58 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון שאלה
דיון

שאלה

79 הודעות 6,942 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
falcononeone, חיל האוויר הפולני בחן להשביח את מטוסי מיג 29 בתעשייה האווירית.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#3 · לפני 19 שנים
Eagle King כתב/ה:סליחה על הדאבל:
http://www.iiaf.net/aircraft/jetfighters/F16/f16.html

זה הקישור למטוס.

"Drawing of IIAF F-16A over Yazd"
זה מה שרשום מתחת לתמונה, דראווינג זה ציור ואני חושב שאתה יודע את זה.
רשום שם שהם קיבלו את הציוד המתאים לפני כן, אבל הם ביטלו את ההזמנה לפני ששתי המטוסים הראשונים הגיעו לאיראן.
#4 · לפני 19 שנים
ודרך אגב הסתכלתי בעמוד התמונות, יש להם המון מטוסים אמריקאים (מאז כהונתו של השאה), שארה"ב היתה ביחסים מעולים עם איראן (עסקאות נפט ועוד....), אך לאחר המהפכה השיעית (או החומיינית), הכל השתנה, וארה"ב כבר הפסיקה לספק מטוסים לאיראן.
#5 · לפני 19 שנים
הגיעו כמה לפי מה שאני יודע.
המטוסים האמריקאים בתחזוקה לא טובה מיכוון שאין להם חלקי חילוף נוספים וכן, גם דברים אחרים.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#6 · לפני 19 שנים
כמו ש IversonIAF אמר יכול להיות שזה באמת איראני כי חיל האוויר האמריקאי העביר לאיראנים את מטוסיי ה F14 ששירתו פעם
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#7 · לפני 19 שנים
adislash כתב/ה:כמו ש IversonIAF אמר יכול להיות שזה באמת איראני כי חיל האוויר האמריקאי העביר לאיראנים את מטוסיי ה F14 ששירתו פעם יכול להיות שהם טסו בייחד

שניה שאני אבין...
אתה באמת חושב שמטוס איראני יטוס מעל שטח ישראל (עם/בלי חימוש)?!
בעיקר לא בסכסוך שלנו עם איראן (הגרעין), זה מה שחסר לנו...
#9 · לפני 19 שנים
adislash כתב/ה:כמו ש IversonIAF אמר יכול להיות שזה באמת איראני כי חיל האוויר האמריקאי העביר לאיראנים את מטוסיי ה F14 ששירתו פעם יכול להיות שהם טסו בייחד

צחקתי...
נראה לך מטוס איראני? הם באים בחמולות !

תא טייס מרופד בשטיחים פרסיים!

חחחח כן אההה
#10 · לפני 19 שנים
ברכותיי, זה הדיון עם הכי הרבה שטויות שראיתי כבר הרבה זמן בפריפלייט.

falcononeone כתב/ה:קודם כל אולי התבלבלתה בין F14 לבין MIG29, שיש גדם אחד שלו בישראל, הוא הגיע בדרך מוזרה שאני לא זוכר בדיוק.
ודרך הגב יש נושאת מטוסים אמרקאית, בים התיכון כדרך קבע, ואם זה באמת F-14 אז כנראה הוא הגיע ממנה.

למה מכל המטוסים דווקא מיג 29? זה אחד המטוסים הפחות דומים ל-F-14. אם כבר הייתי אומר שהוא התבלבל עם F-15, או אולי טורנדו בריטי (סביר מבחינת מראה - אבל אין שום סיבה שיסתובב פה).
מיג 29 מוברח אין בארץ, מה שכן יש זה מיג 23 (עם כנף בעלת גיאומטריה משתנה כמו ה-F-14), אבל אין סיבה שהמוזיאון יחליט להוציא אותו לסיבוב פתאום....

לגבי הנומ"ט האמריקאית - פעם עשירית בערך, ה-F-14 יצא משירות פעיל בחיל הים האמריקאי.

"The last F-14 combat mission was completed on February 8, 2006, when a pair of Tomcats landed aboard USS Theodore Roosevelt after one dropped a bomb in Iraq."

http://en.wikipedia.org/wiki/F-14

Eagle King כתב/ה:תראה,
אין לי מושג מה הולך בארץ הזאת אם ראית מטוס קרב אמריקאי ומטוס ישראלי כנראה שיתוף פעולה עושים אימון ביחד יכול להיות גם לקראת הפצצצ כור וכל השטויות הללו.
אתם טוחנים תנושא הזה יותר מידי וכבר שהנושא ברור מאליו.

ראה מעלה.

afik_t_king כתב/ה:[quote="IversonIAF"]זה איראניים 💐

מטוס איראני רק חוצה את הגבול במייל, מטוסי סופה מוזנקים ומפילים אותו תוך שניה. באמת נראה לך שמטוס איראני יטוס מעל שטח ישראל? בעיקר במצב שאנחנו נמצאים בו?[/quote]

למה דווקא סופה? הרבה יותר סביר שישב בכוננות מטוס ששעת טיסה שלו מסובכת פחות.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#13 · לפני 19 שנים
אני יודע על מיג שערק מעיראק לישראל לא יודע איזה סוג אי שם לפני הרבה זמן ( נו זה היה פה באתר בשחזור של ערוץ ההיסטוריה לחיל האוויר המזניב שלנו )
#14 · לפני 19 שנים
ושוב מה שכתבתי שהסופה מוזנק ליירט, סתם בשביל הקטע...לא משנה איזה מטוס חח לא חשבתי על זה...
#15 · לפני 19 שנים
claud כתב/ה:אני יודע על מיג שערק מעיראק לישראל לא יודע איזה סוג אי שם לפני הרבה זמן ( נו זה היה פה באתר בשחזור של ערוץ ההיסטוריה לחיל האוויר המזניב שלנו )

21

צוות ניהול ראשי - פריפלייט

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.