66 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 106 חוד החנית כמה נהלים חשובים חובה לקרוא.
דיון

כמה נהלים חשובים חובה לקרוא.

11 הודעות 56 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
עידכון לנהלים :
*בזמן טיסה בגובה נמוך בין ההרים, רצוי במהלך האימונים לאותת לחברים בעזרת מנורות המטוס.
הטיסה תתבצע בוגבה נמוך, והגובה המנימלי שאסור לעבור ייקבע ע''י המוביל מבנה.
-כמובן שבפעילות מבצעית אין להדליק אורות, בשום פנים ואופן על מנת לא להסגיר אותך ואת חבריך לאוייב.
*בזמן פעילות מבצעית בין ההרים רצוי תמיד לשמור על קשר עין עם החבר למבנה (ויינגמן) ולדווח על כל סטייה מהנתיב.
*בזמן טיסה בין ההרים בפעילות מבצעית כשיש לכם קשר עין עם הווינגמן אין לעבור ב-HUD למצב אוויר-אוויר, וללא אישור ממוביל המבנה.
בזמן חליפה קרה רק לאחר אישור ממוביל המבנה יש אישור להרים מפקסים ולחמש טילים, ולבקש אישור שיגור- אולם בזמן סכנה ניתן לשגר טיל אך ורק בוודאות במאה אחוז על וידוי אוייב ושיגור.
*בזמן המראה של מטוס, אסור בתכלית האיסור על טיסה בגובה נמוך בקירבת המסלול וכן בקירבת הבסיס, וכן על חליפה בזמן ניתוק מגע-מי שייםר חוקים אלו יעלה למשפט ויעזוב את הטייסת.
ובנוסף בזמן הסעה אסור לבצע באזים!
אלא רק כאשר חוזרים ממשימה ניתן לעשות באזים מעל מגדל הפיקוח (רק בבקשת אישור מהמפקדים ,עם אין מפקדים עז סמטים) עם באז יתבצא ללא אישור הטיס המבצא יעלה למשפט,
הגובה של הבאז ינתן אך ורק על-ידי אחד מגורמים מוסמכים אלה.
*בזמן אובדן תקשות וכאשר לא מצליחים ליצור קשר אם הטיס שאבד איתו הקשר, הטייס יעזוב מידית את המשימה ויחזו לבסיס עם ליווי (חובה).
ניתן לאותת למוביל מבנה באמצעים הכי מינימליים שיש לטייס, כמו מנורות, מעצורי אוויר וכו'.
וכאשר יש חימוש ו\או בידונים יש להשליך אותם.
*כאשר באים לנחיתה יש לדווח על המטוס המסיע למסלול בקרקע על נחיתה.
*נהלי כניסה למבנה- אין להיכנס לבמנה לא ידיעת המוביל, ואין להיות חמוש בזמן כניסה למבנה, ולא להינעל.

רות סוף,

צוות טייסת חוד החנית.

נערך לאחרונה: לפני 18 שנים · 2 עריכות
#2 · לפני 18 שנים
מוסכם, למזלנו זה קרה בטיסת אימון ויכולנו לחשוב על הנהלים הנ"ל.

אני רק רוצה להוסיף , שבמצב של אובדן קשר אין כזה דבר להמשיך!, קשר זהו דבר קריטי והדבר הזה דורש נחיתה בבסיס, אומנם אם זה מצב חרום הנחיתה תיהיה מיידית מלווה בעשן.

מוסכם?
#3 · לפני 18 שנים
אוקיי אני ממליץ שתקראו את התגובה שלי.
בתור אחד שהיה בכל הטייסות בפריפלייט, הנהלים לא מתאימים.

בנוגע לטיסה בין הרים, לא אמורים לעשות את זה בכלל. בטיסה מבצעית אפילו אם בגובה נמוך, לא מתחמקים בין ההרים, אלא פשוט טסים מעליהם (עדין בגובה נמוך יחסית לקרקע).
בטיסה מבצעית אסור להדליק עשן, וגם אפילו נורות, זה עלול להסגיר את מיקומם של המטוסים.
וכמו כן במציאות שמים פודים של עשן, או שמים תצורה מיוחדת על המטוס. במציאות מטוסי F-15 אינם באים עם מתג עשן כלול, זה לא מטוס אוירובטי. וכמו כן העשן הוא צבעוני, שזה בכלל גרוע.

