61 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון שאלה
דיון

שאלה

79 הודעות 6,942 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
לא חיל האויר הישראלי ולא חיל האויר האמריקאי מפעילים F-14. מי שכן הפעיל זה הצי האמריקאי אבל מנושאות מטוסים ולא מבסיסים קבועים. בעבר היו אימונים משותפים בינינו לאמריקאים ויכול להיות שזה מה שראית. כמו שאמרו גם הצי הוציא את הF-14 משירות.
#2 · לפני 19 שנים
afik_t_king, צודק ➡️ זה לא ייתכן שזה מטוס איראני יכול להיות שהתבלבתלתם זה הכול
#3 · לפני 19 שנים
afik_t_king כתב/ה:[quote="IversonIAF"]זה איראניים 💐

מטוס איראני רק חוצה את הגבול במייל, מטוסי סופה מוזנקים ומפילים אותו תוך שניה. באמת נראה לך שמטוס איראני יטוס מעל שטח ישראל? בעיקר במצב שאנחנו נמצאים בו?[/quote]
הייתי כל כך רציני בנוגע לזה שזה מטוס איראני... חוץ מזה הם לא יכולים להגיע ממש בטיסה ישירה מאיראן ולחזור אז זאת עוד בעיה.
ואל תהיה אופטימי לגבי הסופה שלך, אם נגיד אין בעיות דלק, האפ-14 חודר לשטח ישראל בגובה רב ובמהירות גובה, אז יש לו יתרון אדיר על כל מטוס מיירט שרק ממריאה או אפילו באוויר.
יותר סביר מערכנת נ''מ כמו פטריוט, אבל זה תלוי גם במכ''ם.
ואגב אם עדיין לא הבנת, צחקתי לגבי שזה מטוס איראני, פשוט יש להם כאלה מטוסים בארסנל.
#6 · לפני 19 שנים
IversonIAF הרסת לי..גמאני באתי לכתוב בדיוק שזה איראני..חחחח איזה דפוקים הם?! למה הם קנו F-14?! חחחח המטוסים המובילים שלהם זה F-14 ופאנטום...למרות שהם מפתחים מטוס תקיפה קל שאמור להיות חמקן...
עמרי גילת.
#8 · לפני 19 שנים
תראה,
אין לי מושג מה הולך בארץ הזאת אם ראית מטוס קרב אמריקאי ומטוס ישראלי כנראה שיתוף פעולה עושים אימון ביחד יכול להיות גם לקראת הפצצצ כור וכל השטויות הללו.
אתם טוחנים תנושא הזה יותר מידי וכבר שהנושא ברור מאליו.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#9 · לפני 19 שנים
חח נכון.. רק שאלתי..
מה זה משנה

מהירים כברק - עוקצים כעקרב
#10 · לפני 19 שנים
Gim3l כתב/ה:IversonIAF הרסת לי..גמאני באתי לכתוב בדיוק שזה איראני..חחחח איזה דפוקים הם?! למה הם קנו F-14?! חחחח המטוסים המובילים שלהם זה F-14 ופאנטום...למרות שהם מפתחים מטוס תקיפה קל שאמור להיות חמקן...

למה דפוקים? מטוסים דיי טובים, אמורים אפילו היו להגיע אליהם F-16 שלנושתקפו את הכור בעירק, במזל אין להם חייל אוויר מתקדם.
#12 · לפני 19 שנים
Eagle King כתב/ה:הגיעו להם אף 16 מסוג A.

אני חושש שאתה טועה, היו בהזמנה מטוסים מסוג זה אבל בסוף ישראל קיבלה אותם כדי שלא יתבזבז להם סתם ההזמנה.
#14 · לפני 19 שנים
Eagle King כתב/ה:לא,
הם קיבלו ואפילו יש לי תמונה.

אתה מוזמן לשתף אותנו, אם אתה רוצה.
#15 · לפני 19 שנים
קודם כל אולי התבלבלתה בין F14 לבין MIG29, שיש גדם אחד שלו בישראל, הוא הגיע בדרך מוזרה שאני לא זוכר בדיוק.
ודרך הגב יש נושאת מטוסים אמרקאית, בים התיכון כדרך קבע, ואם זה באמת F-14 אז כנראה הוא הגיע ממנה.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.