138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת אימון מס' 11, 21.5.07 - סיכום
דיון

אימון מס' 11, 21.5.07 - סיכום

9 הודעות 74 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
נושא אימון: המשך תרגול התקפה כפולה. זוהי למעשה חזרה מלאה על אימון מס' 10, והמפגש האחרון שיוקדש לתרגול זוג מול יחיד.

נוכחים: אלון, מור, שמוליק, רז, אלכס, מוטי, שמחה, יואל.
נוכחים במפגש הקודם: אלון, מור, רון, רז, אלכס, מוטי, יואל, רמי.

מהלך האימון:
אלון ומור חזרו על ההסבר המילולי של ביצוע התקפה כפולה ועל ההבדלים בינה למדורגת.
ההבדל העיקרי הראוי לציון הוא שבהתקפה מדורגת, תפקידו של הטייס החופשי כולל גם תצפית וזיהוי איומים חדשים העלולים להיכנס לזירה, בעוד שבהתקפה כפולה לא מקדישים תשומת לב לזה ומתרכזים אך ורק בתכנון הכניסה הבאה. שיטת ההתקפה הכפולה גם יותר מהירה וזורמת.

תרגול:
חלוקה לשלשות ועבודה של זוג מוסטנגים מול 109 יחיד בביום אויב

סיכום:
* למרות ההבדל בין סוגי התקיפות הנ"ל, מסתבר שבמוסטנגים המוגבלים יחסית ביכולת התמרון שלהם מול 109, ההבדל בין שתי השיטות אינו מובהק, ולמסתכל מהצד שתיהן יראו כמו ביצוע של התקפה מדורגת מבחינת סדר הפעולות.
* מסתבר שלרוב האנשים יותר קל להסתגל להתקפה כפולה ובעקבות כך משתפרת המודעות המצבית והעבודה בקשר.
* חל שיפור בעבודה בקשר בין בני הזוג
* חל שיפור קל במקלענות

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים · 2 עריכות
#2 · לפני 19 שנים
היה אימון מצוין, למדתי הרבה.
תודה רבה לכולם, ובמיוחד למור!! 👏
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#6 · לפני 19 שנים
מעולה שמוליק תודה.

לגבי הטייסים שנעדרו ברציפות מחמשת האימונים האחרונים, אני רוצה להתחיל תהליך הדחה מהטייסת ע"י וועדת משמעת.

תוכל לשלוח לי את הרשימה?

תודה,
VIFF
its not a bug, its a design feature
#7 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:[quote="Perry"]היה אימון מצוין, למדתי הרבה.

נפתרה תעלומת המטוס שלא מאיץ ?
חתיכת תופעה. במטוסים אחרים זה גם קורה לך ?[/quote]

אני משער שהתופעה הייתה כתוצאה מכמה גורמים:
1. מצערת לא הייתה מכוילת נכון, כך שהגבול העליון שלה היה רק 105%. זוהי מצערת חדשה (CH THROTTLE PRO), והיו לי כמה "מחלות ילדות" בהתקנה. מסוף ניקיתי הכל והתקנתי מחדש את המצערת, כיילתי - ועכשיו היא מסדר.
2. אני חושש שהמטוס לא היה מקוזז מספיק טוב. אני משער שטסתי עם "רגל בפנים", אך לא היה לי זמן לבדוק את זה תוך-כדי, כאשר מור או רז יושבים לי על הזנב.... 😉 . שחזרתי את המצב, ובאמת ראיתי שאני מפסיד כמה אחוזי מהירות כאשר "הרגל בפנים".

אין לי מספיק ניסיון כדי להגיד האם זה קורה גם במטוסים אחרים.
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#8 · לפני 19 שנים
Perry כתב/ה:[quote="Hedgehog"][quote="Perry"]היה אימון מצוין, למדתי הרבה.

נפתרה תעלומת המטוס שלא מאיץ ?
חתיכת תופעה. במטוסים אחרים זה גם קורה לך ?[/quote]

אני משער שהתופעה הייתה כתוצאה מכמה גורמים:
1. מצערת לא הייתה מכוילת נכון, כך שהגבול העליון שלה היה רק 105%. זוהי מצערת חדשה (CH THROTTLE PRO), והיו לי כמה "מחלות ילדות" בהתקנה. מסוף ניקיתי הכל והתקנתי מחדש את המצערת, כיילתי - ועכשיו היא מסדר.
2. אני חושש שהמטוס לא היה מקוזז מספיק טוב. אני משער שטסתי עם "רגל בפנים", אך לא היה לי זמן לבדוק את זה תוך-כדי, כאשר מור או רז יושבים לי על הזנב.... 😉 . שחזרתי את המצב, ובאמת ראיתי שאני מפסיד כמה אחוזי מהירות כאשר "הרגל בפנים".

אין לי מספיק ניסיון כדי להגיד האם זה קורה גם במטוסים אחרים.[/quote]

במוסטנג זה קורה במיוחד משום שמטוס כזה מיועד לכיזוז מרבי אם לא תכזז ואפילו תתן רגל בלג ישר אתה תאבד יותר מ50 קמ"ש מהירות משמעותית
RifleFighter
רמי וייברמן

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.