138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 13, 4.6.07 - תכנון
דיון

אימון מס' 13, 4.6.07 - תכנון

19 הודעות 165 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
שמע שמוליק, עשיתי נסיון דומה:
לקחתי בן זוג כך שהיינו זוג מוסטנגים מול זוג G 10 109
הבעיה שניתקלתי איתה מיד זה שאתה נלחם עם בן זוג גולם,
הוא סתם נשרך אחרי וכמובן אי אפשר לתאם איתו דבר.
אמנם הוא מזהיר אותי על 6, ונותן לי מחמאות על הפלות,
אבל אי אפשר לעשות איתו פולניה, למשל.
סתם להתאמן בלצלוף , צריך לאלתר משימה יותר קולעת,
כך יש הרבה בזבוז זמן במרדפים כי ה 109 האלה נוסקים מעולה.
בכל אופן בוא ננסה פעם ביחד משימה כזאת מול המחשב.
יואל 0508939917
#2 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:אני לא ממש סגור על עצמי האם השימוש בכוונת הג'ירוסקופית יותר מועיל או יותר מזיק - העניין הוא שבתמרונים חזקים הכוונת יוצאת משדה הראייה והופכת לחסרת תועלת. כדי לקבל פגיעות יפות, צריך להחזיק את המטוס במצב יציב ולהשאיר את הכוונת על המטרה 2-3 שניות - מה שמוביל לסגנון ירי של Tracking - כלומר זה יותר מפתה לנסות להישאר אחרי המטרה ולהסחף לקרב פניות רק כדי לקבל את הירי המוצלח.

אני גיליתי שיותר קל לי לחזור לכוונת הסטאטית ולתכנן את הירי כמו בספיט עם "ניחוש" של ההיסט הרצוי ואז יותר קל להישאר בסגנון קרב של Snapshots - פשוט צריך להכניס לנוסחה את מהירות הסגירה המוגברת.
זה נהיה אפילו יותר נכון כאשר מנסים להשתמש בהקלטה כדי לנתח את הירי - משום מה בזמן צפייה בהקלטה לא רואים את הכוונת הגירוסקופית אלא רק את הסטאטית, ואם הסתמכת על הגירוסקופית בזמן ביצוע הירי, בזמן הצפייה אין לך אפשרות לדעת איפה היא באמת הייתה.

אני עדיין לא מבין האם גם בשימוש בכוונת הגירוסקופית יש צורך לקחת היסט או שלא?
האם זה תלוי בזווית הסגירה? כלומר האם בזוויות סגירה נמוכות אפשר להסתמך לחלוטין על מיקום הכוונת ורק במצבים של זוויות גדולות (נגיד מישהו שחולף לך מול הכוונת מצד לצד) צריך להוסיף היסט?

בשבילי, העניין של לימוד מקלענות עובד ככה: בניתי לי משימה פשוטה עם מפציץ אחד או שניים (מטרה גדולה, שמנה וכבדה בתנועה), ואני מתאמן בירי עליה. הוראות השימוש בכוונת ג'יירוסקופית אומרות במפורש שיש להחזיק את המטרה במשך 2 שניות בפיפר של כוונת הג'יירו, ואז לירות. ברור שזה לא ישים לגבי קרבות בין מטוסי הקרב המהירים, אך מה שהשימוש בכוונת ג'יירו נותן לי זה המחשה אמיתית של מידת היסט הירי. לאחר שמתרגלים להיסטים, כבר לא צריך את הג'יירוסקופית כדי לכוון נכון את הירי.
המטרה הסופית שלי היא להגיע ליכולת אינסטינקטיבית בכל מה שקשור לירי, כך שמידת ההיסט הדרושה תהיה "החוש השישי".
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#3 · לפני 19 שנים
laviyo כתב/ה:שמע שמוליק, עשיתי נסיון דומה:
יואל 0508939917

Count me in!
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#4 · לפני 19 שנים
laviyo כתב/ה:שמע שמוליק, עשיתי נסיון דומה:
יואל 0508939917

אי אפשר לבנות על ה AI לסיוע - כל מטרת האימונים האלה זה מקלענות בלבד. אני שם אותם רק כדי שימנעו מהרביעייה שמולנו מלברוח כדי שיהיו לי הרבה הזדמנויות לירי, זה הכל. כנראה כשיש 4 מול 4, אין להם זמן ואפשרות לתכנן בריחה כמו באחד על אחד או שניים מול שניים.

בכל מקרה אני בעד הרעיון שלך - יש לי גם משימות COOP דומות שאפשר לנצל כדי להתאמן על עבודה בזוגות. כל מה שנשאר זה למצוא את הזמן הפנוי 🙁
איך אתה בבקרים? אני בד"כ יוצא לעבודה יחסית מאוחר.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.