הרבה הזדמנויות למבנה השני וגם אנחנו הצלחנו ללקט 4 הפלות רק בהיותנו זוג!

רק דגש אחד שאני רואה אצל הרבה חברה ואי אפשר להאשים כי זה קורה...
אלכס בסופו של דבר הופל אצלנו, כתוצאה מHead On עם 109 וה30 מ"מ שלו, לפי מה שאלכס אמר הוא לא זיהה שזה HO וקלט את זה רק אחרי שראה את הצרורות מגיעים אליו, זה קורה... זה קרה גם לי וזה קורה להרבה חברה, לפעמים מאוד קשה לזהות אם המטוס שאתה עוקב אחריו בא אליך או מופנה עם הזנב.

טיפ- להסיט את המטוס טיפה, לא להשים על המטוס שעוקבים את האף אלא טיפה לימין או לשמאל וכך נקבל זווית קטנה שבה נראה לאיזה כיוון המטוס זז, או הרחק מאיתנו או אלינו.
אני יודע שזה לא טיפ המאה אבל אין מה לעשות, זה חובה אם לא מזהים את כיוון התנועה שלו.

מלבד זאת באמת יש שיפור אדיר, למרות לירדנו לנסות לחפות על המבנה השני תמיד קלטנו שהם ביד העליונה. כל הכבוד, הישג מרשים מאוד עם המוסטנג שהוא לעצמו אינו סלחן גדול.
#4 · לפני 18 שנים
כן, בהחלט. מסכים עם כל הנקודות.

אני סופר אותך, כי אתה הודעת שתמשיך לבוא לאימוני 116, ואתה נחשב בסטטוס "מילואים".

לגבי הכרזת ה RTB - נראה לי שהייתה בעייה רגעית בקשר - או שכמה דיברו בו זמנית, או שזה לא נאמר בפריצה אלא בקשר הרגיל. אין ספק שזה לא תקין, וצריך להקפיד לקבל משוב לפני ביצוע דברים שכאלה - לקבל אישור שכולם קיבלו את ההוראה ומוכנים לבצע לפני שפונים הביתה (או דברים אחרים דומים שעלולים לסכן בני מבנה). לוקח לתשומת לבי, כי אני הייתי המוביל בכיוון ההוא.

בעתיד אין ספק שנקפיד הרבה יותר על חזרה של כולם הביתה.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#5 · לפני 18 שנים
מאוד רציתי להשתתף באימון, אך חזרתי מהאירוע המשפחתי רק ב-23:30. 🙁
לפי מה שאני קורא ומתרשם: כל הכבוד לכולם! 👍 👏

(ד"א,נכון לרגע כתיבת שורות אלו, BADONGO לא מגיב, ואי אפשר להוריד את הקובץ. אמשיך לנסות).
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#6 · לפני 18 שנים
איך אלכס נפל:

הייתי קצת יותר גבוה ממנו וצללתי עליו , ראיתי אותו מתקרב ומתחיל למלא לי את הכוונת ( אמרתי לעצמי , אני הולך להפיל את השיקנגלובר הזה ). ואז פתאום הוא התחיל לירות עליי מהגב ומור התחיל לצרוח עליי , לא HEAD ON לא HEAD ON . משכתי תוך כידיי ירי לכיוונו.
כל זה לא עשה יותר מידיי נזק ( חוץ מכמה סריטות בכנפיים ).
מה שכן , הוא התלבש עליי אחר כך ומור הגיע כמה שניות מאוחר מידיי. הוא פגע לי ב AILRONS ובמנוע.
ניסיתי להגיע לגבול אבל המנוע מת ובלי AILRONS לא הצלחתי לנחות בשטח. היו חסרים לי בערך 5 ק"מ לגבול.

אני אגיד לכם את האמת -
יצאתי עם הרגשה רעה מהאימון , לא בגלל שנפלתי.
אין לי מושג למה , CANT PUT MY FINGER ON IT.
#7 · לפני 18 שנים
שיקנגלובר 😱 מה זה

לגבי ההרגשה הרעה, צריך לבדוק למה ומה:
האם זו החלוקה למבנים או לזוגות?
אולי חלוקת התפקידים?
האם הרגשת שאתה רק מחפה ואין מי שמחפה עליך?
היה לך משעמם בסוג המשימה הזה?
האם עומס העבודה מכביד מדי? (הטסה, תקשורת, חיפוש אויבים, שמירת מבנה, וכו'😉
האם היית יותר נהנה אם היית מקבל תפקיד הובלה?

אל תשכחו שבמוטו של 116 מופיעה מילה חשובה - להנות !
אם זה לא כיף לאנשים, ויש עוד ששותפים להרגשה, צריך להעלות את זה.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#8 · לפני 18 שנים
שיקנגלובר זה שם טיפוסי של טייס גרמני ...

הציקה לי העובדה שמוטי לא יכל להשתתף באימון כי לא הצליח להתחבר לשרת ולא משנה מה הסיבה ( קרה לי גם פעמיים וזה לא נעים בכלל ). יכול להיות שהוא בכלל לא ידע שיש לו BAN , כמוני. זה לא טיסה סתם בישביל הכיף , זה אימון. תנו לי לשאול אותכם משהו , במצב העגום מבחינת כוח אדם שהטייסת הייתה לפני כמה חודשים , הייתם מוותרים על טייס ככה בקלות ? לדעתי ה"כולם בישביל אחד ואחד בישביל כולם" רלונטי ביותר פה וגם תורם להנאה.

ויש את הנושא של HARD DECK. היה לי דיי מוזר לשמוע בתחקיר שכמעט כולם הפילו את האויבים שלהם בגובה נמוך מאוד כשאני כמו ילד טוב לא ירדתי מ 3000 והפעם היחידה שראיתי מטוס אויב קרוב היה כשהוא הפיל אותי. זה מזכיר לי מצב שמישהו מספר לך סוד ואתה שומר עליו ( למרות שבא לך לספר ) ואז אתה שומע שהמישהו הזה סיפר את הסוד להרבה אנשים.

אבל זה דברים קטנים , פשוט לפני איזה 5-10 אימונים היה הרבה יותר כיף. אולי זה קשור לעובדה שאלון ומור תמיד לימדו אותנו דברים חדשים לפני המעשי.
אולי כי עכשיו צריך ליישם כל מה שלמדנו וזה לא פשוט.
אולי זה קשור לזה שהפסדתי 20,000 ש"ח בבורסה.

(סתם , לא הפסדתי 20,000 ש"ח בבורסה )
😄
#9 · לפני 18 שנים
Perry כתב/ה:ד"א,נכון לרגע כתיבת שורות אלו, BADONGO לא מגיב, ואי אפשר להוריד את הקובץ. אמשיך לנסות.

נראה לי אבוד. השרת איננו או שההפניה לקובץ נדפקה. העליתי מחדש לשרת שונה:
http://rapidshare.com/files/42644426/116night_09_07_2007.ntrk.html

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.