בנוגע לנהלים במקרה של איבוד קשר. לא ושוב לא לעשות עם נורים!
גם כל הקטע עם 2 כן ו-1 לא, זה ממש מטופש, לטייסת מבצעית. במקרה של אובדן קשר, יש תמיד את הצ'אט, שפשוט אפשר לכתוב i cant hear you, please talk או משהו כזה. בעיקר בטיסות לילה שאתם מעל שטח אויב, ואבד הקשר, לא משחררים נורים, כי אז זה שוב מסגיר את מיקום המטוסים.

זכרו תמיד לעשות את המירב, עם האמצעים המינימליים ביותר. בסימולטור אתם יכולים לשחרר נורים, עשן, נורות ומה שלא תרצו, אבל אם אתם רוצים להיצמד למציאות, אנא שנו את הנהלים!
#4 · לפני 18 שנים
אחי זה סימולטור זה לא מציאות בנתיים זה מה שיש וחובה אליך לקרואו אותם ולהתנהל על פה נהלים אלה
והזכרתי שבמסימות מבצעיות אל מדליקים כלום אולי נורים ועז זה ניתן קצת להתוכך ועז זה אני מסכים איתך אנו בטיית מיתחבים ביין ההרים לא מוצאה כן בענייך אין מה לעשות אני ובן נישב ביחד יום אחד וננסה לשנות
קצת את הנהלים ככל האפפשר בישביך שהיה הכי קרוב למציאות בנתיים זה מה שיש.
וכשעובד הקשר לא מישתמשים בצ'אט גם במציעות לא =\.
כמובן שבטיסות מבצעיות עם עובד הקשר צריך איך שהוא להודיע למוביל המיבנה או למפקדים או לסמטים
על חזרה לבסיס כשעובד הקשר חייב לחזור לבסיס ולנחות מומלץ בליווי.
ולגבי העשן זה מה שהמישחק מציעה לנו וזה מה שאנחנו יכולים לקבל (הצבע).

ויוגב אני מסכים איתך.

#5 · לפני 18 שנים
טוב הנעלים מוסכמים עלי אבל באמת הנורים זה קצת בעיה
עם אתה באמצע דוגפייט ואתה תגמור את כל הנורים רק כדי לאותת אתה בבעיה גדולה מאד

אז הדרך הכי טובה לאיתות זה עם האורות והעשן
וכמו שאפיק אמר להשתמש באמצעים הכי מינימליים

כל השאר מוסכם עלי והצ'אט זה באמת הכי לא מציאותי שיכול להיות

בברכה רס"ן ארתור ומפקד גף צילום אווירי - טייסת 106 חוד החנית
Hawk.Eyes מעצב טייסת חוד החנית
#6 · לפני 18 שנים
קיצר אני ובן נישב בבצפר מחר וננסה לדון על כל הנושא של האיתותים.

#7 · לפני 18 שנים
אוקי,
ככה אלכס אין לי בעיה עם מה שאמרת אבל במקום נורים ועשן, מה הבעיה בלהדליק אורות?
דבר שני,
אפיק בתור אחד שיש לו ניסיון רב בטייסות- אני אומר לך שעם כל הטייסות שהיית אין לך מספיק ניסיון.

אני אב לגבי העשן ואני מאמין שזה יתבטל ובמקום זה יהיו אורות כלומר- שפה בינ''ל.

נהלים כאלו ואחרים ייקבעו ע''י וע''י אלכס.

סליחה שאני אומר את זה אמת סליחה אבל אתתם מחרנים אותי עם השגיאות..
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#8 · לפני 18 שנים
אוקי חברה אנא לשים לב היום הנהלים קצת ישתנו אחרי שעברנו עליהם יחד אני ובן בבצפר
ושינינו אותם קצת אז לשים לב חברה .

תיזכרו אי ידיעת הנהלים לא פותרת מעונש.

#10 · לפני 18 שנים
אוקיי קראתי מחדש את הנהלים, תיקנתם את מה שצריך, וכל הכבוד.
באמת אפשר לאותת עם הנורות, אבל עדיין לנסות בכל דרך אפשרית להחזיר את הקשר (לתקן מיקרופון, לבדוק חיבורים...).
בנוגע לבאזים מעל מגדל הפיקוח שכחת לציין (אם תרצו לציין) שלפני באז יש לבקש אישור, על-מנת לא ליצור אי סדר.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.